انواع نمای ساختمان
Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
در این مقاله به معرفی و بررسی انواع نمای ساختمان می پردازیم. در طراحی ساختمان، نما مهم ترین بخش به شمار میرود ، زیرا نما چارچوب کار برای بقیه اجزای ساختمان را مشخص میکند. نمای ساختمان ، شامل دو بخش اصلی عناصر سازه ای و پوشاننده است که عناصر سازه ای فراهم کننده مقاومت جانبی در برابر بار باد و یا سایر عوامل می باشد و عناصر پوشش دهنده نما ساختمان در برابر تبادل حرارت ، صوت و انتقال آتش مقاومت می کنند.
طراحی و انتخاب یکی از انواع نما در ساختمان وابسته به شرایط محیطی ، جوی و کاربری ، ابعاد و ملزومات شهری است. مصالح نما برای زیبایی و عملکرد بهتر در کنار هم قرار می گیرند و ترکیبی از مصالح صلب و شیشه باعث تعادلی در انواع نمای ساختمان می شود.
ضخامت متریال هایی مانند آجر و بتن که به دیواره های اصلی ساختمان متصل می شوند باعث افزایش مقاومت نمای ساختمان در برابر صوت می شود. همچنین بازشو و یا جداره نمای شیشه ای با توجه به تعداد لایه های شیشه ها و هوای محبوس شده در آن ها می توانند عایق بسیار مناسبی برای جلوگیری از نفوذ صدای بیرونی باشد.
کنترل میزان روشنایی و نورگیری فضا طراحی نما و نسبت استفاده از شیشه و متریال های دیگر ، می تواند در میزان روشنایی و نورگیری طبیعی تاثیرگذار باشد. همچنین می توان با اجرای سطح بزرگی از جداره های شیشه ای و یا نمای شیشه ای ، به فضای بیرونی که شامل فضاهای شهری و مناظر سبز می شود ، دید ایجاد نمود.
ویژگی نمای ساختمان
نمای ساختمان ، پوشش جدا کننده فضای داخلی و خارجی ، ضمن ایجاد ارتباط بصری از فضای داخل به بیرون ، تامین کننده نور داخلی است و شرایط مناسبی را برای ایجاد تهویه طبیعی فراهم می نماید. جدا کنندگی نما باعث کنترل برودت ، حرارت و صوت ، جلوگیری از ورود آب باران ، ایجاد تهویه طبیعی ، کنترل میزان روشنایی و نورگیری فضا و همچنین تامین چشم اندازی زیبا به فضای شهری ، می شود.
جلوگیری از نفوذ باران
بخش پوشانندگی نما که می تواند متریال های متفاوتی از جمله آجر ، چوب ، بتن و یا شیشه باشد ، از ورود و نفوذ آب باران جلوگیری می نماید. رنگ های نانو برای حفظ و نگهداری متریال های نفوذ پذیر نما مانند آجر و بتن ، به عنوان پوششی آبگریز عمل می کنند و عمر و کارایی انواع نمای ساختمان را افزایش می دهند. همچنین برای عملکرد بهتر نمای شیشه ای می توان از پوشش نانو استفاده نمود که باعث آبگریز شدن و خود تمیز شوندگی شیشه ها می شود.
کنترل نفوذ هوا
فراهم ساختن امکان تهویه طبیعی در ساختمان ها موجب تامین بهتر آسایش حرارتی و کاهش مصرف انرژی سیستم های مکانیکی می شود. تامین هوای تازه در داخل ساختمان از طریق بازشو ها امکان ایجاد تهویه طبیعی را در مواقع لزوم برای ساکنان فراهم می سازد. از طرفی وجود درزهایی در اطراف بازشوهای پنجره باعث نفوذ و تبادل هوای داخل و خارج گردیده که عدم کنترل آن ممکن است منجر به افزایش نیاز انرژی برای تامین سرمایش و گرمایش فضاهای داخلی ساختمان می شود.
کنترل حرارت و صوت
پوسته نما با توجه به متریال تشکیل دهنده آن می تواند عایق مناسبی در برابر نفوذ حرارت از فضای بیرون در فصول گرم و خروج گرما و حرارت از فضای داخلی به بیرون در فصول سرد باشد. که با طراحی مناسب ترکیب متریال ها و شیشه در نما ، علاوه بر تامین نور مناسب برای فضاهای داخل، می توان انتقال حرارت به خارج از ساختمان را نیز کاهش دارد.
انواع نمای ساختمان از نظر مواد و مصالح
انواع مختلفی از سیستم های نما ممکن است در ساختمان های چند طبقه استفاده شود که عبارتند از:
- نمای کامپوزیت
- نمای آجری
- نمای پی وی سی
- نمای سنگی
- نمای چوبی
- نمای شیشه ای ( نمای کرتین وال )
- نمای بتنی یا سیمانی سفید
نمای ساختمان از جنس فلز یا نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت یکی از محبوب ترین گزینه ها برای نما است زیرا نمای کامپوزیت دوام زیادی دارد و نیاز به تعمیر و نگهداری آن کم بوده یا اصلا نیازی ندارد. سطح صاف آن برای سال ها به ساختمان نمای نو و درخشانی می دهد. تمیز کردن آن نیز آسان است. به طور کلی آلومینیوم یا فولاد کامپوزیت برای این منظور استفاده می شوند.
نمای آجری
برای ایجاد انواع گوناگونی از ظواهر و الگوها، نمای آجری گزینه خوبی است. این مواد سبک وزن هستند، نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند، نصب آن ها آسان است و همچنین نمای آجری ، عایق خوبی محسوب می شود.
نمای پی وی سی
نما از جنس وینیل تقریبا به هیچ گونه تعمیر و نگهداری نیاز ندارد و می تواند برای همه انواع خانه ها و ساختمان ها استفاده شود. این گزینه مقرون به صرفه را می توان در طیف گسترده ای از رنگ ها پیدا کرد. اضافه کردن لایه عایق به روکش وینیل ساده است. همچنین این روکش به عنوان روکش UPVC شناخته شده است.
نمای سنگی ساختمان
یکی از گران ترین انواع طراحی و اجرای نمای ساختمان ، اجرای انواع سنگ ساختمانی است، نصب نمای سنگی بر روی ساختمان کار پر زحمتی است. با این حال خانه ای که نمای آن سنگی باشد به نظر گران است و ارزش بالاتری دارد. سنگ یک نمای طبیعی به خانه می دهد و بخوبی با هر نوع طبیعت اطراف ساختمان ترکیب می شود.
نمای چوبی ساختمان
الوارهای چوبی در تخته کوبی و توفال کوبی سقف ها و دیوارها به عنوان نمای چوبی ساختمان قابل استفاده هستند. چوب مورد استفاده برای نمای چوبی ساختمان از درخت های سدر و کاج و بلوط بدست می آید. چوب عایق خوبی است و گزینه ای دوستدار محیط زیست است. در عین حال جنس آن بادوام است و در برابر آب و هوا مقاوم است. همچنین نمای چوبی نیاز بیشتری به تعمیر و نگهداری دارد. چوب ممکن است سالانه نیاز به سمپاشی شیمیایی در مقابل موریانه داشته باشد. البته با تکنولوژی اصلاح حرارتی و ساخت نمای چوبی از جنس ترمووود دیگر نیاز به تعمیر و نگهداری و سمپاشی سالیانه از بین می رود.
نمای شیشه ای ( کرتین وال )
نمای شیشه ای با حذف دیوارهای ضخیم باربر و ایجاد شفافیت بیشتر در ساختمان ، در سال های اخیر به ویژه در ساختمان های مدرن اداری و تجاری مورد توجه قرار گرفته است. این نما به عنوان پوسته ای جدا کننده که دارای قابلیت هایی از جمله کاهش اتلاف انرژی ، جلوگیری از پخش و انتقال صوت ، جلوگیری از ورود آب باران ،تأمین تهویه و نور طبیعی و چشم اندازی زیبا به فضای شهری است ، به کار می رود. همچنین استفاده از نمای شیشه ای باعث صرفه جویی در هزینه های ساخت و زمان اجرای نما می شود. نمای شیشه ای با فریم های فولادی یا آلومینیومی به کار می رود. انواع نمای شیشه ای از نظر فریم تشکیل دهنده ، نمای کرتین وال فریم لس و فیس کپ ، نمای اسپایدر و نمای دو پوسته می باشند.
بیشتر نماهای شیشه ای بصورت کرتین وال که به دلیل سبک تر بودن از پروفیل های آلومینیومی استفاده می کنند ، بکار می روند. در نمای کرتین وال ، فریم هیچگونه بار سازه ای را تحمل نمی کند و تنها برای تحمل وزن شیشه ها و کنار هم قرار دادن آنها بکار می رود. آنچه باید در نمای شیشه ای و طراحی ضاهای شیشه ای بزرگ در نظر گرفته شود ویژگی شکنندگی شیشه می باشد.
نمای بتنی ساختمان
در مکان های صنعتی که ساختار قوی مورد نیاز است، برای نمای ساختمان از بتن استفاده می شود. با توجه به نیاز ساختمان، از بتن روان یا بلوک های بتنی پیش ساخته یا پنل های بتنی استفاده می شود. نمای بتنی انواع گوناگونی دارد هرچند گزینه های محدودی برای استفاده از این مواد وجود دارد. سیمان سفید یک از انواع خیلی جذاب آن است، ماده ای بادوام و مقاوم در برابر آب و هوا برای انواع نما است. این ماده سبک وزن اما بسیار سخت است.
دیگر انواع نمای ساختمان شامل کاشی و سرامیک، سنگ ورقه ای و توفال کوبی آسفالت هستند.
انتخاب نمای مناسب برای ساختمان
برای انتخاب بهترین نوع نمای مورد نیاز برای ساختمان باید موارد زیر را در نظر گرفت:
- نما باید از ساختمان در برابر ناملایمات عناصر طبیعی بیرونی بخوبی محافظت کند
- باید به سادگی نصب شود
- نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری داشته باشد
- جنس نما طوری انتخاب شود که با توجه به شرایط جوی رطوبت را به خود راه ندهد
- جنس نما باید خود عایق حرارتی خوبی باشد یا اینکه بتواند در انجام عایقکاری ساختمان تسهیل کند
صاحبخانه ها قبل از خرید نوع خاصی از نما بنا نیاز به برآورد بودجه دارند. بعضی گزینه های گران قیمت بیشتر برای افزایش ارزش ساختمان استفاده می شوند. فواید استفاده از چنین موادی را می توان به خوبی از دیگر انواع نمای ارزان قیمت نیز بدست آورد. شرایط آب و هوای محلی و سلیقه افرادی که می خواهند از ساختمان استفاده کنند، نقش مهمی را در انتخاب نوع خاصی از نمای ساختمان بازی می کند.
برداشت و ترجمه از alaniablog.wordpress
تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس
“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”
نظرات کاربران
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183