کفپوش ساختمان
Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
با گذشت زمان روش ها و مواد جدیدی برای پوشش کف ساختمان ها رایج شده است به طوریکه خانوادهها می توانند با سلیقه خود و متناسب با فضایی که در منزل در اختیار دارند کفپوش ساختمان خود را تغییر داده یا عوض کنند. کف فضاها در دکوراسیون اهمیت زیادی پیدا کرده است و همان طوری که افراد نسبت به انتخاب وسایل اصلی دکوراسیون مانند مبلمان، فرش، بوفه و… حساسیت به خرج ميدهند در مورد پوشش کف منزل خود هم حساس هستند.
این حساسیت و دقت به اندازهای است که شاید بتوان گفت اولین اقدامی که در هنگام خرید خانههای چند سال ساخت از سوی خریدار جدید صورت ميگیرد علاوه بر نقاشی داخل ساختمان، تعویض و نصب کفپوش جدید و دلخواه است.
کفپوش چیست
به رویهها و لایههایی که بر روی کف یک ساختمان یا هر مکان دیگر پوشانده شود کفپوش میگویند. عملیات پوشیدن کف در صنعت ساختمان به نام کفسازی معروف است. پوشش های کف با توجه به نکات اقتصادی و عملکردهای مختلف مورد نیاز، در انواع مختلفی از نظر جنس و کاربرد تقسیم می شوند.
انواع کفپوش ها براساس جنس و مواد تشکیل دهنده
از نظر مواد تشکیل دهنده، کفپوشها به انواع مختلف تقسیم بندی می گردد.که از جمله انواع کفپوش ها از نظر جنس ، عبارتند از:
- کفپوش با پوشش گلی یا کاه گلی کف
- کفپوش با پوشش کف آجری یا آجر کف
- کفپوش با کف سازی بتنی
- کفپوش های سنگی
- کفپوش موزاییکی ( موزاییک سیمانی با قطعات سنگ مرمر)
- کفپوش سنگ مرمر
- کفپوش با سرامیک های کف
- کفپوش از جنس موزاییک
- کف سازی با پی وی سی یا پلاستیکی
- کفپوش چوبی
- کفپوش چوب پنبه ای (cork)
- کف سازی مقاوم در برابر اسید
- کف سازی با مگنزیت
- کفپوش لاستیکی
- کفپوش اپوکسی
- کف سازی با سنگ مایع
پوشش گلی یا کاه گلی کف
گل یا کاه گل سنگ و کلوخ متلاشی شده است که ترکیبی از سنگریزه و خاک رس بوده و بیشتر متناسب آب و هوای کویری است. این نوع کف سازی در خانه های ارزان به ویژه در روستا ها استفاده می شوند. روی لایه سخت زمین، مجهز شده به لایه ای که از گل ولای پر شده است.
پوشش کف آجری یا آجر کف
کفپوش آجری یا آجر کف یکی از قدیمی ترین انواع کف ها است. کف آجری بیشتر برای حیاط ها، فروشگاه ها و انبار ها توصیه شده است.
این نوع کفسازی ارزان است به همین علت بیشتر در انبارها و کارخانجات کاربرد دارد. آجر ها یا روی سطح صاف شان یا بر روی لبه شان گذاشته می شوند. برای کفپوش باید آجرهای با کیفیت خوب استفاده شوند. لایه آجر بر روی کف ماسه ای یا سطح نازکی از بتن قرار می گیرد. در هر دو مورد، فاصله بین آجر ها با ملات سیمان تراز شده و کار خاتمه می یابد.
کف سازی بتنی
کفسازی بتنی یکی از پرکاربردترین هاست و استفاده ی بسیار معمول و محبوب در تمام انواع ساختمان ها در سراسر جهان دارد. این نوع کفسازی نسبتا ارزان و بادوام است، در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی کاربرد دارد. در دو مرحله ی پایه و مرحله ی روکش اجرا می شود، مرحله ی پایه را روی خاکی که به خوبی فشرده شده قرار می دهند که حدودا 75 تا 100 میلیمتر ضخامت دارد و این سیمان شامل 40 درصد ملات آهک و 60 درصد مصالح درشت دانه است. بعد از مرحله پایه، روکش سفت شده 40 میلیمتری قرار می گیرد، که شامل پنل های آماده است. پنل هایی که با نوارهای مجزای چوبی، شیشه ای یا آزبست به ضخامت 1.5 تا 2 میلیمتر به هم چسبیده اند، به طور متناوب قرار می گیرند.
برای اینکه بین دو مرحله پیوستگی خوبی برقرار شود، قبل از قرار دادن پنل ها، به مرحله ی بتون پایه، دوغاب سیمان می دهند.
کفپوش های سنگی
کفپوشهای سنگی ، طبیعی ، زیبا و همیشه شیک هستند. بطور ذاتی خنک هستند و سطحی سخت دارند و برای آب و هوای گرم ایده آل هستند و گرد و غبار و مواد حساسیت زا را به خود نمی گیرند، اما نه عایق صوتی خوبی هستند و نه عایق گرما و برای مناطق سردسیر مناسب نیستند. اثر لکه و چربی بر روی سنگ به دشواری پاک می شود.
سنگ ها برای نصب بر روی سطح ملات 20 تا 25 میلیمتری که بر سطح بتنی پخش شده، قرار می گیرند.
کفپوش موزاییکی ( موزاییک سیمانی با قطعات سنگ مرمر )
کفپوش موزاییکی یکی دیگر از کفپوشهای محبوب است که معمولا برای حمام ها، اتاق های غذاخوری، ادارات، بیمارستان ها و غیره توصیه می شود. موزاییک سیمانی مرمرنما در واقع یک سطح بتنی با نوع ویژه ای از تراکم مرمر تعبیه شده در آن، است؛ حدود 75 تا 80 درصد از سطح این موزاییک ها را تراشه های مرمر می پوشاند.
کفپوش سنگ مرمر
سنگ مرمر یک سنگ طبیعی است که اگر به درستی اجرا شود، می تواند به کفپوشی زیبا تبدیل شود. سنگ مرمر یکی از لوکس ترین و به روز ترین کفپوش هایی است که در خانه نصب می شود.
قطعات سنگ مرمر با ضخامت 20 تا 25 میلیمتر برش می خورند و مانند کاشی های دیگر بر روی کف قرار می گیرند. سطح این سنگ ها با ماشین های پرقدرت جلا داده می شود تا بدرخشند. این نوع کفپوش بطور گسترده ای در بیمارستان ها و معابد استفاده می شوند.
سرامیک های کف
سرامیک های کف بسیار قدیمی، معمول و محبوب است. کاشی ها عمدتا رنگ و لعاب دار هستند و در انواع بسیاری مثل کاشی شیشه ای، کاشی سرامیکی و غیره موجودند.
این یک جایگزین برای کفپوش موزاییک سیمانی مرمر نما هست، اما مقاومت کمی دارد و سریع می شکند. استفاده معمول سرامیک ها در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری است. کاشی از خاک رس و سیمان و در اندازه های استاندارد در کارخانه، تحت شرایط کنترل شده تولید می شود. برای نصب این کفپوشها بر پایه ی بتن، ملات ضخیم 25 تا 30 میلیمتری ریخته می شوند و بعد این کاشی ها را با ماله یا چکش چوبی محکم می کنند.
قبل از قرار دادن کاشی ها در نظر داشته باشید که، دوغاب سیمان رقیقی بکار ببرید تا زیر و کناره های کاشی به پیوستگی خوبی برسند. روز بعد محل اتصال کاشی ها تا عمق پنج میلیمتر با ملات شل تمیز شود، سپس با دوغاب سیمان رنگی پر شود تا سطح رویی کفپوش، به رنگ یکنواختی برسد. بعد از آن به مدت هفت روز کفپوش کاشی نیاز به مراقبت و دوغاب دادن دارد. اما ملات سیمان با استفاده از ماسه ها که کنترل کردن سایز دانه بندی، تمیزی و کیفیت آن کار دشواری است تهیه می شود که می توان با استفاده از چسب کاشی ملات را حذف نمود. چسب های کاشی عموما در بازسازی و نصب کاشی ها و سرامیک های جدید بر روی سرامیک های قدیمی بسیار راهگشا هستند.
موزاییک
کف موزاییکی نیز یک روش خیلی قدیمی برای پوشش کف است. موزاییک کف از قطعات کوچک سنگی دایره وار تشکیل شده است.
این کفپوش شامل یک پوشش رنگی از قطعات کوچک کاشی های شکسته از چینی لعاب دار یا از سنگ مرمر که بطور منظم در الگوهای متفاوت بر روی ملات سیمان یا آهک سرخ نصب می شوند. پایه کفپوش بتن است که لایه ای 30 تا 40 میلیمتری از ملات سیمانی روی آن قرار گرفته است. روی این لایه ملات، قطعات کوچک چینی لعاب دار یا سنگ مرمر با الگوهای مختلف و جذاب قرار می گیرند. بعد از 20 تا 24 ساعت که خشک شد، سطح رویی را با سنگ کربوراندوم می سابند تا سطحی صاف و صیقلی به دست بیاید.
کف سازی با پی وی سی یا پلاستیکی
این کفپوش از پلی وینیل کلراید (پی وی سی) ساخته شده است. این تایل ها رنگارنگ هستند و دارای سطح رویی بسیار صاف و سطح زیرین زبر هستند.
پی وی سی یک پلاستیک در دسترس است که در رنگ ها و سایه رنگ های مختلف موجود است. امروزه در کفپوشها به طور گسترده ای از این مواد استفاده می شود. برای نصب، چسب بر روی پایه بتن قرار می گیرد و همین طور بر ته تایل های PVC. سپس تایل ها با غلتک 5 کیلوگرمی چوبی به آرامی فشرده می شوند تا بیرون زدن چسب به چشم بیاید.
کفپوش چوبی
چوب هم یک نوع خیلی قدیمی از کفپوش است اما هرگز منسوخ نشده است. این کفپوش تحت شرایط خاص استفاده می شود، مثلا در مناطق پر از تپه و در مکان های مرطوب. همچنین کفپوش چوبی در سالن های رقص و در تالار ها استفاده می شود. کفپوش چوبی دارای تنوع زیادی از نظر متریال است که کفپوش ترموود نیز جزو کفپوش چوبی مقاوم در برابر رطوبت است.
صفحات چوبی ممکن است مستقیما بر روی بستر بتن قرار بگیرند و یا روی قاب های چوبی قرار بگیرند؛ در حالت دوم باید زیر کفپوش، تهویه مناسب قرار داده شود. این کفپوش پر هزینه و گران است.
کفپوش چوب پنبه ای (cork)
این مواد طبیعی از پوست بیرونی درخت بلوط به دست می آیند. این کفپوش به شکل تایل ها یا صفحات رنگی در دسترس است. این نوع کفپوش زیاد معمول نیست اما چون عایق صوتی خوبی محسوب می شود برای مکان هایی همچون کتابخانه مناسب است.
کف سازی مقاوم در برابر اسید
در آزمایشگاه های مواد شیمیایی، کارخانجات تولید اسید، ساختمان های کارخانه مخازن باتری و همچنین دیگر مکان هایی که کف در معرض فعالیت های اسیدی قرار دارد، این نوع از کفپوش ها استفاده می شوند.
کف سازی با مگنزیت
مگنزیت نوعی ماده معدنی سفید متشکل از کربنات منیزیم است که پوششی مقاوم در برابر حرارت است.
این نوع از کف ها به عنوان ترکیبی از کفپوش یکپارچه شناخته شده است. کفپوش مگنزیت هرچند خیلی معمول نیست، ارزان است و یک سطح صیقلی را ارائه می دهد و می تواند روی یک سطح ناهموار به عنوان یک ماده انعطاف پذیر، سطحی یکپارچه و بدون درز ایجاد کند.
کفپوش لاستیکی
این نوع پوششش های کف بی صدا هستند، برای پیاده روی راحت بوده و بسیار بادوام هستند. هرچند هزینه های اولیه کفپوش لاستیکی کمی بالا است، سطح پوشانندگی بسیار خوبی ارائه می دهد. بیشترین کاربرد را در سالن های ورزشی یا زمین های بازی کودکان دارد.
تایل ها یا صفحات لاستیکی با موادی مثل الیاف پنبه، الیاف آزبست یا دانه های ریز چوب پنبه در انواع طرح ها و رنگ ها ساخته شده اند. این تایل ها یا صفحات ممکن است بر روی بتن یا بر روی چوب ثابت بشوند. این کف ها جذاب و ضد سروصدا هستند.
کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی یک نوع کف سازی با مواد مایع است که پس از خشک شدن سطحی صاف و یک دست ارائه می دهند که بدون درز بوده و بهداشتی است. مقاومت سایشی بالا و چسبندگی زیادی دارند.
کف سازی با سنگ مایع
این نوع از پوشش کف به لحاظ شکل و نحوه اجرا هم خانواده کفپوش اپوکسی است اما ترکیبات شیمیایی خاص این محصول باعث شده تا کفپوش سنگ مایع شفافیت و کیفیت بالاتر و ماندگاری بهتری در مقایسه با اپوکسی داشته باشد و به همین دلیل امروزه در اجرای کفپوش سه بعدی جایگزین اپوکسی شده است.
انواع کفپوش های ترکیبی
در این بخش به معرفی پوشش های کف خلاقانه ای می پردازیم که بیشتر به صورت ترکیبی با کفپوشهای معمول بکار می روند.از جمله کفپوش های ترکیبی:
- کفپوش ترکیبی شیشه ای
- کفپوش ترکیبی سه بعدی
- کفپوش ترکیبی سنگ های رودخانه ای یا ماسه ای
- کفپوش ترکیبی واش بتن یا سنگفرش
کفپوش شیشه ای
کفپوش شیشه ای یکی از پوشش های کف است که خیلی معمول نبوده اما می تواند در ساختمان های لوکس اعم از مسکونی و عمومی استفاده شود که منحصرا سطحی شفاف و دل انگیز داشته باشید.
کفپوش سه بعدی
کفپوش های سه بعدی از کفپوش های خلاقانه ای است که در ساختمان های لوکس بکار می رود. استحکام بالایی دارد و شستشوی آن آسان است. برای نصب آن ابتدا دو لایه ملات سیمان سپسس دو لایه پرایمر بکار می ود و بعد از آن دو لایه گچ، سپس نوار تراز کننده و لاک مخصوص قرار داده می شوند و بعد از آن تصویر مورد نظر با رنگ ها و سایه های مد نظر قرار می گیرد و در نهایت دو لایه پلیمر شفاف و لاک محافظت کننده، که نصب این کفپوش به دلیل لایه لایه بودن و اهمیت تراز شدن کفپوشهای سه بعدی بر روی کف بسیار وقت گیر بوده و نیاز به دقت فراوان دارد. هزینه کفپوش سه بعدی نسبت به سایر کفپوش ها بالاتر است.
کفپوش سنگ های رودخانه ای یا ماسه ای
این نوع از پوشش های کف که از نظر شکل و اندازه و رنگ ماندگاری بالایی دارد در دکوراسیون باغ ها ، آبنما ها ، برکه، تراس، روف گاردن ، آکواریوم و یا فضای بین چوب کف و… بکار می رود.
این سنگ ها پس از استخراج از معدن در کارخانه پردازش شده و به روش شبیه سازی رودخانه ای ، کاملا یک دست و یک رنگ ساییده و پولیش می شوند. نیازی به نصب ندارند مگر اینکه در واش بتن بکار روند.
کفپوش واش بتن یا سنگفرش
در این نوع کف ها، از قلوه سنگ های یک دستی که یا طبیعی هستند و یا در کارخانه پردازش شده اند، استفاده می شود. کاربرد این کفپوش بیشتر در محیط های بیرونی و فضای باز است. برای نصب ابتدا بتن ریزی می کنند و سپس قبل از خشک شدن بتن ، سنگ ها را در آن کار می گذارند.
آیا کفپوش های دیگری را می شناسید؟ تجربیات خود را با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.
منبع: schmidtflooring
تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس
“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”
نظرات کاربران
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183