ژنراتور قابل حمل


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

ژنراتور قابل حمل یکی از پر استفاده ترین انواع مولد برق است. ژنراتور برق دارای سیستمی است که با استفاده از سوخت فسیلی و با به کارگیری توان مکانیکی ، برق تولید می کند. مهم نیست که در خانه باشیم یا محل کار . هر یک از ما نسبت به قطع برق که برای ما مشکلاتی به وجود می آورد، حساس هستیم. قطع برق به خصوص در هوای گرم تابستان موجب کلافگی و ناراحتی افراد می شود. تنها راه موجود تولید برق برای صنایع ما و به خصوص کسب و کار های ما، استفاده از مولد و ژنراتور برق است.

در ویدیو زیر نحوه ساخت ژنراتور برق نشان داده شده است.

ژنراتور چیست

ژنراتور دستگاهی است که توان موتور ( نیروی مکانیکی ) را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. منبع انرژی مکانیکی شامل توربین بخار ، توربین گاز ، توربین آب و موتور احتراق داخلی می باشد. اولین ژنراتور الکترومغناطیسی دیسک فارادی نام داشت که توسط دانشمند بریتانیا ، مایکل فارادی ، در سال 1831 اختراع شد. تبدیل معکوس نیروی الکتریکی به نیروی مکانیکی توسط یک موتور الکتریکی انجام می شود و موتور ها و ژنراتور ها شباهت زیادی به هم دارند. بسیاری از موتور ها میتوانند به صورت مکانیکی برای تولید برق کار کنند و مانند ژنراتور برق استفاده شوند.

ژنراتور کوچک قابل حمل

یک ژنراتور قابل حمل شامل موتور، منبع سوخت و پریز برق می باشد. ژنراتور پرتابل دستگاهی است که برق تولید می کند و برای تامین برق در شرایط مختلف استفاده می شود. سوخت موتو رژنراتور قابل حمل معمولا بنزین، پروپان مایع ،گاز طبیعی و یا دیزل می باشد. موتور ژنراتور ، معمولا با 4 نوع سوپاپ متفاوت ، انرژی مکانیکی لازم برای چرخش یک شفت را فراهم می کند. تنظیم کننده سرعت ، سرعت چرخش روتور را کنترل می کند. باید یک سیستم خنک کننده و روانکاری قطعات متحرک نیز وجود داشته باشد تا قطعات دچار خوردگی و افزایش دمای ناشی از اصطکاک نشوند. سر ژنراتور انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. با این حال ژنراتور اینورتر کمی متفاوت عمل می کند.

طرز کار ژنراتور و مولد برق

طرز کار ژنراتور برق

ممکن است این سوال پیش بیاید که ژنراتور چگونه برق تولید می کند. ژنراتور از طریق مبانی الکترومغناطیس کار می کند. الکترون های موجود در فلزات توسط آهنربا منتقل می شود. اگر الکترون ها در سیم فلزی جریان پیدا کنند برق از طریق سیم منتقل می شود و یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند . اگر سیم را در اطراف میله سیم پیچ شده باشد و برق از آن عبور کند ، میدان مغناطیسی اطراف میله ایجاد می کند.

موتور برق ژنراتور

دو انتهای میله یکی قطب شمال و دیگری قطب جنوب دارد. قطب های ناهمنام یکدیگر را جذب و قطب های همنام یکدیگر را دفع می کنند. هنگامی که این میله را با آهنرباهای دیگر احاطه می کنید، میله بر اثر نیروهای جاذبه و و داف می چرخد. بنابراین اگر شفت چرخشی در موتور تولید کننده  بتواند یک میدان مغناطیسی در اطراف کویل های مسی ایجاد کند، الکترون ها برای تولید برق جریان می یابند.

روتور ژنراتور برق

در یک ژنراتور یک آهنربا در نزدیکی یک سیم به حرکت درمی آید تا یک جریان ثابت ایجاد کند. در نتیجه جریان الکتریکی به وجود آمده به سمت خروجی هدایت میشود. این حرکت آهنربا ، سیم مسی و در نتیجه الکترون ها ، برق تولید می کند. هر چرخش موتور یک موج سینوسی از قدرت AC تولید می کند.

اجزای دیزل ژنراتور قابل حمل

اجزای ژنراتور قابل حمل

ژنراتور برق به طور کلی سه قسمت اصلی دارد که به شرح زیر است ، این سه بخش از نیرو های جاذبه و دافعه الکترومغناطیس استفاده می کنند و باعث می شوند موتور به طور مداوم به چرخش ادامه دهد ( حرکت مکانیکی ) و جریان برق تولید کند.

  • روتور
  • استاتور
  • سوئیچر
  • منبع تغذیه
  • برس و پایانه

روتور مورد استفاده در مولد برق

روتور

بخش متحرک موتور الکتریکی روتور نام دارد. روتور موتور ژنراتور برق  شفت را برای انتقال نیروی مکانیکی می چرخاند. روتور دارای قسمت های هادی است ، این قسمت ها جریانی را که با میدان مغناطیسی استاتور تعامل دارد عبور می دهند تا با تولید نیرو شفت به کار افتد. بعلاوه، برخی از روتورها آهنرباهای دائمی را حمل می کنند.

استاتور ژنراتور برق قابل حمل

استاتور

هر موتور الکتریکی از دو قسمت مهم ثابت و چرخشی تشکیل شده است. استاتور ژنراتور بخشی ثابت از مدار الکترومغناطیسی موتور است و معمولا شامل سیم پیچ یا آهنربا های دائمی می باشد. هسته استاتور از ورق های نازک بسیاری تشکیل شده است که به آن لمینت می گویند. لمینیت برای کاهش اتلاف انرژی ناشی از استفاده هسته جامد استفاده می شود.

سوئیچر

یکی دیگر از اجزای مهم ژنراتور برق، سوئیچر است که در انتهای کویل قرار گرفته است. این حلقه فلزی به دو بخش تقسیم شده است. زمانی که کویل نیمی از چرخش را انجام می دهد، جریان الکتریکی در کوپل تغییر می کند. سوئیچر به صورت دوره ای جریان بین روتور و مدار خارجی یا باتری را تغییر می دهد. سوئیچر باعث می شود که انتهای کویل در جهت مخالف حرکت نکند و محور در یک جهت چرخش یابد.

منبع تغذیه ژنراتور برق قابل حمل توان بالا

منبع تغذیه

منبع تغذیه ژنراتور برق اجازه دسترسی به برق را می دهد. سوئیچر موتور AC می تواند مجموعه سوئیچ لغزنده یا نوع سوئیچ خارجی باشد، سیستم کنترل شامل سرعت ثابت یا سرعت متغیر است و می تواند نوع همگام یا ناهمگام باشد. موتور های خارجی می توانند در هر دو حالت AC یا DC کار کنند. به طور کلی، ژنراتور هر چه قوی تر باشد تنظیمات خروجی بیشتری در اختیار کاربر قرار می دهد.

برس ژنراتور قابل حمل

برس و پایانه

در انتهای موتور برس و پایانه ها هستند که معمولا از گرافیت ساخته شده اند و از جایی که روتور از محفظه موتور خارج می شود برق را به سوئیچ می فرستند. پایانه ها نیز بخش هایی هستند که باتری آن را به موتور متصل می کنند و جریان را برای چرخاندن روتور با دور بالا ارسال می کند.

ژنراتور برق برای تامین برق مصرفی

انواع ژنراتور از نظر عملکرد :

ژنراتور ها در چندین نوع وجود دارند که متناسب با شرایط مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. چهار نوع اصلی از ژنراتور های برق عبارتند از:

  • ژنراتور EMD
  • دیزل ژنراتور
  • ژنراتور گازی
  • ژنراتور قابل حمل

ژنراتور EMD

ژنراتور EMD

ژنراتور دیزل الکتروموتور یا همان ژنراتور با RPM کم، ریسک پایین ، در برخی زمینه ها به خصوص در صنعت لوکوموتیو کاربرد دارد.

دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور

ژنراتور دیزل ترکیبی از یک موتور دیزلی با یک ژنراتور الکتریکی ، برای تولید انرژی الکتریکی است. دیزل ژنراتورها برای تامین برق اضطراری مناسب است.

ژنراتور گازسوز

ژنراتور گازسوز

ژنراتور گازسوز گروهی از ژنراتورهای قدرت هستند که در آن ها از گاز طبیعی به عنوان منبع سوخت استفاده می شود.

ژنراتور پرتیبل

ژنراتور قابل حمل

ژنراتور پرتابل هر گونه ژنراتور  قابل جابجایی چرخدار  است که در آن اغلب از بنزین به عنوان سوخت استفاده می شود، و برای استفاده تجاری یا صنعتی مناسب می باشد.

از بین موتور ژنراتور های ذکر شده ژنراتور پرتیبل و ژنراتور دیزلی کاربرد بیشتری نسبت به سایر موتور ژنراتور دارند ، برای محیط های کوچک و توان نسبتا پایین ( تا 20 کیلو وات ) از ژنراتور های قابل حمل استفاده می شود ، برای ابعاد بزرگتر و برای مصارفی با توان بالا ( 20 تا 2000 کیلو وات ) از ژنراتورهای دیزلی استفاده می شود. ژنراتور های قابل حمل به دلیل استفاده راحت و  دسترسی ساده به سوخت آن ، بیشتر مورد استفاده عموم قرار گرفته است.

دینام ژنراتور برق

ژنراتور در یک بازه مشخص ، مقدار معینی برق تولید می کند که در واقع بیانگر قدرت ژنراتور می باشد و با واحد وات انداره گیری می شود. ژنراتور برق با توان بالا انعطاف پذیری بیشتری در ولتاژ و خروجی دارد با این وجود موتور آن بزرگ تر است ، فشار آن بالاتر است ، مخزن سوخت بزرگتر و در نتیجه وزن بیشتری دارد ، سر و صدای بیشتری تولید می کند و در مجموع هزینه بالاتری دارد. با حاصل ضرب ولتاژ در آمپر ( جریان برق ژنراتور ) قدرت خروجی ژنراتور به دست می آید . برای مثال اگر یک ژنراتور 4000 وات دارید و می دانید که همیشه 120 ولت را ارائه می دهد، پس می توانید جریان 33 آمپر را تامین کنید.

بررسی اجزای ژنراتور برق

تعمیر و نگهداری ژنراتور برق

  • بازرسی دمای ژنراتور
  • بررسی میزان فشار ژنراتور
  • بررسی سیستم خنک کاری و تهویه
  • روانکاری و روغنکاری قسمت های مختلف ژنراتور
  • چک کردن میزان مصرف سوخت موتور ژنراتور در بازه های زمانی معین

نوع ژنراتوری که شما انتخاب می کنید به نیاز های مصرف انرژی شما بستگی دارد. شما می توانید از انواع ژنراتور های مختلف از 20 کیلو وات تا 2500 کیلو وات و موتور های اندازه گیری از 150 اسب بخار تا 4000 اسب بخار استفاده نمایید.

برداشت و ترجمه از  Portable Generator Grader , Coastal Power and Equipment

تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس

“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”

تاریخ : 1398 / 03 / 21
دسته :

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

نظرات کاربران


Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
کارشناس بیلدینگ پلاس

سلام کارشناس بیلدینگ پلاس هستم به شما کمک میکنم متناسب با کار و نیاز خود محصول مناسب را انتخاب نمایید از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

02188579839