چسب کاشی چیست


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

چسب کاشی یک نوع سیمان پرتلند غیر‌آلی پلیمری بوده که با ذرات دانه‌ای و مواد شیمیایی اصلاح شده است.چسب های کاشی قادر به اتصال سطوح دو ماده و مصالح به یکدیگر می باشند. پیش از آنکه از چسب کاشی استفاده شود از ترکیب ماسه-سیمان برای اتصال کاشی به دیوار و یا کف استفاده می شد.

مشکلات استفاده از ترکیب ماسه-سیمان

ماسه-سیمان از سیمان پرتلند معمولی و ماسه ساخته می‌شود. سیمان پرتلند معمولی برای مصارف بنایی استفاده می‌شود درحالی که ماسه ها معمولا از ماسه رودخانه‌ای که کنترل کردن سایز دانه‌بندی، تمیزی و کیفیت آن کار دشواری‌ست تهیه می‌شود.

راحت نبودن کار کردن با ماسه-سیمان

سیمان در قالب کیسه‌های کوچک قابل تهیه کردن است و ماسه باید در مقادیر زیاد آورده شود. این موضوع باعث می‌شود که فضای زیادی از محل ذخیره‌سازی اشغال شود. ماسه و سیمان برای ترکیب باید به محل دیگری منتقل شوند و این روند با گرد و خاک و آلودگی همراه است.

نصب کاشي بر کف با چسب کاشی

 

زمان‌بر بودن و ناکارآمدی

کاشی‌ها باید حداقل یک روز قبل از اتصال با استفاده از سیمان-ماسه درآب شناور باشند که این مسئله زمان‌بر است. برای استفاده از سیمان-ماسه برای اتصال کاشی باید این ترکیب به پشت کاشی زده شود بنابراین در تنها یک کاشی را در زمان می‌توان نصب کرد.

مشکلات زیبایی و اتصال

بدون استفاده از مواد افزودنی برای حفظ آب، ترکیب ماسه-سیمان به سرعت خشک شده و باعث به وجود آمدن مشکلات برای نصب کاشی می‌شود.این موضوع باعث ایجاد مشکلات زیباسازی خطوط کاشی‌ها و همچنین تضعیف مقاومت اتصال می‌شود که ممکن است علت جدا شدن کاشی‌ها باشد.اتصال کاشی با استفاده از سیمان-ماسه باعث به وجود آمدن فضای خالی در زیر کاشی می‌شود بنابراین آب می‌تواند به این فضا رخنه کند.این مشکل باعث به وجود آمدن لکه های سفید می‌شود و کاشی در مکان‌های بدون چسب زیرین شکننده می‌شود.

محدودیت استفاده

مقاومت اتصال ضعیف ترکیب سیمان-ماسه به علت وجود خاک در ماسه و نسبت نامشخص ترکیب ایجاد می‌شود. علاوه بر این محدودیت‌هایی برای استفاده از ترکیب برای نصب کاشی های زیر در شرایط گفته شده وجود دارد.

  • کاشی‌های با قدرت جاذبه کم
  • گرانیت با سایز 60 در 60 سانتیمتر یا بزرگ‌تر
  • موزاییک های شیشه ای-بر بستر های جلا داده شده
  • بر کاشی‌های موجود
  • بر بسترهایی که در معرض جابه‌جایی هستند
  • در مناطقی که در معرض فشار بالا هستند

هدر دادن مواد

برای اتصال سنتی کاشی یا تنظیمات سطح کف به لایه ضخیمی از ترکیب ماسه-سیمان نیاز است تا مکانیسم اتصال برقرار شود. بنابراین بار بیشتری بر سازه وارد می‌شود. علاوه بر این مواد زیادی به دلیل خشک شدن سریع ترکیب هدر داده می‌شود.

کاشي هاي استخر با چسب کاشی

مزایای استفاده از چسب های کاشی

با توجه به تمامی مشکلاتی که برای سیمان-ماسه عنوان شد از چسب کاشی به عنوان جایگزین برای این ترکیب استفاده می‌شود.چسب کاشی یک ترکیب آماده و تشکیل شده از سیمان پرتلند معمولی ست که از ماسه های ریزتر و مواد افزودنی برای بهبود ویژگی‌های ضروری اتصال کاشی استفاده می‌کند.از چسب‌های با عملکرد خوب می‌توان برای اتصال کاشی بر روی کاشی هایی که از قبل موجود هستند، بر سیمان جلاداده شده، بسترهای چوبی(با استفاده از پرایمر) و یا برروی بسترهای دیگر استفاده کرد.ویژگی های این نوع چسب ها در ادامه توضیح داده می‌شود:

استفاده آسان از چسب کاشی

استفاده از چسب کاشی بسیار آسان می‌باشد چون قبل از استفاده به صورت آماده موجود است و تنها کافی‌ست که با آب ترکیب شود.بسته‌بندی محصولات روند جابه‌جایی را آسان می‌کند و گرد و خاک و آلودگی کمتری تولید می‌کند. و کاشی ها به شناور شدن نیاز ندارند و می‌توانند مستقیم مورد استفاده قرار بگیرند.

سرعت اجرای کار بالا

معمولا از ماله دندانه‌دار به خاطر کارآمد بودن برای استفاده از چسب کاشی در مساحت یک متر مربع استفاده می‌شود. سپس کاشی‌ها به صورت مداوم به چسب دندانه دار شده متصل شده و در یک خط قرار می‌گیرند.

کیفیت کار بالا

زمان تنظیم بهینه چسب کاشی امکان تنظیم آسان کاشی را در یک مدت زمان مشخص فراهم می‌کند. همچنین باعث می‌شود تا کاشی‌ها در یک خط قرار گرفته و زیبا به نظر برسند. اتصال کاشی با استفاده از ماله دندانه دار گسترش چسب مناسبی را در پشت کاشی فراهم می‌کند بنابراین مشکلات کاشی‌های شکسته شده را کاهش می‌دهد. همچنین نفوذ آب و به وجود آمدن لکه نیز کاهش پیدا می‌کند. اتصال کامل چسب پشت کاشی به بستر مورد نظر مقاومت اتصال زیادی را تولید کرده و مدت زمان دوام کاشی را بالاتر می‌برد.

تنوع در اجرا

چسب کاشی طبق دستورالعمل ویژه تنظیم شده است تا برای چسب کردن کاشی، موزاییک‌های شیشه‌ای، گرانیت‌های با سایز بزرگ(بالاتر از 60 در 60 سانتیمتر)، نصب کاشی بر بستر جلاداده شده، بر سیستم دیوار خشک، بر روی کاشی‌های موجود بدون برداشتن آن‌ها،در محیط‌های خارجی، پارکینگ، محیط‌های صنعتی، در استخرها و غیر مورد استفاده قرار گیرد.

دلایل اقتصادی

اتصال کاشی با استفاده از چسب کاشی با ماله دندانه دار مقادیر کمتری از مواد را نیاز دارد. لایه چسب بسیار نازک‌تر از ترکیب سیمان-ماسه است و این موضوع باعث سبک‌تر شدن بار وارد به ساختمان می‌شود.یک بسته 20 کیلوگرمی چسب کاشی می‌تواند برای مساحت 4 تا 5 متر مربع اتصال کاشی مورد استفاده قرار گیرد.

معایب استفاده از چسب های کاشی

هرچند استفاده از این چسب ها برای اتصال کاشی بر روی دیوار و کف محاسن زیادی ایجاد می نماید اما باید از موارد زیر نیز به عنوان معایب استفاده از این مواد نام برد.

  • هزینه بالاتر برای هر بسته از مواد پایه چسب های کاشی
  • بستر باید به درستی تراز شده باشد

مواد پایه چسب کاشی

دو نوع ماده پایه برای اتصال کاشی‌ در اصلاح و نوسازی خانه‌ها با چسب کاشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در حال به هم زدن چسب کاشی ملات نازک در سطل

چسب کاشی ملات نازک

چسب های کاشی ملات نازک

ملات بر اساس سیمان پرتلند، که به عنوان نازک‌ترین نوع شناخته می شود و به صورت پودر است بنابراین نیاز دارد که با یک نوع مایع مانند آب و یا افزودنی اکریلیک قبل از استفاده از آن ترکیب شود.(بعضی از پودر‌ها خود مواد اضافی به صورت ترکیب شده دارند).‌ ملات نازک سیمان پرتلند قدرت اتصال بالاتر و مقاوت باربری وزن بیشتری دارد.از این نوع چسب در مکان های مرطوب و مکان‌های در معرض گرما استفاده می‌شود.این چسب در دو نوع رنگ خاکستری تیره و سفید موجود است بنابراین با توجه به پایه کار می‌توان رنگ مناسب رنگ را انتخاب کرد.

چسب های کاشی پیش‌ترکیب شده

برای تهیه این نوع چسب از بنه که نوعی چسب کاشی آلی است استفاده می‌شود که فقط برای دستوراعمل های دیوار خشک مورد توجه است. بنه آلی با استفاده از لاتکس و نفت خام تهیه می‌شود و از همان ابتدای کار قابل استفاده کردن می‌باشد. به همین دلیل بنه الی برای استفاده بسیار راحت‌تر می‌باشد. این نوع چسب نباید در مکان هایی که تحت رطوبت طولانی مدت است مورداستفاده قرار گیرد.

انواع چسب کاشی بر اساس محل استفاده

عموما از کاشی در کف و دیوار ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه تفاوت استفاده از این چسب‌ها در دیوار و کف توضیح داده می‌شود.

نصب کاشي بر روي ديوار با چسب کاشی

چسب کاشی دیوار

چسب کاشی دیوار

بنه های آلی معمولا در زمان استفاده برای چسب کاشی دیوار ترجیح داده می‌شوند. این انتخاب به این علت است که این چسب قبل از خشک شدن شروع به نگه داشتن کاشی می‌کند.این موضوع به این معنی ‌است که در هنگام استفاده لغزش بسیار کمتری اتفاق می‌افتد و اتصال را بسیار آسان‌تر می‌کند زیرا برخلاف کاشی‌های کف، کاشی‌های دیوار به صورت عمودی متصل می‌شوند و قبل از اینکه اتصال کامل شود ممکن است به سمت پایین بلغزند.

درحال نصب کاشي کف با چسب کاشی

چسب کاشی کف

چسب کاشی کف

بنه آلی رایج‌ترین چسب کاشی به علت عدم نیاز به ترکیب و راحت بودن کار برای کف هستند. همچنین به مقدار کمی هم ارزان‌تر هستند.اما درهنگام استفاده برای چسب کاشی کف، ملات سیمان پرتلند برتر هستند و باید ترجیح داده شوند. این حقیقت که این چسب قدرت اتصال بیشتری داشته و می‌تواند وزن بیشتری را تحمل کند این چسب را انتخاب مناسبی برای کاشی کف که مشخصا پوشش بیشتری نسبت به کاشی دیوار دارد، می‌کند.

انواع چسب های کاشی بر اساس جنس

چسب کاشی انعطاف‌پذیر

چسب کاشی انعطاف‌پذیر در زمان نصب کاشی در مکان‌هایی که جابه‌جایی اندک یا ارتعاش دارند مانند قسمت بالایی کاشی کف در نتیجه تغییرات دمایی مورد نیاز است.این موضوعی مهم است زیرا بیشتر چسب‌ها در این موقعیت‌ها ترک می‌خورند. بهترین چسب کاشی انعطاف‌پذیر تا‌کنون لاتکس نازک است.

چسب کاشی ضدآب

این چسب در زمان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که اتصال در مکانی است که اغلب در معرض رطوبت است مانند آشپزخانه یا حمام اصلی. این چسب از مدل نازک است اما اینکه از چه نوعی استفاده ‌می‌شود به سطحی که کاشی به آن وصل می‌شود بستگی دارد.

چسب کاشی مقاوم در برابر گرما

این چسب زمانی که کاشی‌کاری در مکان‌های در معرض آتش نیاز است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. به علت اینکه دمای بالا می‌تواند به چسب عادی آسیب برساند باید از چسب مقاوم در برابر استفاده شود. به هیچ عنوان نباید از بنه آلی در شرایط با دمای بالا استفاده کرد. برای کاشی‌کاری به چسب از نوع نازک که توانایی مقاومت در دمای بالای 400 درجه فارنهایت را داشته باشد نیاز است.

درحال نصب کاشي با چسب کاشی اپوکسي

چسب کاشی اپوکسی

چسب کاشی اپوکسی

این نوع چسب برای برنامه‌های کاربردی زیادی که کاشی‌کاری در معرض رطوبت، حملات شیمیایی و یا ترافیک سنگین مکرر است می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. چسب های اپوکسی برای توانایی بالا برای فراهم آوردن اتصال با مقاومت قابل توجه برای کاشی‌کاری‌های عمودی و افقی داخلی همراه با مقاومت بالا در برابر دماهای بالا و انقباض در حاشیه در هنگام نگه‌داری شناخته شده‌اند. این چسب برای نصب انواع مختلف مصالح از جمله سرامیک، سنگ معدن، چینی، گرانیت، تخته سنگ، موزاییک با نمای مرمر و کاشی های سنگی حساس به رطوبت مورد استفاده قرار می‌گیرد.چسب های اپوکسی همچنین برای مکان‌هایی به کار می‌رود که معمولا نیاز به استفاده از مواد شیمیایی شوینده دارند.

انتخاب چسب کاشی مناسب

برای انتخاب بهترین نوع چسب کاشی باید سه سوال زیر پرسیده شود. ما همیشه نیاز داریم که با‌دوام‌ترین اتصال را فراهم کنیم که این کار با درنظر گرفتن این سه سوال انجام می‌شود:

1)در مساحت مورد نظر چه مقدار چسب مورد نیاز است؟

ابتدا باید میزان استفاده از چسب که برای مصارف سنگین یا سبک است بررسی شود و چسبی که بتواند میزان چسب مورد نیاز را فراهم کند خریداری گردد.

2)ناحیه مورد نظر مرطوب است یا خشک؟

این پرسش موضوع مهمی است و پاسخ مناسب آن تعیین می‌کند که به چسب ضدآب نیاز است یا خیر. حمام به عنوان مکانی مرطوب در نظر گرفته می شود در حالی که کف آشپزخانه مکانی خشک است.

3)مواد محل نصب از چه جنسی است؟

موادی که کاشی به آن متصل می‌شود نیز موضوعی مهم است زیرا چسب کاشی در ترکیب با بعضی مواد به نسب سایر مواد بهتر عمل می‌کند. در ادامه بهترین مواد برای نصب با استفاده از چسب بررسی می‌شود:

  • ملات: برای هر دو نوع اتصال مرطوب و خشک بهترین انتخاب چسب نازک لاتکس است و اگر این چسب در دسترس نباشد می‌توان از چسب نازک ترکیبی با آب استفاده کرد.
نصب بر رو دال بتني با چسب کاشی

چسب کاشی بر روی دال بتنی

  • دال بتنی: برای هر دو نوع اتصال مرطوب و خشک بهترین انتخاب چسب نازک لاتکس است. از انتخاب های دیگر برای اتصال خشک می‌توان بنه آلی و یک ترکیب آب نازک را نام برد.
  • تخته سه لا: برای هر دو نوع اتصال مرطوب و خشک چسب نازک لاتکس یا اپوکسی که منحصرا برای تخته سه‌لا درست شده است استفاده می‌شود.
  • تخته حامی: برای هر دو نوع اتصال مرطوب و خشک از چسب نازک لاتکس چسب نازک ترکیبی با آب استفاده می‌شود.برای اتصال خشک می‌توان از بنه آلی نیز استفاده کرد.
  • دیوار خشک: چسب نازک لاتکس بهترین انتخاب است اما می‌توان از چسب نازک ترکیبی با آب و یا بنه آلی نیز استفاده کرد.
  • بالای کاشی‌های قدیمی: برای هر دو نصب خشک و مرطوب از چسب نازک لاتکس و یا اپوکسی استفاده می‌شود.

چگونه چسب کاشی را پاک کنیم

در بیشتر مواقع از بین بردن چسب تنها راه برای برد اشتن کاشی‌های ترک‌خورده یا شکسته و یا وجود آسیب آبی می‌ باشد. بعد از برداشتن تعداد کم و یا تمام کاشی‌ها از بین بردن چسب باقی‌مانده بر روی سطح بسیار مهم است. اگر این کار انجام نشود، کاشی‌های جدید نصب شده بالاتر از کاشی‌های قبلی قرار می‌گیرد. این کار ساده است و می توان با استفاده از یک چاقوی بتونه‌کاری تمام چسب‌های باقی مانده را جدا کرد. در هنگام استفاده از چسب جدید باید دقت شود که دقیقا از نوع چسب قبلی استفاده شود. متاسفانه در بعضی مواقع این کار ممکن نیست اما حداقل باید سعی شود که از یک نوع چسب استفاده شود، به این صورت که اگر از چسب با بنه آلی استفاده شده است برای چسب‌کاری دوباره همین نوع چسب به کار برده‌شود.

نظر شما در مورد استفاده از چسب های کاشی برای نصب کاشی ها بر روی کف و دیوار ساختمان ها چیست؟ آیا این مواد فرایند بازسازی فضاهایی مانند آشپزخانه، سرویس های بهداشتی و حمام را راحت تر ننموده اند؟ لطفا تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: bostikweberthai , tilehomeguide

تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس

“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”

تاریخ : 1395 / 12 / 03
دسته :

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

نظرات کاربران


Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

بسیار کامل و عالی بود

مرسی از مطالب خوبتون
واسه انتخاب چسب کاشی سوال برام پیش اومده بود که الان بهتر متوجه شدم

    ممنون از توجه شما
    برای خرید چسب کاشی از بیلدینگ پلاس می توانید به قسمت محصولات چسب های ساختمانی مراجعه کنید.

مطلب جامعی بود. سک سوال که ذهنم رو درگیر کرده مدت دوام اینهاست. تا چند سال این چسب حالت نگهدارندگی دارند؟

    خواهش می کنم
    ماندگاری چسب کاشی نسبت به ملات ماسه و سیمان بیشتر است و با توجه به دیگر مزایای آن توصیه می شود حتما استفاده کنید.

سلام خسته نباشید دوست عزیز
برای استفاده از چسب کاشی در سطوح ناهموار (یعنی سطوحی که سیمان کاری شده ولی سطح تراز نیست) وگاهأ فاصله سطح تا پشت کاشی به 5 تا6سانتی مترهم میرسد میتوان از چسب کاشی استفاده کرد اگر می شود از چه نوعی وچگونه . متشکرم

کارشناس بیلدینگ پلاس

سلام کارشناس بیلدینگ پلاس هستم به شما کمک میکنم متناسب با کار و نیاز خود محصول مناسب را انتخاب نمایید از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

02188579839