پنجره یو پی وی سی
Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
روز به روز افراد بیشتری به استفاده از درب ساختمان و پنجره یو پی وی سی روی می آورند. در این نوشته به بررسی و ذکر عواملی که باعث محبوبیت و افزایش تقاضای یکی از انواع پنجره ساختمان ، پنجره دوجداره شده است پرداخته می شود.
در ابتدا پنجره یو پی وی سی تعریف می شود و اجزای تشکیل دهنده آن، موارد کاربرد آن معرفی می گردد. همچنین سعی شده است تا با مقایسه پنجره UPVC با دیگر مصالح مورد استفاده در پنجره ها، به خواننده اطلاعات لازم برای انتخاب محصول مناسب داده شود.
یو پی وی سی چیست
پنجره یو پی وی سی از موادی به همین نام ساخته شده است. پی وی سی( پلی وینیل کلراید ) یک پلاستیک فشرده و سخت با کاربرد زیاد است. پی وی سی درکنار پروپیلن و پرواتیلن یکی از سه ماده مهم ترموپلاست (گرمانرم) است که در سراسر جهان تولید می شود و مورد بهره برداری فراوان قرار می گیرد.
در سطح جهانی، حدود 60٪ از پی وی سی تولیدی، در زیرساخت ها و به شکل لوله های آب، فاضلاب، زهکش ها، پروفیل در و پنجره، خانه های پیش ساخته، کابین های قابل جابجایی، سقف های کاذب، کابل و سیم، نرده و … مورد استفاده قرار می گیرد. به همین علت PVC لقب “پلاستیک زیر ساخت” را کسب کرده است.
به علت اینکه پی وی سی ماده ای مفید برای کاربردهای متنوع است، در فرایند تولید این محصول مواد افزودنی مانند تثبیت کننده های حرارتی، روان کننده ها، رنگ ها ، تثبیت کننده های UV و … به آن اضافه می شوند تا از به دست آوردن ویژگی های مکانیکی مورد نظر اطمینان حاصل کنند.
با توجه به این فرآیند که “ترکیب” نام می گیرد، PVC ، تبدیل به یک پلاستیک بسیار سازگار و تطبیق پذیر می شود که امکان تولید محصولات بسیار سخت ( یو پی وی سی غیر پلاستیکی یا UPVC ) و نیز محصولات بسیار نرم و اتعطاف پذیر همچون FPVC را ایجاد می کند.
افزودن مواد روان کننده به ماده یو پی وی سی
با افزودن مواد روان کننده می توان پی وی سی را انعطاف پذیرتر و نرمتر کرد. اگر هیچ ماده افزودنی روان کننده ای به این ترکیب اضافه نشود، ماده ای سخت به نام یو پی وی سی ( Unplasticized PolyVinyl Chloride ) ایجاد می شود که گاهی به پی وی سی سخت شناخته می شود.
مطابق با فرهنگ لغت آکسفورد، پلی وینیل کلراید غیر پلاستیکی یا UPVC ، ماده ای سفت و سخت، دارای فرمول شیمیایی مقاومتر در مقایسه با PVC است که در صنعت ساختمان و برای ساخت لوله، قاب پنجره ساختمان و سازه های دیگر کاربرد دارد. UPVC ماده ای ترموپلاست (گرمانرم که دارای قابلیت ارتجاعی بر اثر حرارت دادن است) دارای استحکام و مدول الاستیسیته بالاست.
تفاوت یو پی وی سی ( UPVC ) با پی وی سی ( PVC )
پی وی سی به عنوان یک پلاستیک انعطاف پذیر برای تولید طیف گسترده از لوله ها استفاده می شود. لوله های پی وی سی بزرگتر اغلب در لوله کشی برای توزیع آب غیر قابل شرب استفاده می شوند. لوله های PVC همچنین می توانید برای عایق بندی کابل های برق استفاده شوند.
یو پی وی سی جایگزینی مناسب برای چوب
یو پی وی سی به عنوان جایگزینی برای چوب در ساخت و ساز، از جمله در قاب های پنجره به خصوص پنجره های دو جداره و آستانه پنجره استفاده می شود. یو پی وی سی همچنین به جای چدن برای انواع خاصی از لوله کشی های سنگین و تخلیه فاضلاب استفاده می شود.
لوله های PVC کوچک و باریک گاهی اوقات در تجهیزات پزشکی یافت می شود. PVC همچنین در چرم و یا لباس ضد آب ، کفپوش وینیل، کفش، اسباب بازی، فضای داخلی ماشین و کابل ماشین، پرده های حمام، و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود.
از آنجا که نگرانی های بهداشتی کمتر در ارتباط با UPVC وجود دارد، آن را در وسایل پزشکی و دندان پزشکی مورد استفاده قرار دادند. به عنوان مثال، یو پی وی سی گاهی اوقات برای نگهدارنده دندان استفاده می شود.
UPVC بسیار با دوام تر از پی وی سی است. با این حال، هر دو در برابر نور خورشید، اکسیداسیون و انواع مواد شیمیایی مقاوم هستند.
PVC و UPVC زیست تخریب پذیر نیستند. با این حال، یو پی وی سی قابل بازیافت است و می تواند در دمای بسیار بالا به محصولات و یا لوله های جدید تغییر شکل پیدا کند.
پی وی سی برای قاب های پنجره استفاده نمی شود، هر چند برخی از تولید کنندگان ممکن است عنوان “PVC” را برای اشاره به پنجره یو پی وی سی خود استفاده کنند. اما UPVC برای قاب های پنجره و در کاربرد فراوانی دارد.
پنجره یو پی وی سی چیست
وجه تسمیه پنجره یو پی وی سی به دلیل این واقعیت است که قاب مورد استفاده در این پنجره ها از مقاطع UPVC است که برای شکل گیری پنجره UPVC در قطعات و اندازه های مناسب برش داده و سپس بهم وصل شده اند. مقاطع فولاد یا آلومینیوم تقویتی نیز در بخش های داخلی قاب قرار گرفته که موجب افزایش سختی آن می شود.
پنجره UPVC به طور گسترده ای در سراسر جهان از صحراهای آریزونا تا سردترین بخش هایی اسکاندیناوی و روسیه و از بخش های استوایی مالزی و تایلند تا چین، کره، تایوان و بسیاری مناطق دیگر جغرافیایی مورد استفاده قرار می گیرد.اروپا و آمریکای شمالی نیز غالبا فقط از پنجره یو پی وی سی برای ساخت بناهای مسکونی، چه در ساخت بنای جدید و چه نوسازی بنای قدیمی استفاده می کنند.
مزایای در و پنجره دوجداره یو پی وی سی
حال به بررسی و کشف این واقعیت می پردازیم که چرا مردم پنجره یو پی وی سی را انتخاب می کنند؟ برای پاسخ به این پرسش ما ابتدا باید به درک ویژگی های این پنجره ها بپردازیم. چندین عامل باعث محبوبیت این نوع پنجره ها شده است:
- دوام پنجره یو پی وی سی
- کاهش مصرف انرژی در پنجره دوجداره
- عایقکاری صوتی با پنجره یو پی وی سی
- عدم نیاز به تعمیر و نگهداری پنجره دوجداره
- قابلیت بازیافت پنجره یو پی وی سی
- تنوع مدل ، اندازه و رنگ پنجره UPVC
- مقاومت شیمیایی بالای پنجره دوجداره
- امنیت پنجره دوجداره
دوام پنجره یو پی وی سی
در پنجره UPVC قاب های یو پی وی سی با پلیمر وینیل که با اتم های کلر محاصره شده اند، ساخته شده و در واقع پلاستیک نیست و می تواند به خوبی فولاد کار کند. از این رو این مواد مستحکم هستند. یو پی وی سی ماده بسیار بادوامی است، طول عمر این ماده در لوله های آب و فاضلاب حداقل 100 سال است و اکثر غریب به اتفاق پنجره UPVC که بیشتر از 25 سال از نصب آن می گذرد، هنوز هم قابل استفاده است.
آزمایش های کیفی در و پنجره دوجداره برای مقاومت در برابر اشعه ماورابنفش که حفظ شفافیت و طول عمر آن را در معرض تابش مستقیم آفتاب تضمین می کند، این موضوع را (طول عمر زیاد پنجره ها را) تصدیق می کند. همچنین این پنجره ها مقاومت بالایی در برابر آب و هوا، طوفان، باران دارا هستند که این ویژگی آنها را منحصر به فرد کرده است.
کاهش مصرف انرژی با پنجره دوجداره
پنجره دو جداره یو پی وی سی به کاهش مصرف انرژی سرمایش و گرمایش ساختمان کمک می کند. برخلاف فلزات یو پی وی سی غیر رسانا است، به این معنی که استفاده از آن در قاب های پنجره موجب می شود که حرارت انتقال نیابد و در نتیجه به پایداری (ثبات) دمای داخلی ساختمان کمک شایانی می کند. رده انرژی قاب های پنجره یو پی وی سی در محدوده با بهره وری بالا جای می گیرد. این موضوع به سبب هدایت حرارتی بسیار کم این قاب ها می باشد. در نتیجه، در این قاب ها حرارت ارزشمند نمی توانند به راحتی مصالح دیگر (همچون فلزات و …) فرار کنند.
قاب های پنجره UPVC گرایش بیشتری به صرفه جویی در مصرف انرژی و بهینه سازی نسبت به انواع دیگر قاب ها از جمله آلومینیوم دارند. این قاب ها با درزبندی و هوابندی مناسب از خروج گرمای داخل(در اقلیم های سرد) جلوگیری می کنند و امکان آسایش و راحتی ساکنین و صرفه جویی انرژی را تا میزان 20 -25% فراهم می آورند. ترکیب قاب های پنجره یو پی وی سی و شیشه دو جداره باعث ایجاد پنجره های بسیار کارآمد از لحاظ مصرف انرژی می شود.
با توجه به توانایی پنجره يو پي وي سي در حفاظت از انرژی در طول زندگیشان فلز پنجره دوجداره به عنوان پنجره سبز شناخته می شود و بیشترین امتیاز را برای صرفه جویی مصرف انرژی در مقایسه با پنجره های چوبی و فلزی کسب می کنند.
عایقکاری صوتی با در و پنجره یو پی وی سی
در و پنجره یو پی وی سی با شیشه دوجداره قادر به کاهش سر و صدا به میزان 70٪ هستند. میزان کاهش صدا توسط این قاب ها بین 20 تا 30 دسیبل است. این ویژگی باعث می شود پنجره دوجداره برای استفاده در مدارس، بیمارستان ها، رستوران ها ، دانشکده ها و مراکز اجتماعات ایده آل باشد.
عدم نیاز به تعمیر و نگهداری پنجره دوجداره
مزیت بزرگ تمامی محصولات تولید شده از یو پی وی سی مانند در و پنجره یو پی وی سی این است که آنها نیاز رنگ آمیزی به علت ساییدگی و خوردگی و یا آب بندی(درزبندی) ندارند. این مساله نیاز به نگهداری پنجره را در طول عمر آنها به طور قابل توجهی کاهش می دهد. به علاوه این محصولات می تواند در هر چند سال یا بیشتر به وسیله یک پارچه مرطوب و یا مواد شوینده تمیز شوند. قاب پنجره دوجداره زنگ نمی زنند، پوسیده نمی شوند، ساییده و یا متورم نمی شوند. ضد موریانه هستند.
قابلیت بازیافت پنجره یو پی وی سی
اگر همه مزایای در و پنجره یو پی وی سی را کنار بگذاریم و فقط جنبه زیست محیطی آن را در نظر بگیریم پی می بریم که مزایای استفاده از این محصول به جای چوب چقدر حایز اهمیت است. از آنجا که UPVC قابل بازیافت است هیچ خطری مرتبط با آن وجود ندارد. قاب های پنجره UPVC اغلب تا 10 بار قابلیت بازیافت دارند. این پروفیل ها میتوانند کاملا با مواد خام ساخته شوند و یا دارای یک هسته از ضایعات و مواد بازیافتی باشند که توسط یو پی وی سی پوشیده شده است.
تنوع مدل ، اندازه و رنگ پنجره UPVC
یکی دیگر از ویژگی های در و پنجره های یو پی وی سی امکان ساخت پنجره دوجداره با ابعاد و مدل های مختلف همچنین ساخت پنجره یو پی وی سی رنگی می باشد پنجره های دوجداره در انواع بسیار متنوعی از نظر استایل و الگوی بازشو و با پروفیل منحنی نرم و … در بازار وجود دارند. که همه این مدل ها بسیار زیبا و جذاب به نظر می رسند.
قاب های پنجره UPVC در انواع مختلفی در بازار وجود دارند از جمله:
- پنجره دوجداره عمودی
- پنجره یو پی وی سی کشویی
- پنجره های UPVC ارسی
- پنجره های دو جداره فرانسوی
علاوه بر نوع، شکل هندسی و روش باز کردن پنجره یو پی وی سی ، برخی دیگر از امکانات متنوع در طراحی که سبک و ظاهر کلی پنجره را تعیین می کند، وجود دارد. این بدان معنی است که معماران و یا صاحبان ساختمان می توانند مدل پنجره دوجداره را با سبک معماری ساختمان هماهنگ کنند که این موضوع از اهمیت زیادی برای جنبه های بصری هم برای بناهای جدید و هم برای ساختمان قدیمی که نوسازی می شوند و باید سبک معماری آنها حفظ شود، برخوردار است.
پنجره یو پی وی سی رنگی با قابلیت رنگ آمیزی امکان آزمودن سبک ها و سلایق شخصی را به کاربر می دهد. این پنجره دوجداره با طیف وسیع رنگی خود امکان استفاده از سبک های پنجره های سنتی و مدرن را فراهم می آورند و در عین ایجاد جذابیت بصری، مزایای حقیقی یو پی وی سی را حفظ می کنند. دو راه برای رنگی نمودن پنجره UPVC وجود دارد.
- رنگ آمیزی پنجره دوجداره
- لمینت یا روکش کردن یو پی وی سی
رنگ آمیزی پنجره دوجداره
گرچه UPVC در تمام طیف رنگی موجود است، گزینه های محبوب رنگ آمیزی آن رنگ چوب بلسان بنفش، چوب ماهون و بلوط طلایی می باشد. همه پنجره های دوجداره رنگ شده از جمله رنگ های ذکر شده، دارای هزینه ای حدود 40 درصد بیشتر از پنجره های سفید رنگ هستند.
لمینت یا روکش کردن یو پی وی سی
رنگ پروفیل پایه پنجره UPVC برای روکش کردن معمولا قهوه ای است. در طول فرایند لمینیت UPVC با چند فویل بسیار نازک پوشش داده می شود. این فویل در برابر تاثیرات بیرونی، مانند ضربه و یا هوازدگی بسیار مقاوم است و می تواند عملا هر رنگ و طرحی را ایجاد کنند. در حالی که ورقه های تک رنگ و ورقه با طرح چوب، کاملا رایج هستند، پیدا کردن یک طرح گل، هر چند از لحاظ فنی امکانپذیر است، بعید می نماید.
مقاومت شیمیایی بالای پنجره دوجداره
پنجره یو پی وی سی در برابر خوردگی ناشی از هوای اشباع از نمک مقاوم است و این ویژگی قاب های پنجره دوجداره را برای بناهای ساحلی ایده آل می سازد.
امنیت پنجره دوجداره
پنجره دوجداره با استفاده از سیستم های چند قفله سطح بالایی از امنیت را برای خانه و یا فضاهای تجاری ارایه می دهند.
سایر مزایای پنجره یو پی وی سی
پنجره دوجداره یو پی وی سی از ماده ای ارزان و دردسترس ساخته شده است. یو پی وی سی ماده ای سبک وزن است، این سبک وزنی به نصب راحت پنجره UPVC کمک می کند. علاوه بر این ها بسیاری دیگر از ویژگی ها مانند ضد زنگ بودن، شیک و با دوام، انعطاف پذیر، ساخت و نصب آسان و … را برای این نوع از درب و پنجره ها می توان نام برد.
مقایسه پنجره یو پی وی سی با پنجره آلومینیومی و چوبی
پنجره های مورد استفاده در ساختمان از مصالح متفاوتی ساخته شده اند. برخی از انواع پنجره ها ، پنجره های upvc و پنجره های آلومینیومی و چوبی می باشند که هرکدام از این پنجره ها با دیگری تفاوت هایی دارد. در این متن به مقایسه پنجره های دوجداره و آلومینیومی و چوبی میپردازیم ، از جمله:
- مقایسه پنجره یو پی وي سی و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ قیمت
- مقایسه پنجره upvc و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ دوام و ماندگاری
- مقایسه پنجره دو جداره و پنجره آلومینیومی و چوبی از جنبه بهره وری انرژی
- تفاوت بین پنجره یو پی وی سی و پنجره آلومینیومی و چوبی از نظر زیبایی شناسی
- تفاوت بین پنجره یو پی وی سی و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ عایق صوتی
- مقایسه پنجره دو جداره و پنجره آلومینیومی و چوبی از جنبه سهولت تعمیر و نگهداری
- تفاوت بین پنجره یو پی وی سی و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ مقاومت در برابر احتراق
- مقایسه پنجره upvc و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ بهداشت و رعایت آن
- مقایسه پنجره upvc و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ زمان ساخت
مقایسه پنجره یو پی وي سی و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ قیمت
پنجره آلومینیومی تقریبا همیشه گران تر از پنجره یو پی وی سی است. در این میان پنجره چوبی گران تر از پنجره upvc و پنجره آلومینیومی می باشد. با این حال، هرکدام از این پنجره ها دارای مزایا و معایبی می باشند که بر طبق شرایط و مکان مورد استفاده ، از یک نوع پنجره با مصالح خاص از جمله پنجره های یو پی وی سی و آلومینیومی و چوبی استفاده می شود.
مقایسه پنجره upvc و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ دوام و ماندگاری
گرچه به طور معمول طول عمر پنجره دوجداره ، بلند است اما این قاب ها دارای استهلاک بالاتری نسبت به پنجره آلومینیومی که دوام بیشتری دارد، هستند.
مقایسه پنجره دو جداره و پنجره آلومینیومی و چوبی از جنبه بهره وری انرژی
در حال حاضر برای ساخت پنجره یو پی وی سی از پروفیل های پیچیده ای استفاده می شود که حداکثر بهره وری انرژی را در پی دارد. این موضوع برتری استفاده از پنجره یو پی وی سی نسبت به پنجره های آلومینیومی و چوبی را نشان می دهد.
تفاوت بین پنجره یو پی وی سی و پنجره آلومینیومی و چوبی از نظر زیبایی شناسی
پنجره UPVC از لحاظ رنگ، طرح و ابعاد از تنوع بیشتری برخوردار می باشد. یو پی وی سی همچنین امکان ایجاد طرح چوب را فراهم می آورد که بسیار نمای زیبا و منحصر به فردی را ارائه می دهد.
تفاوت بین پنجره یو پی وی سی و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ عایق صوتی
یکی از دلایلی که باعث برتری پنجره دو جداره نسبت به پنجره آلومینیومی شده است، قابلیت عایق بودن آن است. یو پی وی سی توانایی این را دارد که صدای های خارجی ساختمان را مهار کند. این ویژگی یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت پنجره یو پی وی سی است.
مقایسه پنجره دو جداره و پنجره آلومینیومی و چوبی از جنبه سهولت در تعمیر و نگهداری
پنجره یو پی وی سی بهترین گزینه برای مواردی است که ما به دنبال مصالحی با نگهداری آسان هستیم. پنجره UPVC تنها به صورت منظم نیازمند تمیز کردن ( با دستمال مرطوب ) است تا از پوسیده شدن و محو شدن جلوگیری کند.
تفاوت بین پنجره یو پی وی سی و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ مقاومت در برابر احتراق
پی وی سی در برابراحتراق مقاوم است، این ماده خود خاموش شونده می باشد. دمای احتراق upvc 400درجه سانتی گراد است که نسبت به چوب که دارای دمای احتراق 210 درجه است بسیار بالاتر است.
مقایسه پنجره upvc و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ بهداشت و رعایت آن
پنجره یو پی وی سی بهداشت بالایی را تامین می کند. باد، گرد و غبار و باکتری ها را خارج از بنا نگه می دارد.این پنجره محل سکونت را از ورود هرگونه گرد و غبار مصون می دارد.
مقایسه پنجره دوجداره و پنجره آلومینیومی و چوبی از لحاظ زمان ساخت
همچنین ماده یو پی وی سی زمان ساخت کل را کاهش می دهد. طرح و ابعاد و اندازه ها در ساخت بسیار دقیق است. این محصول وزن کمی دارد که البته این موضوع باعث می شود برای ساختن در مناسب نباشد.
اجزای پنجره یو پی وی سی
در تصویر زیر اجزای پنجره یو پی وی سی نمایش داده شده است.
- قاب پنجره
- شیشه سه جداره
- فریم شیشه یا بازشو پنجره
- نوار درز بند
- نوار درز بند خارجی
- زهوار
- تقویت کننده فولادی
- نوار درز بند
- تقویت کننده فولادی
مقایسه پنجره دوجداره ترمال بریک و پنجره یو پی وی سی
اگر شما به دنبال پنجره های مناسبی برای خانه یتان هستید، ممکن است بین پنجره یو پی وی سی و یا پنجره ترمال برک که به طور خاص طراحی شده اند، مردد باشید. در پنجره های نوع دوم (ترمال بریک) محافظت در برابر عوامل جوی و بهره وری انرژی بیشتر از پنجره های یو پی وی سی به چشم می خورد. با این حال، پنجره های UPVC هنوز هم بسیار محبوب هستند و هر دو این پنجره ها میتوانند پایدار و مقرون به صرفه باشند. گاهی اوقات تصمیم گیری بین این دو تنها به مقایسه ویژگی های مختلفشان باز می گردد.
در مقاله پنجره آلومینیومی ترمال بریک در مورد این نوع از پنجره ها گفته شد که در اینجا به آنها اشاره می کنیم:
آلومینیوم متریال بسیار محبوبی برای استفاده در قاب پنجره است. اما این فلز رسانای بسیار خوبی نیز می باشد و امکان انتقال گرما و سرما را به راحتی فراهم می آورد. پنجره آلومینیومی ترمال بریک می تواند به کاهش آلودگی صوتی نیز کمک کند، در حالیکه بعضی از پنجره های ونیلی این قابلیت را ندارند. آلومینیوم همچنین نرم تر است و راحت تر پردازش می شود و به شکل مقاطع غیرمعمول در می آید. خانه های طراحی شده به صورت قدیمی و سنتی نیز از مزیت های پنجره های آلومینیومی بهره برده اند.
برداشت و ترجمه از: corawindows , joedangroup , hazlemerewindows , albanywindows
تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس
“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”
نظرات کاربران
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183