پروژکتور وال واشر در نورپردازی


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی پروژکتور وال واشر ال ای دی بپردازیم. ابتدا لامپ ال ای دی را بررسی و سپس ویژگی ها ، مزایا  و ساختار وال واشر های ال ای دی نیز به طور کامل شرح داده می شود.

در پایان با بیان کاربرد های ویژه و خاص لامپ وال واشر ، انتظار می رود که مخاطب از لامپ وال واشر ، اطلاعات کافی و جامعی را دریافت کرده باشد.

معرفی لامپ ال ای دی

لامپ ال ای دی یک منبع تولید نور برای استفاده در چراغ روشنایی است که روشنایی را با استفاده از دیودهای نوری تولید می کند. سرعت روشن شدن لامپ LED بسیار بالا است و می تواند در میکروثانیه روشن شود این قابلیت در تکنولورژی لامپ الیدی منجر به استفاده از آنها در سیستم های مخابراتی ( فیبر نوری ) و انتقال داده گردیده است. از لحاظ مصرف انرژی لامپ ال ای دی در مقایسه با سایر لامپ های روشنایی در مصرف انرژی برق بصرفه تر است.

وال واشر ال ای دی در نورپردازی بنا های تاریخی

استفاده از لامپ های وال واشر در سازه های زیبا

جریان مصرفی یک لامپ ال ای دی در حد میلی آمپر بوده اما سایر لامپ های روشنایی به خصوص لامپ رشته ای در حد آمپر جریان می کشند. مصرف کم و طول عمر بالای لامپ هایی با تکنولوژی ال ای دی باعث می شود تا در هزینه های جاری و تعمیر و نگهداری سیستم روشنایی ساختمان صرفه جویی قابل ملاحظه ای شود.

نورپردازی با استفاده از لامپ وال واشر ال ای دی

پروژکتور وال واشر ال ای دی خطی با قابلیت تنظیم زاویه

پروژکتور ال ای دی وال واشر چیست

وال واشر ال ای دی یک پروژکتور با کاربرد فضای بیرونی با درجه حفاظتی بالا است که از قرار گرفتن چندین منبع نوری ال ای دی با تکنولوژی لامپ اس ام دی به صورت خطی ، تشکیل شده است. چراغ وال واشر در کاربرد های خاصی مانند نورپردازی نمای ساختمان های بلند و پل ها استفاده می شود که قادراست تا نور خطی و یکنواخت را در طول زیاد ، تولید و ساطع نماید. وال واشر یک پروژکتور نورپردازی پیشرفته با قابلیت کنترل و هدایت نور است که به عنوان بخشی از زیبایی ساختمان محسوب می شود.

وال واشر استفاده شده در ساختمان های مجلل و ساختمان سفید

استفاده از وال واشر در هتل های مجلل

لامپ وال واشر در نمایش باشکوه و مجلل نمای ساختمان ها ، بدنه ی پل ها ، انواع دیوار ها و نورپردازی هنری در بناهای تاریخی نقش موثری دارد. پروژکتور های وال واشر  30 ، 50 و 60 سانتی متری بیشترین مشتری را در بازار به خود اختصاص داده اند که به ترتیب در توان های 9 ، 12  و 24 وات با تولید نور 990 ، 1320 و 2640 لومن یافت می شوند.

نمایش باشکوه و مجلل بنا های تاریخی با استفاده از پرژکتور های ال ای دی نوع وال واشر فضای بیرونی

نورپردازی مجلل و باشکوه بناهای تاریخی توسط وال واشر ال ای دی

تفاوت وال واشر و پروژکتور

هنگامی که یک فضای باریک و کم در نورپردازی نمای ساختمان ها ، پل ها و انواع دیوار ها وجود داشته باشد ، استفاده از پروژکتور های عادی دیگر نمی توانند کاربردی باشد. بنابراین از مهمترین مزیت و ویژگی پروژکتور وال واشر ال ای دی می توان به نوع کاربرد خاص و منحصر به فرد بودن آنها اشاره نمود. چراغ  های وال واشر با قابلیت نصب در زوایای مختلف ، به ایجاد نور سایه روشن در سطح معروف هستند. در اکثر پروژکتور های وال واشر ، لنزی با قابلیت تنظیم زاویه و هدایت نور در زوایای 30 ، 45 و 60 درجه وجود دارد.

مزایا پروژکتور وال واشر نورپردازی

ال ای دی ها با تکنولوژی اس ام دی به صورت متراکم و در فواصل یکسان از یکدیگر قرار گرفته اند که در این صورت نور بیشتری را ساطع می کنند. مزایای وال واشر های ال ای دی عبارتند از :

  • ایجاد نور با فوکوس بالا توسط لنز هدایت نور
  • کاربرد منحصر به فرد والواشر
  • قابلیت به کارگیری در سیستم نورپردازی هوشمند دی ام ایکس
  • قابلیت تنظیم و توزیع شدت نور روشنایی
  • زاویه تابش نور دلخواه و امکان تنظیم زاویه تابش نور توسط براکت
  • بهره نوری بالا وال واشر
  • طول عمر بالای تکنولوژی اس ام دی
  • والواشر ها مصرف کمتری نسبت به سایر لامپ های روشنایی دارند.
  • قابلیت کنترل رنگ آر جی بی و فول کالر
  • دما های رنگ مختلف نوری
  • شاخص نمود رنگ بالای 80 سی آر آی
  • درجه حفاظت و ضربه پذیری خوب جهت استفاده در فضا های خارجی
ال ای دی وال واشر در نورپردازی نما کاربرد دارد

قابلیت کنترل رنگ چراغ وال واشر نورپردازی

برخی از ویژگی های خاص وال واشر ها

شکل خطی چراغ های والواشر ال ای دی باعث می شود که نور یکنواختی بر روی سطح در طول ایجاد شود که به میزان روشنایی مورد نیاز نیز می توان تراکم و یا طول آن را انتخاب و سفارش داد. برخی از انواع وال واشر ال ای دی طیف مرئی کاملی از رنگ ها را دارا هستند و به فول کالر معروف هستند.

استفاده از وال واشر برای نورپردازی پیست اسکی و ساختمان ها

نورپردازی پیست اسکی با استفاده از پروژکتور ال ای دی والواشر

لامپ های والواشر ال ای دی قابلیت کنترل رنگ و کنترل با سیستم هوشمند نورپردازی دی ام ایکس را دارند که برای نورپردازی بسیار عالی و مناسب می باشد. سیستم کنترل هوشمند دی ام ایکس ، یک پروتکل هوشمند کنترل روشنایی است که تمام قابلیت های کنترل نورپردازی مانند تغییر رنگ و خاموش و روشن شدن را دارا است.

کاربرد وال واشر های ال ای دی در نورپردازی گالری ها و موزه ها و نمایشگاه های خاص و هنری

نورپردازی گالری ها و موزه ها از کاربرد های مهم لامپ های والواشر

بدلیل استفاده از چراغ های والواشر به صورت پروژکتوری و در فضاهای بیرون ، کیپ بودن و حفاظت در برابر آب و گرد و غبار بسیار اهمیت پیدا می کند. درجه حفاظت در پروژکتور ها یک عدد دو رقمی است و بر اساس استاندارد های جهانی تعریف و مشخص شده است. البته در برخی کاربرد های نورپردازی داخلی نیازی به درجه حفاظتی بالا نمی باشد. جداول زیر میزان درجه حفاظتی عدد اول و دوم کد آی پی را نشان می دهند.

آی پی یا درجه حفاظت قاب یک لامپ اس ام دی

جدول نشان دهنده عدد اول کد آی پی میزان حفاظت

مشخصات حفاظتی قاب و بدنه یک لامپ اس ام دی

جدول نشان دهنده عدد اول کد آی پی میزان حفاظت

ساختار چراغ وال واشر ال ای دی

به طور کلی ساختار وال واشرهای ال ای دی به 4 بخش کلی تقسیم می شود که عبارت است از :

  • تکنولوژی اس ام دی در تولید چراغ والواشر نورپردازی
  • بورد مونتاژ سطحی اس ام دی
  • درایور و سیستم کنترلی ریموت دار
  • بدنه و لنز های هدایت نور لامپ والواشر

تکنولوژی اس ام دی در تولید چراغ والواشر نورپردازی

بازدهی و طول عمر بالای لامپ ال ای دی با تکنولوژی اس ام دی محقق شد. تکنولوژی لامپ اس ام دی بسیار کارآمد و انعطاف پذیر است و تنوع رنگ ، وضوح بالا ، حجم بسیار کم ، زاویه ی دید بیشتر و صرفه جویی در انرژی از ویژگی های این نوع از انواع تکنولوژی ال ای دی است.

پروژکتور وال واشر الیدی

قیمت های متفاوت پروژکتور های وال واشر

جدیدترین تکنولوژی در ساخت لامپ اس ام دی با قرار دادن تعداد بیشتری از تراشه ها به شکل مستطیل معرفی شده است که لومن بر وات بالایی دارد و در سیستم روشنایی ساختمان های مدرن به خصوص در لامپ ال ای دی نواری مورد استفاده فراوان قرار می گیرد. از اس ام دی های مورد استفاده در پروژکتور وال واشر می توان به اس ام دی های  5050 ، 2835 ، 3014 و 3020 اشاره نمود که هر یک بر اساس مقدار لومن و کارایی و میزان نوردهی انتخاب و استفاده می شوند. در شکل زیر تراکم انواع لامپ وال واشر را مشاهده می کنید.

پروژکتور های وال واشر با تکنولوژی ال ای دی نوع SMD

نورپردازی سطح و دیوار ها توسط وال واشر ال ای دی

بورد مونتاژ سطحی اس ام دی

بورد وال واشرهای ال ای دی ، صفحه ای از جنس آلومینیوم و سرامیک یا پلاستیک فشرده است. تراشه های اس ام دی که فاقد پایه هستند بر روی این صفحه به صورت سطحی مونتاژ و لحیم می شوند که به این تکنولوژی ساخت بورد ، مونتاژ سطحی می گویند. تعداد اس ام دی ها در هر متر بر روی بورد مونتاژ ، مشخص کننده مقدار شدت نور و لومن وال واشر ال ای دی است که بر حسب کاربرد و نوع مکان نصب ، پروژکتور وال واشر انتخاب می شود.

پروژکتور وال واشر ال ای دی در نورپردازی نما ساختمان

نورپردازی نما با لامپ های وال واشر ال ای دی

درایور و سیستم کنترلی ریموت دار

درایور پروژکتور وال واشر ال ای دی یک مبدل یکسو کننده تمام موج  است که برق ۲۲۰ ولت متناوب شهری را به برق مستقیم در ولتاژ های مختلف بسته به نوع لامپ و توان ورودی تراشه های اس ام دی تبدیل می کند که قابل استفاده برای اس ام دی چاپ شده بر روی بورد می باشد. از موارد تعیین کننده طول عمر لامپ وال واشر ال ای دی ، همین درایور ها هستند که عموما خراب شدن یک لامپ والواشر به این قطعه بر می گردد.

کنترل وال واشر با استفاده از سیستم کنترلی دی ام ایکس

درایور لامپ ال ای دی و سیستم دی ام ایکس

در برخی از پروژکتور های والواشر ال ای دی که به پاور وال واشر مشهورند ، درایور وجود ندارد و مستقیم به برق ۲۲۰ ولت متصل می شوند. یکی از مشکلات ال ای دی پاور ها سو سو زدن است. همچنین در صورت سوختن یک تراشه اس ام دی ، هیچ یک از تراشه های دیگر روشن نمی شوند و نور قطع می شود. درایور پروژکتور های والواشر ال ای دی یک ترانسفورماتور ولتاژ ثابت است که معمولا ۱۲ ولت خروجی برق ، برای تامین اس ام دی های سطحی  چراغ وال واشر دارد.

زیبایی نورپردازی داخلی با لامپ های وال واشر SMD

نورپردازی هنری و ایجاد سایه روشن با لامپ والواشر

بدنه و لنز های هدایت نور لامپ والواشر

لامپ والواشر ال ای دی به صورت پروژکتوری ساخته می شود. بنابراین اکثرا بدنه فلزی از جنس آلیاژ های آلومینیومی دارند. بدلیل استفاده پروژکتوری از والواشر در فضاهای بیرونی ، ایجاد یک محفظه بسته و کیپ با درجه حفاظت بالا و مبحث انتقال دما و حرارت لامپ های ال ای دی اس ام دی در وال واشرهای پروژکتوری بسیار مهم می شود.

وال واشر ال ای دی در فضای داخلی

استفاده از والواشر الیدی در طراحی دکوراسیون داخلی

بمنظور انتقال دمای گرمای تولیدی اس ام دی ها استفاده از گرماگیر و خمیر سیلیکون در لامپ های والواشر ضرورری است. برای هدایت نور به صورت پرتابی یا یکنواخت بر روی هر اس ام دی در وال واشرها از لنز های شفافی بهره گرفته می شود که می توانند مانند یک رفلکتور با هدایت متمرکز نور ، شدت نور بیشتر و لومن بالاتر را میسر کنند.

وال واشر ها در زیبایی نورپردازی پل های شهری و نورپردازی نما های تاریخی نقش به سزایی دارند

نورپردازی پل ها و بنا ها توسط پروژکتور وال واشر

کاربردهای والواشر ال ای دی در نورپردازی

کاربرد اصلی وال واشر های ال ای دی در ایجاد روشنایی و نورپردازی بر روی دیوار ها ، نمای ساختمان و پل های شهری است. اما در برخی موارد برای نمایش باشکوه تر و زیباتر در گالری ها و بناهای تاریخی و موزه ها نیز به صورت خاص استفاده می شود. از دیگر کاربرد های وال واشر می توان به ساخت انواع لامپ های خطی رنگی (مانند پرچم) اشاره نمود که در خیابان ها به صورت رنگ های پرچم ایران نمایش داده می شود.

کاربرد های انواع وال واشر ال ای دی در نورپردازی رستوران های خاص

کاربرد چراغ والواشر در نورپردازی رستوران های مدرن

همچنین والواشر ها در موارد بسیار دیگری نیز کاربرد دارند که عبارتند از:

  •  پروژکتور ال ای دی مخصوص رشد گیاهان
  • نورپردازی آکواریوم آب شیرین و شور
  • نورپردازی هتل ها ، فروشگاه های بزرگ و رستوران ها
  • مراسم جشن و پارتی
وال واشر ال ای دی فرابنفش برای ایجاد تم مشکی یا بلک لایت مهمانی ها

لامپ والواشر با قابلیت تولید نور فرابنفش

در ادامه فیلم پروژکتور وال واشر ال ای دی آر جی بی قابل کنترل را مشاهده می کنید.

منبع :yehieli ، Philips

تحریریه کلینیک ساختمانی بیلدینگ پلاس

“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”

تاریخ : 1397 / 01 / 20
دسته :

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

نظرات کاربران


Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

سلام. ممنون از مقاله خوبتون. تفاوت چراغ وال واشر با لامپ ال ای دی نواری چیست؟؟

    با سلام. ممنون از توجه شما به مقاله چراغ وال واشر.
    لامپ ال ای دی نواری با چراغ وال واشر از لحاظ ساختار بدنی و قاب متفاوت هستند. چراغ وال واشر عدسی یا لنز نیز دارد.
    لامپ ال ای دی نواری و چراغ وال واشر هر دو از لحاظ تکنولوژی ساخت یکسان و اس ام دی هستند.

با سلام. من متوجه نشدم که وال واشر از تکنولوژی لامپ اس ام دی هست یا تکنولوژی ال ای دی ؟؟

    چراغ وال واشر نورپردازی از تکنولوژی لامپ اس ام دی ساخته شده است و خود لامپ اس ام دی از مونتاژ سطحی ال ای دی ها بر روی یک صفحه ساخته می شود. برای در یافت اطلاعات جامع و کاملتر لطفا به مقاله لامپ ال ای دی مراجعه نمایید.

سلام. چراغ وال واشر برای نورپردازی نما میخوام. آیا پروژکتور وال واشر با سیستم نورپردازی هوشمند همخوانی داره؟؟

    با سلام . ممنون از توجه شما به مقاله چراغ وال واشر در نورپردازی .
    در سیستم طراحی روشنایی و نورپردازی نما از چراغ های وال واشر ال ای دی بسیار استفاده می شود که با سیستم DMX نیز قابل کنترل و بهره برداری می باشد.

سلام. رضایی هستم از شهرداری ××××
لطفا لیست قیمت پروژکتور وال واشر پرچمی را ارسال نمایید. برای پل های شهر میخواهم.

    با سلام. ممنون از توجه شما به نوشته پروژکتور وال واشر در نورپردازی
    برای اطلاع از لیست قیمت چراغ وال واشر به بخش محصولات بیلدینگ پلاس مراجعه نمایید.

چراغ وال واشر در زیر کابینت آشپزخانه هم قشنگ می شود ؟
پروژکتور وال واشر نما در بیرون از ساختمان تغییر رنگ نمی دهد ؟

    با سلام. ممنون از توجه شما به مقاله چراغ وال واشر نما
    دو نوع چراغ وال واشر برای نورپردازی موجود می باشد که به چراغ وال واشر داخلی و پروژکتور وال واشر نما تقسیم می شوند.
    در این چراغ ها و پروژکتور ها ، مقدار حفاظت و مواد بدنه و ضخامت هر چراغ نیز به کارایی آن در داخل ساختمان و یا بیرون ساختمان بستگی دارد

پروژکتور وال واشر با قابلیت سفارشی سازی موجود دارید ؟

    با سلام ممنون از توجه شما به مقاله پروژکتور وال واشر نما
    بله در صورت افزایش تعداد سفارش و حجم زیاد پروژه این قابلیت برای مشتریان گذاشته شده است.

سلام . چراغ وال واشر رو میشه مستقیم به برق شهری زد یا به دستگاه یا باید به سیتم خاصی اول وصل کنیم . ممنون میشم پاسخ بدین

    با سلام. چراغ وال واشر 220 ولت با مبدل درونی را می توان به برق شهر وصل نمود. اما اگر چراغ 12 ولت با درایور خارجی باشد ، ابتدا باید چراغ وال واشر را به مبدل وصل کنیم و سپس به برق 220 ولت

کارشناس بیلدینگ پلاس

سلام کارشناس بیلدینگ پلاس هستم به شما کمک میکنم متناسب با کار و نیاز خود محصول مناسب را انتخاب نمایید از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

02188579839