نحوه اجرای عایق صوتی و مراحل آن


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

یکی از انواع عایق از نقطه نظر کاربرد ، عایق صوتی است. اجرای عایق صوتی به منظور جذب صداهای محیط داخلی و یا به عنوان مانعی برای نفوذ صداهای اطراف ، انجام می شود. درز ها و شکاف هایی که هوا و رطوبت قابلیت حرکت از بین آن ها را دارند ، به آسانی می توانند صدا را نیز انتقال دهند.

برای اجرای عایق صوتی در یک ساختمان ، علاوه بر استفاده از مصالح عایق در دیوار های داخلی و خارجی و درزگیری در و پنجره و به طور کلی بستن تمام منافذ عبور دهنده صدا ، باید به این نکته نیز توجه کرد که اجرای عایق صوتی باید به صورت یکنواخت در تمامی قسمت ها شامل سقف ، کف و دیوار انجام گیرد تا تمامی کانال های عبور صدا به خوبی مسدود شوند.

انواع عایق صوتی

برای انتخاب مناسب ترین روش اجرای عایق صوتی با توجه به نوع کاربری آن ، باید ویژگی های مختلف انواع عایق صوتی را شناخت. اجرای عایق صوتی با روش های گوناگون مانند بستن منافذ هوا ، استفاده از مصالح جاذب صدا ، ساخت شیشه های چند جداره و درزگیر های آکوستیک باعث جلوگیری از ورود و خروج صدا و عایق کاری صوتی فضای داخلی انجام می شود.

عایق صوتی دارای انواع متفاوتی از نظر جنس ، محل اجرا و به دنبال آن نحوه اجرا است. انواع عایق صوتی بر حسب جنس مواد تشکیل دهنده آن عایق صوتی کامپوزیت ، عایق صوتی پنل گچی ، عایق صوتی پنل آکوستیک و عایق صوتی ویسکو الاستیک است.

اجرای عایق صوتی در کارخانه

انواع عایق صوتی

همچنین انواع عایق صوتی از نظر محل اجرا و نوع کاربری آن ها عایق صوتی درب و پنجره ، عایق صوتی دیوار ، شامل عایق صوتی دیوار مشترک بین دو اتاق و عایق صدای هوا برای جلوگیری از نفوذ صدا از منافذ هوای بیرون به اتاق ، و عایق صدای سقف ، شامل عایق صوتی سقف برای جلوگیری از نفوذ صدا از طبقه بالایی به داخل اتاق و عایق صوتی ضربه ای برای کاهش نفوذ صدا ها از طبقه بالا مانند صدای راه رفتن ، می باشد.

انواع محصولات عایق صوتی از نظر متریال و شکل اجرایی شامل عایق صوتی پلی استایرن ،عایق صوتی پلی یورتان ، عایق صوتی فایبر گلاس ، فوم عایق صدا از نوع پنل آکوستیک یا فوم پاششی ، وینیل عایق ، پنل عایق صدای دیوار صوتی ، فوم عایق لوله ، درزگیر آکوستیک ، روکش آکوستیک و عایق پتویی صدا است.

عایق پنجره را نشان می دهد که منجر به جلوگیری از ورود و خروج هوا می شود

مزایای اجرای عایق صوتی فوم

مزایای اجرای عایق صوتی فوم

فوم های آکوستیک به دو صورت پنل آکوستیک و یا فوم پاششی به کار می روند. اجرای عایق صوتی فوم پنل آکوستیک ، به منظور جذب امواج صوتی و کاهش انعکاس صدا در فضا انجام می شود ، از مواد معدنی مانند پشم سنگ و هسته های گچی و پوششی دکوراتیو مانند پی وی سی و یا پارچه تشکیل می شود و به دلیل قیمت مناسب ، سهولت نصب بدون آسیب رسانی به سطح زیر و عملکرد بسیار بالای خود از بهترین عایق های صدا برای فضای داخلی ، به خصوص استودیو های ضبط موسیقی ، است. . اجرای عایق صوتی فوم ، با اهداف مختلف مانند بهبود کیفیت صدا و یا جلوگیری از ورود و خروج صدا انجام می شود. از مزایای فوم اکوستیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق صوت
  • کاهش آلودگی صوتی
  • بهبود کیفیت صدا
  • بهبود طراحی فضای اتاق
انواع مختلف فوم آکوستیک برای اجرای عایق صوتی سقف و دیوار

انواع پنل فوم آکوستیک برای اجرای عایق صوتی سقف و دیوار

انواع فوم عایق صوتی

از آنجا که عوامل موثر بر کیفیت صدا بستگی به محل نوع فوم مورد استفاده برای ایجاد خاصیت عایق صوتی و سایر عوامل خارجی دارد ، بهتر است نوع فوم آکوستیک نیز با توجه به این عوامل انتخاب شود. به عنوان مثال یک فضای L شکل در مقایسه با اتاق مربع شکل ، نیاز به ملاحظات مختلفی برای انتخاب فوم صداگیر عایق دارد ، زیرا شکل اتاق نقش مهمی در فرکانس صدا دارد. به طور کلی برای بیشتر فضا ها ، بهترین راه حل ایجاد خاصیت آکوستیک در فضا این است که انواع مختلف فوم آکوستیک را ترکیب کنند تا بهترین نتیجه حاصل شود.

اجرای فوم آکوستیک مسطح به عنوان عایق صوتی دیوار

اجرای عایق صوتی دیوار با فوم آکوستیک صاف

فوم آکوستیک صاف

فوم آکوستیک صاف در مقایسه با انواع دیگر فوم عایق صوت ، کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل استفاده کم از فوم صداگیر صاف این است که صدا توسط امواج منتقل می شود و بهتر است توسط فوم با ویژگی های اضافی جذب شود. در حقیقت ، با استفاده از پنل های صاف فوم ، صدا نه می تواند منعکس شود و نه جذب شود. با این وجود ، پنل های فوم آکوستیک با سطح صاف برای دستیابی به هدف کیفیت صدای بالا مفید هستند. آن ها می توانند به عنوان فونداسیون و لایه اولیه در زیر پنل های دارای بافت برای افزایش خاصیت عایق صدایی به کار روند.

جذب بالای صدا در اجرای عایق صوتی فوم

عایق صوتی فوم اکوستیک مثلثی

فوم آکوستیک مثلثی لبه دار

فوم عایق صوتی مثلثی شامل یک صفحه بزرگ با چند ردیف مثلث امتداد یافته است که علاوه بر طراحی فوق العاده دارای خاصیت جذب صدای بالا می باشد. با این وجود ، هنگام قرارگیری در جهت صدا و برای هدایت عنصر صدا دارای محدودیت هایی است. اجرای عایق صوتی فوم مثلثی لبه دار در فضا های بزرگ ، کمتر مناسب و ایده آل می باشد. انتخاب گوه های بزرگ در این فوم های مثلثی موجب افزایش توانایی جذب صدا در این شکل از فوم های آکوستیک می شود ، اما عنصر هدایت صدا می تواند آن را به یک موج شکن محدود کننده برای بعضی از مصارف تبدیل کند.

جذب امواج صوتی با اجرای عایق صوتی فوم پنل آکوستیک

عایق کاری صوتی با اجرای عایق صوتی شانه تخم مرغی

فوم آکوستیک شانه تخم مرغی

با استفاده از انتهای گرد به جای گوشه های تیز و لبه دار در هرم های فوم آکوستیک ، می توان فوم آکوستیک شانه تخم مرغی را ایجاد کرد که از مقرون به صرفه ترین انواع فوم عایق صدا می باشد. در کاربرد حرفه ای تر و برای دریافت نتیجه بهتر ، می توان فوم عایق صوتی شانه تخم مرغی را با راه حل های دیگر مانند پوشش پارچه ای آکوستیک ترکیب کرد. اجرای عایق صوتی فوم شانه تخم مرغی در استودیو های ضبط موسیقی بسیار پر کاربرد و اقتصادی است.

مثلث های کوچک کنار هم فوم عایق صدای هرمی در اجرای عایق صوتی

اجرای عایق صوتی با فوم عایق صدای هرمی از انواع فوم

فوم اکوستیک هرمی

فوم آکوستیک هرمی از نظر ظاهری بسیار مشابه با فوم آکوستیک مثلثی است ، با این تفاوت که از نوکی تیز تر و مثلث های کوچک کنار هم تشکیل شده است. در این فوم عایق صوتی جذب صدا نسبت به دیگر انواع فوم آکوستیک کمتر است ، و به همان میزان نیز جذب صوت کمتری در فرکانس های پایین تر صوت انجام می دهد. این عوامل به این معنی نیست که فوم هرمی آکوستیک نمی تواند گزینه ای مناسب برای فضا ها و اهداف خاص باشد ، بلکه به این معنی است که باید هنگام استفاده از آن نکاتی را در نظر گرفت. برای جبران این ضعف ، باید از بلوک های جاذب صدا به عنوان درزگیر در گوشه ها ، برای بهبود جذب فرکانس های پایین صوت استفاده شود.

فوم صداگیر حفره دار مناسب برای انواع فرکانس ها

فوم صداگیر حفره دار مناسب برای اجرای عایق صوتی انواع سطوح

فوم آکوستیک حفره دار

فوم آکوستیک حفره دار از انواع فوم عایق است که مشابه با فوم آکوستیک صاف اما با کارایی بهتر در کیفیت صدا عمل می کند. این فوم صداگیر برای انواع فرکانس ها مناسب و ایده آل می باشد. تنوع شکل و انحنای فوم های عایق صدای حفره دار به دلیل تنوع شکل امواج صوتی است. مشابه با اصل عمل و عکس العمل ، با سطح فوم دارای انحنای بیشتر ، کیفیت صدای فضا نیز فرق می کند.

فوم آکوستیک در اجرای عایق صوتی دیوار استودیو ضبط موسیقی

فوم آکوستیک توری

فوم آکوستیک توری

نوع دیگر فوم صداگیر ، فوم آکوستیک توری است که با استفاده از خطوط شبکه بندی روی سطح فوم ها ، هدایت و جذب امواج صوتی ، ارتعاشات و انعکاس انجام می شود. فوم آکوستیک مشبک بیشتر از عملکرد ، به دلیل جنبه ظاهری و زیباییش مورد استفاده قرار می گیرد ، اما این امر به این معنی نیست که از کارایی کمی برخوردار است. این نوع فوم عایق صدا برای فضا های کوچک با فرکانس های متنوع صوتی مناسب است.

فوم اکوستیک عایق صوتی

اجرای عایق صوتی از نوع فوم آکوستیک

نحوه اجرای عایق صوتی فوم آکوستیک

قبل از اجرای عایق صوتی تمامی منافذ ورود و خروج هوا که قابلیت انتقال صوت را دارند باید بسته شوند. این فوم ها می توانند در قسمت مورد نیاز و یا کل سطح اجرا شوند. مراحل اجرای عایق صوتی پنل آکوستیک در ادامه آمده است:

  • اندازه گیری دقیق
  • برش مقوا و فوم پنل آکوستیک
  • چسباندن پنل آکوستیک به پنل مقوایی
  • اتصال پنل آکوستیک به سطح
اجرای فوم پاششی برای پوشش عاق صوتی

اجرای عایق صوتی فوم پاششی

اندازه گیری دقیق

ابتدا سطح باید با یک پارچه خشک تمیز شود. در ادامه ، برای نصب فوم های پنل آکوستیک عایق ، باید دیوار ، سقف و یا کفی که قرار است عایق کاری شود را به طور کامل و دقیق اندازه گیری کرد. اندازه کلی و عرض و ارتفاع سطح مورد نظر باید اندازه گیری شود تا میزان فوم آکوستیک مورد نیاز برای کار تعیین شود.

پنل آکوستیک گچی با یک لایه عایق صوتی

اجرای عایق صوتی پنل گچی دیوار به صورت روکار

برش مقوا و فوم پنل آکوستیک

بر اساس ابعاد اندازه گیری شده اتاق ، فوم آکوستیک باید برش داده شود. برای سهولت در نصب ، هر سمت از دیوار و یا سقف باید با توجه به ابعاد تقسیم بندی و تعداد پنل های مورد نیاز در آن محاسبه گردد و بر اساس آن فوم عایق صوتی برش داده شود. برای سهولت در حمل و نقل ، پنل های آکوستیک برش داده شده را به زیر لایه های مقوایی و یا چوبی اتصال می دهند. این امر علاوه بر امکان اتصال پنل آکوستیک به دیوار ، قابلیت جابجایی و انتقال آسان آن ها را ، در صورت لزوم ، فراهم می کند. از این رو فوم آکوستیک دارای نصب آسان ، بدون آسیب رساندن به دیوار است. هنگام برش فوم آکوستیک باید از عینک ایمنی و ماسک استفاده شود و با استفاده از چاقوی الکتریکی برش بر اساس اندازه های تعیین شده انجام گیرد.

نصب عایق رولی فایبرگلاس به عنوان عایق صوتی

اجرای عایق صوتی دیوار مشترک از جنس فایبرگلاس

چسباندن پنل آکوستیک به پنل مقوایی

با استفاده از چسب و یا به کار بردن تعداد زیادی میخ یا پونز ، اتصال پنل آکوستیک به پنل مقوایی انجام می شود. میخ فوم به طور خاص برای محصولات و مشتقات فوم و سایر عملکرد های عایق صدا استفاده می شود. این میخ ها به منظور جلوگیری از افتادن و یا خم شدن و شکم دادگی فوم به کار می روند. برای اتصال فوم به مقوا توسط چسب ، باید از مقدار زیادی از چسب استفاده شود. بر خلاف میخ ، چسب باید به تمام قسمت پشت پنل آکوستیک آغشته و اسپری شود. در صورت استفاده از چسب ، تنها در قسمت های لبه فوم احتمال سقوط آن وجود دارد. حداقل 2 ساعت قبل از شروع اتصال پنل ها به دیوار باید چسب زنی تمام شود تا به چسب فرصت کافی برای خشک شدن داده شود.

اجرای عایق صوتی و آماده سازی عایق در کارخانه

اتصال پنل آکوستیک به سطح

اتصال پنل آکوستیک به سطح

با استفاده از چکش و میخ ، اسپری چسب و یا چسب دو طرفه ، باید هر پنل را به سطح سخت مورد نظر متصل کرد. برای ایجاد امکان حذف پنل ها و یا جایجایی آن ها در آینده و سهولت کار ، باید تنها نقاط گوشه پنل ها را به دیوار و هر سطح سخت عایق شونده متصل کرد. عملیات اتصال از گوشه پایین و یا بالا شروع شده و ادامه می یابد. در صورت نیاز به قطعه کوچکتر و برش پنل ها می توان از تیغه برش الکتریکی استفاده کرد. در صورت نیاز به درزگیری در قسمت های دیگر اتاق مانند در و پنجره ، با استفاده از درزگیر آکوستیک عایق کاری صورت می گیرد. بعد از اتمام عملیات اجرای عایق صوتی و برای اطمینان از درست چسباندن فوم ها و نداشتن فاصله از سطح ، می توان ویژگی های عایق صدا را مورد آزمایش قرار داد.

عایق های صوتی در حال پخش در کارخانه

ملاحظات اجرای عایق صوتی

ملاحظات اجرای عایق صوتی

در نصب فوم پنل آکوستیک و به طور کلی اجرای عایق صوتی ، باید از تماس کامل عایق صوتی با دیوار ، سقف و یا کف زیرین و پر کردن شکاف ها ، سوراخ ها و درز های عبور دهنده جریان صدا اطمینان حاصل شود. برای اجرای عایق صوتی در اطراف باکس ها و جعبه های الکتریکی ، لوله ها و موانع دیگر باید از ابزار برش مناسب استفاده کرد. همچنین اطمینان خاطر از خشک بودن پوشش عایق صدا در کلیه مراحل نگهداری تا اجرای عایق صوتی الزامی است.

در فیلم زیر مراحل اجرای عایق صوتی فوم آکوستیک نشان داده شده است.

منبع : enoisecontrol , foambymail

تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس

“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”

تاریخ : 1397 / 07 / 29
دسته :

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

نظرات کاربران


Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

سلام خیلی مفید بود.چطور نوع عایق برا اجرای عایق صوتی انتخاب میشه؟

    سلام ممنون از توجه شما به مقاله نحوه اجرای عایق صوتی
    نوع عایق صوتی با توجه به عواملی مانند سلیقه مشتری ، کاربری مکان مورد نظر ، دسیبل صدای وروردی و خروجی و میزان نیاز به عایق شدن فضا با توجه به نیاز ، انتخاب و یا طراحی و ساخته می شود.

سلام قیمت این فوم های آکوستیک چقدره؟ اینا رولین؟ بقیه انواع عایق صدا چجوری اجرا میشن

    فوم های اکوستیک و عایق های الاستومر به صورت رولی بوده و بر حسب ابعاد مورد نیاز در اجرای عایق صوتی برش زده می شوند. برای آشنایی با انواع عایق صوت و اجرای آن ها به مشخصات محصول اجرای عایق صدا مراجعه کنید. اطلاعات قیمت از طریق مشاوران در تماس تلفنی در اختیارتان گذاشته می شود.

سلام. برای دیوار حایل بین دو واحد اپارتمان از چه عایقی باید استفاده کرد که علاوه بر زیبایی و آسیب نرساندن به دیوار، راحت بر روی دیوار نصب بشه و به عنوان عایق صدا عملکرد مناسبی داشته باشه؟

من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم

چه مطلب خوبی در مورد تجهیزات آکوستیک

    ممنونم از توجهتون به مطالب سایت بیلدینگ پلاس

کارشناس بیلدینگ پلاس

سلام کارشناس بیلدینگ پلاس هستم به شما کمک میکنم متناسب با کار و نیاز خود محصول مناسب را انتخاب نمایید از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

02188579839