لامپ فیلامنتی ( لامپ LED فیلامانی )
Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
لامپ فیلامنتی ال ای دی یا لامپ فیلامانی حبابی ، در طبقه لامپ های زیبایی و هنری قرار دارند که علاوه بر ظاهری زیبا و شیک ، نور مناسبی تولید می کنند. لامپ فیلامنتی یادآور لامپ های کلاسیک قدیمی با ظاهری حبابی و بلوری است که در این مقاله به بررسی و معرفی این نمونه از انواع لامپ ال ای دی می پردازیم. در این نوشته ویژگی ها اعم از مزایا و معایب ، کاربرد ها و ساختار تشکیل شده لامپ فیلامنتی ال ای دی بیان شده است. این مقاله چگونگی انتخاب بهترین لامپ فیلامنتی و خرید انواع لامپ فیلامنتی را به مخاطب ارائه می دهد.
لامپ ال ای دی فیلامنتی چیست
لامپ فیلامنتی یک نمونه لامپ ال ای دی با طراحی خاص و هنری است که شبیه به لامپ رشته ای ساخته شده است. ال ای دی لامپ فیلامانی با تکنولوژی سی او بی تولید و مونتاژ می شود. مصرف لامپ فیلامنتی مشابه دیگر لامپ های الیدی است با این تفاوت که گرمای کمتری تولید می شود.
لامپ LED فیلامانی بسیار شیک و زیبا است و از لامپ فیلامنتی اشکی در لوستر ها استفاده فراوان می شود. زیرا علاوه بر زیبایی ، نور بیشتری نیز ساطع می کنند. لامپ فیلامنی ادیسونی یا لامپ ال ای دی فیلامنتی حبابی را در مکان هایی که لامپ دیده نمی شود ، نصب نکنید. زیرا این لامپ ها برای زیبایی کاربرد دارند و نسبت به دیگر محصولات خانواده روشنایی ال ای دی ، گران تر هستند.
لامپ های ال یدی در شاخه تراشه سی او بی عملا یک نور آبی رنگ را منتشر می کنند ، بنابراین پوشش رزین فسفر حاوی سیلیکون روی تراشه سی او بی قرار می گیرد تا نور آبی تولید شده را به یک رنگ روشنایی دلخواه تبدیل کند. برای تغییر رنگ نور از رنگ های مختلف فسفر را استفاده می شود. به عنوان مثال ، فسفر زرد تر ، نور زرد تر و گرم تر ساطع می کند. بنابراین اینگونه می توان دمای رنگ های مختلف را ( آفتابی یا مهتابی ) براحتی ایجاد کرد.
ویژگی های لامپ ال ای دی فیلامنتی
لامپ فیلامانی محبوبیت فراوانی در سیستم روشنایی و بازار پیدا کرده است و تنها دلیل آن ، زیبایی و تشابه ظاهری با لامپ رشته ای است. این نوع لامپ های کم مصرف در گالری های هنری بسیار یافت می شوند. در ادامه مزایا ، معایب و کاربرد های خاص لامپ ادیسونی ال ای دی را بررسی می کنیم.
مزایای لامپ فیلامنتی
تراشه ال ای دی فیلامانی قادر است در بازه دمایی بین منفی 20 تا مثبت 80 درجه کار کند. لامپ فیلامانی نیازی به دفع حرارت ندارد ، زیرا بهره نوری بالای لامپ فیلامنتی ال ای دی و استفاده از محفظه ی شیشه ای باعث شده که دما از یک حد مجاز بیشتر نشود.
رنگ سفید گرم آفتابی و پخش نور 360 درجه و درخشندگی نور پایدار و ثابت از ویژگی های بارز لامپ فیلامانی می باشد. همچنین تراشه های سی او بی بدون سرب و سازگار با محیط زیست تولید می شود. شاخص نمود رنگ یا سی آر آی ( معمولا بیش از 80 سی آر آی است ) از مزایای دیگر لامپ الیدی فیلامنتی است. رنگ اجسام در زیر این نور واقعی به نظر می رسد و همچنین طول عمر نرمال لامپ ادیسونی ال ای دی در حدود 30000 ساعت است.
معایب لامپ های فیلامنتی
روشنایی تولید شده بوسیله لامپ فیلامانی تکرنگ است ، زیرا کنترل رنگ بر روی تراشه لامپ فیلامنتی وجود ندارد. از جمله مضرات لامپ های فیلامنتی ادیسونی ارزان شکستن و قابلیت آسیب رساندن به افراد بدلیل استفاده از پوشش شیشه ای یا بلوری است.
همچنین از عیوب دیگر لامپ فیلامانی ، گران تر بودن لامپ فیلامنتی نسبت به لامپ های رشته ای و دیگر الیدی ها است.
کاربرد لامپ فیلامنتی ادیسونی
از کاربرد های لامپ فیلامانی می توان استفاده در مکان های خاص و هنری ، نورپردازی هتل ها ، کافی شاپ ها ، رستوران ها و نورپردازی فضاهای داخلی نام برد. همچنین استفاده از لامپ ال ای دی فیلامنتی در لوستر به زیبایی هر چه بیشتر لوستر می افزاید.
ساختار لامپ ال ای دی فیلامانی
لامپ های فیلامنتی از 4 بخش اصلی زیر ساخته شده اند که در ادامه به شرح هر یک از بخش های زیر به طور کامل می پردازیم.
- چیپ های لامپ های ال ای دی با تکنولوژی سی او بی
- لامپ فیلامانی با بدنه ( حباب ) شیشه ای
- درایور تامین ولتاژ و جریان لامپ فیلامنتی
- سرپیچ و پایه لامپ ال ای دی فیلامانی
چیپ های لامپ های ال ای دی با تکنولوژی سی او بی
پیشرفت در سیستم روشنایی ال ای دی را می توان به لامپ سی او بی نسبت داد که یک گام رو به جلو برای استفاده بهینه از انرژی برداشته است. تراشه قدرتمند لامپ COB ( معمولا بیشتر از ۹ عدد دیود ) برخلاف لامپ اس ام دی فقط یک پایه ورودی برق دارد. تولید لومن در سطح و حجم کم ( ۸۰ لومن بر وات ) باعث استفاده از لامپ الیدی سی او بی در گوشی های هوشمند و دوربین شده است. این منابع کوچک تولید نور با طول عمر بالا ، خورشید قابل کنترل نام گرفته اند.
لامپ فیلامانی یک پیشرفت انقلابی با استفاده از تکنولوژی چیپ بوجود آورده است که برای ایجاد درجه بالای اطمینان و طیف گسترده ای از انواع طراحی های خاص برای نورپردازی محیط بکار گرفته می شود. تراشه لامپ سی او بی چگالی لومن را افزایش می دهد تا کنترل بهتر پرتو نور و روشنایی را به ارمغان بیاورد. تراشه های سی او بی چیپ های بدون لحیم کاری هستند.
هر تراشه از لامپ ادیسونی فیلامانی ، معمولا از 22 عدد ال ای دی 3 ولت به صورت یک شاخه تولید شده است و این شاخه ها در تمام جهات نور را ساطع می کنند. مصرف برق هر شاخه از لامپ فیلامنتی در حدود 13 میلی آمپر و توان هر شاخه کمتر از 1 وات می باشد.
لامپ فیلامانی با بدنه ( حباب ) شیشه ای
ایده استفاده از حباب یا شیشه برای لامپ های فیلامنتی از لامپ رشته ای تنگستنی یا ادیسونی گرفته شده است که زیبایی خاص و پخش نور 360 درجه نور نیز از دیگر دلایل ساخت و تولید این نمونه لامپ ال ای دی حبابی شده است.
اکثر تولید کنندگان لامپ فیلامانی برای زیبایی بیشتر از منشور های بلوری حبابی شکل ، برای بدنه لامپ فیلامنتی حبابی استفاده کرده اند که بدون شک یکی از زیباترین لامپ های الیدی شناخته می شود. از معایب لامپ فیلامانی ال ای دی نیز همین قابلیت شکستن شیشه و دفع آن ها به صورت زباله این نوع لامپ ها می باشد.
درایور تامین ولتاژ و جریان لامپ فیلامنتی
درایور لامپ فیلامانی ال ای دی یک مبدل یکسو کننده تمام موج است که برق ۲۲۰ ولت متناوب شهری را به برق مستقیم در ولتاژ های مختلف بسته به نوع لامپ و توان ورودی تراشه های سی او بی تبدیل می کند که قابل استفاده برای ال ای دی های مونتاژ شده در هر شاخه از لامپ فیلامنتی می باشد.
از موارد تعیین کننده طول عمر لامپ فیلامانی ادیسونی ، همین درایور ها هستند که عموما خراب شدن یک لامپ فیلامنتی به این قطعه بر می گردد. درایور لامپ فیلامانی الیدی در قسمت انتهایی و داخل محفظه خالی سرپیچ قرار دارد که بر حسب تعداد شاخه ها در هر چراغ ال ای دی فیلامنتی و طرز سری یا موازی کردن این شاخه های 1 وات ، نوع درایور و قطعات آن مشخص می شود.
در نمونه 2 وات لامپ فیلامنتی شمعی برای لوستر ها ، 2 شاخه از این تراشه های سی او بی با یکدیگر سری و سپس به درایور متصل شده اند. بنابراین 44 عدد از این ال ای دی ها به صورت سری به ولتاژ 132 و جریان مصرفی 13 میلی آمپر نیاز دارند. پس برای درایور این لامپ فیلامنتی 2 وات متصل به شبکه برق شهری ، به یک یکسوساز پل دیودی و یک خازن 330 نانو فارادی که با یک مقاوت 1 مگا اهم موازی و با یک مقاومت 1 اهمی سری شده اند ، نیاز است. ( این قطعات بر روی یک بورد مدار چاپی لحیم شده اند. )
سرپیچ و پایه لامپ ال ای دی فیلامانی
لامپ های ال ای دی فیلامانی حبابی یا ادیسونی در پایه ها و سرپیچ های مختلف تولید و در بازار عرضه می گردند. این نوع از پایه ها که مخترع آن ، توماس ادیسون بوده ، به اختصار E نامیده می شود. این نوع از اتصالات در سراسر جهان به طور گسترده استفاده می شوند. محبوب ترین نوع آن E27 با قطر 27 میلی متر است. نوع دیگری از آن E14 است که اغلب برای اتصالات کوچکتر تزیینی و یا لوستر استفاده می شود. پایه E27 برای سرپیچ معمولی و پایه های E14 برای سرپیچ شمعی و لوستری لامپ فیلامنتی الیدی استفاده می شوند.
تفاوت لامپ فیلامنتی با لامپ رشته ای
براساس قانون بقای انرژی ، انرژی مصرف شده در لامپ ها به دو بخش امواج طیف مرئی و امواج فرو سرخ یا گرما تبدیل می گردد. درصد تولید گرما در کلیه لامپ های ال ای دی از جمله لامپ فیلامنی ال ای دی بسیار کمتر از سایر لامپ ها بوده و به همان نسبت میزان نور روشنایی ایجاد شده در لامپ فیلامانی بیشتر است.
برای مثال حدود ۲۰ درصد از انرژی مصرفی یک لامپ رشته ای ۱۰۰ وات تبدیل به نور مرئی و مابقی تبدیل به گرما می گردد که این نسبت در لامپ فیلامانی ال ای دی معادل ۹۰ درصد روشنایی و ۱۰ درصد گرما بوده که این اعداد نمایانگر بازده بالای لامپ ادیسونی ال ای دی می باشد.
جریان مصرفی یک لامپ ال ای دی فیلامنتی در حد میلی آمپر بوده است که باعث بهینه شدن هزینه لامپ های فیلامانی است. در لامپ های رشته ای از یک گاز خنثی برای التهاب رشته تنگستن استفاده می شود ، بنابرین محفظه داخل باید کاملا کیپ باشد ، اما درلامپ فیلامانی نیازی به گاز خنثی یا ماده ای دیگر نمی باشد. طیف نور مرئی لامپ ادیسونی بسیار شبیه به لامپ رشته ای است و با توجه به ویژگی های دیگر این لامپ الیدی ، دیگر جایی برای لامپ رشته ای در بازار باقی نمی ماند.
انواع لامپ فیلامنتی
در این بخش تصاویر تعدادی از انواع گوناگون لامپ های ال ای دی فیلامانی از جمله لامپ ال ای دی حبابی فیلامانی خمره ای ، لامپ فیلامانی حبابی بزرگ ، لامپ های دکوراتیو حبابی با پایه صنعتی بزرگ ، لامپ فیلامانی دکوراتیو لوله ای و … آورده شده است که تصاویر آن ها را در ادامه مشاهده خواهید کرد.
تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس
“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”
نظرات کاربران
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183