شوت نجات جهت تخلیه اضطراری افراد


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

شوت نجات که به نام شوت فرار نیز شناخته می شود ، یکی از سیستم های نوین در مقابله با آتش سوزی است که در تخلیه اضطراری ساکن در ساختمان در حال آتش سوزی کمک می کند.شوت نجات مانند پله های فرار در زمان آتش سوزی ساکنان را به بیرون ساختمان هدایت می کند و زمانی کاربرد دارد که استفاده از پله های فرار به هر نحوی امکان پذیر نباشد.

شوت نجات چیست

شوت نجات دستگاهی است که به منظور تخلیه اضطراری افراد و اجسام از ساختمان های بلند در مواقع ضروری و فوری طراحی شده است. این دستگاه  ساکنین  را در مواقع اضطراری و خطرناک مانند آتش سوزی به پایین هدایت می کند. شوت نجات می تواند در مدت 15 تا 20 دقیقه به طور متوسط 300 تا 350 نفر را به بیرون هدایت کند.

 

شکل شوت نجات

 

در مواقعی که شدت آتش سوزی به حدی بالا باشد که دسترسی به پله مسدود باشد و یا به علت شدت دود استفاده از پله امکان پذیر نباشد شوت نجات به صورت موثر مورد استفاده قرار می گیرد و ساکنین ساختمان را به بیرون هدایت می کند. علاوه بر این در ساختمان هایی که پله ی فرار در آن تعبیه نشده است استفاده از شوت نجات گزینه ی مناسبی برای نجات جان افراد ساکن آن ساختمان است. شوت نجات در مواقع حساس می تواند برای افرادی که ناتوانی حرکتی داشته و توانایی پایین آمدن از پله ها را ندارند عملکرد خوبی داشته باشد. علاوه بر این هنگامی که در حادثه ای فردی در حال حمل فرد مصدوم دیگری است شوت نجات موجب تسریع در خروج آن ها می شود.

نمایش اجزای شوت نجات

نمايش بدنه شوت نجات

شوت نجات چگونه کار می کند

شوت نجات از سه لوله ی پارچه ای مجزا تشکیل شده که هر کدام از این لوله ها وظیفه ی خاصی را در سیستم به عهده دارند و زمانی که این سه لوله با هم کار می کنند عملکرد شوت فرار تکمیل می شود. لایه ی بیرونی شوت فرار به منظور کنترل و محافظت کاربران از دمای بالا و شعله ی آتش است. این لایه تحمل دمای بالا را تا حد 800 درجه سانتی گراد دارد. بین لایه ی بیرونی و لایه ی وسط شوت فرار فاصله ی هوایی وجود دارد. این فاصله ی هوایی مانند عایق عمل می کند و مانع انتقال حرارت لایه ی بیرونی و وسطی می شود. این ویژگی باعث می شود تا کاربران از گرمای آتش سوزی در امان بمانند. لایه ی وسطی دستگاه تخلیه اضطراری از ماده ی کشسان ساخته شده که بالای آن به فریم دوخته شده است. این لایه در حالت عادی عموما قطری برابر با 30 سانتی متر دارد و توانایی کشیده شدن تا قطر 60 سانتی متر را دارد. هنگامی که کاربر وارد شوت نجات می شود مقداری از این لایه کشیده می شود و مانع سقوط کاربران می شود. هنگامی که این لایه کشیده می شود فشاری به بیرون اعمال می شود و منجر به کاهش سرعت کاربر در داخل شوت نجات می شود. به همین ترتیب اگر کاربر در داخل شوت نجات دستان و پاهای خود را باز کند فشار خارجی بیشتر شده و سرعت بیشتر کاهش می یابد و با بستن دستان خود منجر به افزایش سرعت فرود می شود. به همین ترتیب در انتهای مسیر کاربر با باز کردن دستان خود می تواند فرود خود را متوقف کند. در نتیجه لایه ی وسط شوت فرار وظیفه ی کنترل سرعت فرود را بر عهده دارد.

نمایش سه لایه ی اصلی شوت نجات

نمايش لايه های شوت نجات

لایه ی داخلی شوت فرار به عنوان نگهدارنده ی سیستم است و وزن کاربران را تحمل کرده و شوت ها را نگه می دارد. لایه ی داخلی به فریم ورودی بسته شده و وزن ها را به این فریم وارد می کند.

مراحل استفاده از شوت نجات

نحوه ی استفاده از شوت نجات

نحوه ی استفاده از شوت فرار

در هنگام استفاده از شوت نجات ، کاربر در لبه ی ورودی می نشیند و پایش را درون دستگاه خروج اضطراری می گذارد و با هل دادن خود به سمت جلو وارد سیستم می شود. در این حالت مقداری از سرعت فرود به دلیل کشیده شدن دستگاه کم می شود. بعد از این مرحله کاربر با باز یا بسته کردن دست ها و پای خود سرعت خود را تنظیم می کند و مسافت را طی می کند. در انتهای مسیر هنگامی که به محل فرود نزدیک شد دستان خود را کامل باز می کند و این کار را تا جایی ادامه می دهد که به طور کامل متوقف می شود. در این صورت فرود کامل شده و کاربر از ساختمان نجات پیدا کرده است.

نمایش شوت فرار تک ورودی و چند ورودی

مقايسه شوت فرار تک ورودی و چند ورودی

انواع شوت نجات

شوت نجات ها انواع مختلفی دارند که دو نمونه ی تک ورودی و چند ورودی در آن ها بیشتر مورد استفاده قرار گرفته و در کاربری های ساختمانی عملکرد بهتری دارد. در ادامه دو نوع تک ورودی و چند ورودی شوت نجات تشریح می شود.

نمایش شوت نجات و دهانه ی ورودی آن

شکل شوت نجات تک ورودی و نحوه قرارگيری آن

شوت فرار تک ورودی

شوت نجات تک ورودی ساده ترین نوع شوت فرار است که از یک ورودی و یک خروجی تشکیل شده است. شوت فرار تک ورودی در بام ساختمان ، پنجره های ساختمان طبقات ، و بالکن ها نصب می شود و فرود را در بیرون ساختمان میسر می کند. به دلیل نصب این سیستم در بیرون ساختمان نیازی به اختصاص مکان خاصی به آن در طبقات نیست و لازم است در انتهای شوت نجات در ناحیه فرود مکان صاف و بدون مانعی در نظر گرفته شود.

ساختار شوت نجات چند مرحله ای

شوت نجات چند ورودی

شوت فرار چند ورودی

اساس عملکرد شوت فرار چند ورودی با نوع تک ورودی آن یکسان است. تخلیه اضطراری با چند ورودی به صورت چند شوت فرار تک ورودی یک طبقه ای است که به هم متصل شده اند. هر قسمت از این سیستم یک شوت نجات تک مرحله ای با ارتفاع به اندازه ی یک طبقه است که به طبقه ی پایین خود متصل می شود و در هر طبقه یک ورودی دارد. هنگامی که کاربر وارد ورودی این دستگاه تخلیه اضطراری می شود وارد یک شوت می شود و به طبقه ی پایین تر می رود و وارد شوت بعدی می شود و با تکرار این کار به محل فرود می رسد و از ساختمان خارج می شود. هنگامی که یک کاربر از طبقه ی بالاتر شروع به فرود می کند افراد طبقه ی پایین تر باید منتظر باشند تا کاربر طبقه ی بالایی فرود خود را به صورت کامل انجام دهد و بعد از شوت استفاده کنند. به عبارت دیگر ترتیب استفاده از شوت چند مرحله ای مانند یک خیابان شلوغ است و کاربر طبقات پایین مانند ماشینی است که میخواهد وارد خیابان شود و باید منتظر بماند تا ماشین های خیابان بگذرند تا بتواند وارد خیابان شود. شوت نجات چند مرحله ای می تواند در داخل یا خارج ساختمان نصب شود. شوت چند مرحله ای برای نصب در هر طبقه نیازمند فضای 1 متر در 2 متر است و در ناحیه فرود نیازمند فضای صاف و بدون مانع برای فرود راحت تر کاربران می باشد. شوت چند مرحله ای مکانیزم مکانیکی برای راه اندازی ندارد. در حقیقت بر خلاف شوت های تک مرحله ای ، شوت چند مرحله ای همیشه راه اندازی شده است و برای استفاده از آن کافی است در ورودی ناحیه شوت را باز کرد و پاهای خود را در دهانه ورودی گذاشت و وارد شوت شد. این امر موجب می شود که برای نصب شوت چند مرحله ای یک قسمت از داخل یا خارج ساختمان به شوت چند مرحله ای اختصاص یابد. همانطور که در ابتدای این پاراگراف توضیح داده شد، شوت فرار چند مرحله ای ترکیبی از چند شوت با ارتفاع یک طبقه است. در نتیجه شوت فرار چند مرحله ای محدودیت ارتفاعی ندارد.

شوت نجات در حال استفاده

شوت نجات در حال بهره برداری

مزایای شوت نجات

شوت نجات در بیشتر فضا ها و سازه ها می تواند نصب شود. لازمه ی نصب سیستم تخلیه اضطراری افراد ، خالی بودن فضای فرود برای فرود راحت افراد و کاربران این دستگاه است. در ساختمان های بزرگ می توان از چند شوت نجات به صورت موازی استفاده کرد. شوت فرار در مدت زمان کم و به راحتی راه اندازی می شود و بلافاصله بعد از راه اندازی قابل استفاده است. سیستم خروج اضطرای در فضای خارج ساختمان و در جوار یک دیوار خارجی ساختمان نصب می شوند و فضای زیادی را اشغال نمی کنند. علاوه بر این کاربری که در حال استفاده از شوت فرار است و در حال فرود آمدن است در حین فرود می تواند محیط اطراف خود را ببیند و متناسب با شرایط سرعت خود را در شوت فرار کنترل کند.

شوت فرار از مواد خاصی ساخته شده است که مانع ورود دود و گاز های سمی به داخل دستگاه می شود.

 محدودیت های شوت نجات

در شوت فرار تک ورودی علیرغم مزایای خود در عملکرد و نجات افراد ساکن ساختمان محدودیت ارتفاع دارد. به طور کلی شوت فرار می تواند فرود تا ارتفاع 120 متر را تحمل کند. یکی از محدودیت های شوت نجات چند ورودی ایجاد ترافیک و سرعت پایین آن در فرود افراد ساکن در ساختمان است. برای رفع این مشکل در سیستم های خروج اضطراری چند ورودی از چند شوت نجات به صورت موازی استفاده می کنند.

سیستم تخلیه اضطراری نصب شده در یک ساختمان

کاربرد شوت نجات در ساختمان

کاربرد سیستم تخلیه اضطراری

سیستم تخلیه اضطراری برای استفاده در  کاربری های زیر در مواقع اضطراری و خطرناک طراحی و ساخته شده است.

ساختمان های اداری بلند مرتبه – بانک ها – فرودگاه ها و برج های مراقبتی – سکو های دریایی – کارخانجات صنعتی و  به طور کلی در هر جایی که ممکن است افراد حاضر در آن ناحیه به نحوی توانایی خروج از راه های معمولی را نداشته باشند و شرایط نیز به طوری خطرناک باشد که خروج از آن ناحیه الزامی باشد، بهترین گزینه استفاده از شوت نجات خواهد بود.

طراحان و سازندگان شوت نجات اعتقاد دارند که بهترین روش برای خروج از ساختمان در مواقع آتش سوزی استفاده از پله است. اما در شرایطی استفاده از پله مقدور نیست ، به عنوان مثال زمانی که شدت آتش سوزی به حدی باشد که مسیر دسترسی به پله از بین رفته باشد ، یا دود در محوطه ی راه پله اجازه ی ورود ندهد و یا شدت آتش سوزی به حدی باشد که زمان بسیار کمی برای خروج از ساختمان وجود داشته باشد، بهترین گزینه برای خروج از ساختمان استفاده از شوت فرار است. علاوه بر این ممکن است افرادی در فضای در حال آتش سوزی وجود داشته باشند که ناتوانی حرکتی داشته باشند. در این صورت استفاده از دستگاه تخلیه اضطراری برای آن ها بهتر از استفاده از راه پله است.

برداشت و ترجمه از  escapechutesystem

تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس

“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”

تاریخ : 1396 / 05 / 15
دسته :

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

نظرات کاربران


Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

سلام با تشکر بابت مطالبی ک در مورد شوت نجات ارائه دادید .
نصب شوت نجات چه مدت زمانی طول می کشد ؟

    سلام و سپاس فراوان
    مدت زمان نصب شوت نجات بستگی به زیر ساخت ساختمان دارد و امکان دارد در کوتاه ترین زمان ممکن هم نصب شود .

سلام خسته نباشید نحوه استفاده از شوت نجات چگونه است ؟ممنون میشم توضیح بدید.

    سلام ممنون از لطفتون
    در هنگام استفاده از شوت نجات ، کاربر در لبه ی ورودی می نشیند و پایش را درون دستگاه خروج اضطراری می گذارد و با هل دادن خود به سمت جلو وارد سیستم می شود. در این حالت مقداری از سرعت فرود به دلیل کشیده شدن دستگاه کم می شود. بعد از این مرحله کاربر با باز یا بسته کردن دست ها و پای خود سرعت خود را تنظیم می کند و مسافت را طی می کند. در انتهای مسیر هنگامی که به محل فرود نزدیک شد دستان خود را کامل باز می کند و این کار را تا جایی ادامه می دهد که به طور کامل متوقف می شود. در این صورت فرود کامل شده و کاربر از ساختمان نجات پیدا کرده است.

سلام خسته نباشید
شوت نجات چی هست ؟ممنون میشم راهنمایی کنید
.

    سلام تشکر
    شوت نجات دستگاهی است که به منظور تخلیه اضطراری افراد و اجسام از ساختمان های بلند در مواقع ضروری و فوری طراحی شده است. این دستگاه ساکنین را در مواقع اضطراری و خطرناک مانند آتش سوزی به پایین هدایت می کند. شوت نجات می تواند در مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به طور متوسط ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر را به بیرون هدایت کند.

سلام برای یک ساختمان ۲۴ طبقه شوت نجات قابل اجرا هست …اگر هست چقدر خرج داره از خرید تا اجرا به صورت کامل…
آیا پله قرار بازی هم کار میکنید؟اگر مثبت هست برای مورد فوق چقدر خرج میشه؟

کارشناس بیلدینگ پلاس

سلام کارشناس بیلدینگ پلاس هستم به شما کمک میکنم متناسب با کار و نیاز خود محصول مناسب را انتخاب نمایید از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

02188579839