سقف کشسان ( سقف کششی )
در این نوشته سقف کشسان به عنوان نوعی سقف کاذب پارچه ای معرفی شده و اجزای این سقف کاذب طرح دار تشریح می گردد. در ادامه به بررسی دامنه کاربرد ، انواع سقف کشسان و مزایای سقف کششی پرداخته می شود.
در انتها به یکی از مدرن ترین نوع سقف کششی با تصاویر متحرک که به عنوان سقف کشسان متحرک معرفی می شود، اشاره گردیده است. این نوع از سقف کاذب ، از نظر نورپردازی و عملکرد تشابهاتی با سقف آسمان مجازی دارد. در نوشته ای دیگر با عنوان تفاوت سقف آسمان مجازی و سقف کشسان توضیحاتی در رابطه با تفاوت های ظاهری و کاربردی سقف آسمان مجازی و سقف کشسان بیان گردیده است.
سقف کشسان چیست
سقف کشسان ، نوعی سقف کاذب معلق با ساختاری انعطاف پذیر بوده و طرح ها و رنگ های متنوعی را شامل می شود. این سقف کاذب پارچه ای می تواند با سقف کاذب معمولی و یا تایل کناف ترکیب و طراحی شود. سقف کشسان می تواند با تصاویر و اشکال مختلف مطابق با سلیقه اشخاص طراحی و اجرا گردد.
سقف کشسان از دو جز اصلی تشکیل شده است که شامل پارچه ای سبک وزن از جنس پی وی سی و ریل های مخصوص می باشد. پارچه PVC این نوع از سقف کاذب تحت فرایند حرارتی خاصیت کشسانی پیدا می کند. ریل های سقف کشسان بر روی سقف یا روی دیواری نصب گردیده و پارچه پی وی سی در داخل آنها نصب می شود.
علاوه بر بکارگیری سقف کشسان در پوشش سقف ، می توان از این تکنولوژی در پوشاندن دیوارها ، ساخت انواع پنل ال ای دی و پخش کننده های نور همچنین برای طراحی غرفه های نمایشگاهی در فرم ها و اشکال مختلف استفاده نمود. سقف کشسان این امکان را برای طراحان داخلی ساختمان فراهم می سازد تا بدون هیچ گونه نگرانی و محدودیتی از انواع چراغ های روشنایی و دتکتور اعلام حریق یا بازشوهای تهویه را در سقف و دیوار استفاده نمایند.
انواع سقف کششی از نظر شکل ظاهری
سقف کشسان از نظر شکل ظاهری به شش دسته متنوع تقسیم بندی می شود :
- سقف کشسانی تخت
- سقف کاذب کشسانی چند طبقه ای
- سقف کشسان سه بعدی گنبدی
- سقف کشسان سه بعدی مخروطی
- سقف کشسان سه بعدی قوسی
- سقف کشسان سه بعدی موج دار
سقف کشسانی تخت
سقف های کشسان در فرم کلاسیک به صورت تخت اجرا می شوند. سقف کشسان تخت شامل طرح ها ، رنگ و بافت های متفاوت است. این نوع سقف پارچه ای کشسان می تواند به عنوان سقف کاذب فضاهایی با شکل های مختلف که دارای ستون ها ، لوله های تاسیسات و زوایای غیر هندسی متفاوت هستند نصب شود. سقف کاذب کشسانی تخت امکان ایجاد هرگونه حفره ای جهت نصب انواع لامپ ال ای دی و لامپ SMD ، انواع لوستر ها ، دریچه های سیستم تهویه مطبوع و تعویض هوا و انواع سنسورها از جمله سنسور تشخیص حرکت ، سنسور روشنایی و اجزای سیستم اعلام حریق را فراهم می سازد.
سقف کاذب طرح دار چند طبقه ای
رایج ترین نوع سقف کشسان ، نوع چند طبقه ای است که در طرح و شکل های متنوعی طراحی و اجرا می شود. در سقف کاذب کشسان چند طبقه ای براساس سلیقه طراح و نیاز فضا امکان ایجاد طبقات مختلف فراهم است. یکی از مزایای چند طبقه ای بودن این نوع از سقف کاذب ، باز بودن دست طراح برای انتخاب متریال هایی با رنگ ها و بافت های متنوع در طراحی می باشد. با استفاده از سقف کشسان امکان تقسیم بندی فضا به قسمت های مختلف وجود داشته و می توان یک فضای یکپارچه را به چند خرده فضا با کاربری های مختلف تبدیل نمود. همچنین قسمت هایی از سقف که تاسیسات بر روی آن عبور می کند با تغییر ارتفاع سقف کشسان پوشانده می شود. این امر موجب می شود تا از فضای مفید اتاق به صورت بهینه استفاده شود.
سقف کشسان سه بعدی گنبدی
سقف کشسان سه بعدی گنبدی همانطور که از اسمش مشخص است دارای فرم سه بعدی بوده و جلوه ی منحصر به فردی را به محیط می دهد. سقف سه بعدی گنبدی به دو فرم فرو رفته یا کنگره ای برجسته نیز می تواند اجرا شود. با تغییر قطر و یا عمق این کنگره ها امکان ایجاد احجام متنوع و نامحدود در سقف کشسان سه بعدی فراهم می گردد. همچنین می توان سقف سه بعدی گنبدی با انواع سقف تخت ترکیب و اجرا نمود.
سقف کشسان سه بعدی مخروطی
توسط سقف کشسان سه بعدی مخروطی وارونه می توان با خطوطی نرم ستون ها را به سقف اصلی متصل نمود این امر به استفاده بهینه از ستون هاب سازه برای طراحی دکوراسیون داخلی فضا کمک شایانی می کند. همچنین می توان اشکال و احجام متنوع و غیر هندسی را به راحتی با سقف کشسان سه بعدی مخروطی طراحی و اجرا نمود.
تکنولوژی تولید حجم مخروطی شکل با استفاده از پارچه کشسان حتی در فضاهایی که فاقد ستون سازه ای هستند می تواند به عنوان یک عنصر دکوراتیو ، تراز پایه را به تراز سقف با خطوطی نرم و زاویه دار وصل نماید.
سقف کشسان سه بعدی قوسی
برای اتصال دیوار ها به سقف با خطوطی نرم از سقف کشسان سه بعدی قوسی استفاده می شود و یک فضای یکنواخت مکعبی را توسط خطوط قوس دار به فضایی جذاب و دلنشین تبدیل نمود. با کنار هم قرار دادن چند قطاع از سقف سه بعدی قوسی سقف گنبدی منظمی ایجاد می شود. در صورتیکه نشتی ای در لوله های تاسیساتی بالای سقف کاذب کشسان رخ دهد ، قوسی بودن و ضد آب بودن پارچه پی وی سی سقف از نشت آب بر روی کف و مبلمان جلوگیری می کند.
سقف کشسان سه بعدی موج دار
سقف کشسان سه بعدی موج دار یکی از انواع سقف کاذب های ترکیبی متشکل از منحنی ها و اشکال پیچیده است. شعاع و ارتفاع منحنی های این سقف کاذب سه بعدی می توانند در اندازه های متفاوت اجرا شوند. امواج و منحنی های سقف سه بعدی کشسان موج دار می توانند در محور ها و ابعاد مختلف طراحی شوند و احجام متنوعی را ایجاد نمایند.
انواع پارچه سقف کشسان از نظر جنس
یکی از اجزای اصلی سقف کشسانی پارچه پوششی روی آن است که در انواع و جنس های متنوعی ساخته می شود که عبارتنداز:
- سقف کشسان چاپی
- سقف کشسان لاکر
- سقف کشسان ترنسلوسید
- سقف کشسان آکوستیک
سقف کشسان چاپی
در انواع سقف پارچه ای کشسان چاپی می توان هر طرح و رنگی که مورد نظر و مطابق با سلیقه ی افراد باشد را روی پارچه پوششی سقف چاپ نمود. استفاده از تکنولوژی چاپ تصاویر متنوع بر روی پارچه سقف کشسانی باعث تبدیل شدن سقف به یک عنصر تاثیر گذار در دکوراسیون داخلی می شود. برای سقف های کشسانی چاپی از بافت غیرشفاف و کاملاً مات استفاده می کنند.
سقف کشسان لاکر
همانطور که از نام سقف کشسانی لاکر مشخص است پارچه این نوع از سقف کاذب دارای بافتی غیرشفاف و براق است. در این نوع از سقف پارچه ای مشابه سقف کاذب کناف امکان جانمایی کلیه تجهیزات روشنایی و دریچه های تاسیساتی وجود دارد. پارچه لاکر سقف کاذب کشسانی دارای قابلیت آنتی باکتریال و آنتی استاتیک است به طوری که باعث می شود رنگ آن ثابت و صیقلی و سطحش همیشه تمیز بماند. از ترکیب سقف سه بعدی کشسان گنبدی و موج دار از جنس لاکر با لامپ های روشنایی ، انعکاس نور بسیار زیبایی ایجاد شده و ظاهری منحصر به فرد به فضا می بخشد.
سقف کشسان ترنسلوسید
بر خلاف دو نوع پیشین سقف پارچه ای کشسان ، سقف کشسان ترنسلوسید دارای بافتی نیمه شفاف است که وظیفه ی اصلی آن انتقال نور به محیط به صورت غیر مستقیم و یکنواخت خواهد بود. سقف پارچه ای کشسان ترنسلوسید در اماکن تجاری، اداری و مذهبی قابلیت استفاده دارد.
سقف کشسان آکوستیک
سقف پارچه ای کشسان آکوستیک ظاهری مشابه با دیگر انواع سقف کاذب کشسان دارد با این تفاوت که در سرتا سر پارچه پی وی سی آن سوراخ هایی وجود دارد و این حفره ها با مواد جذب کننده ی صوت پر شده اند. در بین انواع سقف های آکوستیک ، سقف پارچه ای کشسان آکوستیک با داشتن ظاهری مدرن و سهولت در ساخت، اجرا و نگهداری مزایای چشمگیری دارد همچنین از لحاظ هزینه نیز این نوع از سقف پارچه ای در سطوح بزرگ بسیار مقرون به صرفه تر است.
اجزای سقف پارچه ای کشسان
کلیه سقف های کاذب کشسان از دو جز اصلی تشکیل شده اند:
- پوشش پارچه ای
- زیرساخت ریلی
پوشش پارچه ای سقف
پوشش پارچه ای سقف کاذب کشسان از جنس پی وی سی با ضخامت 0.2 میلی متر و عرضی در حدود 5 متر ، با خاصیت کشسانی که دارد می تواند سطح های بزرگی را پوشش دهد. برای پوشش سقف های یک تکه از پارچه PVC در ابعاد بزرگ استفاده می شود . پارچه پی وی سی پوششی سقف کاذب کشسان در لبه های خود دارای نواری از جنس هارپون است که در زمان نصب به راحتی داخل ریل قرار می گیرد. این نوع پارچه کشسان در رنگ ها و بافت های مختلف همراه با چاپ تصاویر متنوع ساخته می شود.
قابلیت بازیافت ، مقاوم یودن در برابر بخار و رطوبت ، سبک وزنی و دوام بالا همچنین خصوصیت بهداشتی و غیر سمی بودن پی وی سی باعث شده است که این ماده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
زیرساخت ریلی سقف پارچه ای کشسان
ریل ها به طور معمول از جنس پی وی سی یا آلومینیوم هستند که به صورت لایه ای در زیر کار قرار می گیرند. انعطاف پذیر بودن ریل های سقف کشسان استفاده از سقف کاذب کشسان را برای تمامی فضاها حتی فضاهایی که شکل هندسی خاصی ندارند امکانپذیر نموده است و این ویژگی منجر به استقبال گسترده معماران و طراحان دکوراسیون داخلی از سقف چارپه ای کشسان گردیده است.
نصب سقف کشسان
برای نصب سقف کشسان ابتدا ریل ها که زیر ساخت سقف پارچه ای محسوب می شود را روی سقف یا دیوار در ارتفاع مشخصی نصب می کنند. حداقل عمق مورد نیاز برای اجرای سقف کاذب کشسانی برابر 3 الی 4 سانتی متر خواهد بود. البته در هنگام نصب سقف کشسان باید به فضای مورد نیاز برای تجهیزات تاسیساتی و اجزای سیستم روشنایی زیر سقف پارچه ای توجه نمود . بعد از نصب زیرساخت ریلی سقف ، پارچه پی وی سی کشسان تحت حرارت حدود 50 درجه سیلسیوس قرار می گیرد و در ریل ها جایگذاری می گردد. در این حالت پارچه کاملاً کشیده شده تا پس از سرد شدن هیچگونه تغییر ابعادی نداشته باشد. در صورت وجود پنل روشنایی سقفی و سایر اجزای نورپردازی ، دتکتور اعلام حریق ، انواع سنسور تشخیص حرکت و سنسور روشنایی می توان در پارچه حفره هایی با ابعاد مناسب ایجاد نمود.
مزایای سقف کشسان
علاوه بر تمام مزایای سقف کشسان که تاکنون گفته شد می توان به معلق بودن این سقف کاذب و عدم نیاز به هرگونه آویز از سقف اصلی اشاره نمود. همچنین بدلیل سرعت بالای نصب سقف پارچه ای کشسان بدون هرگونه تخریب و یا برچیدن مبلمان ، این نوع از سقف کاذب بسیار جذاب و کاربردی است.
همانطور که پیش از این گفته شد سقف کشسان جزو سقف های کاذب محسوب می شود و تمام ویژگی های سقف کاذب را داراست. برای پنهان نمودن تاسیسات ، اجرای نورپردازی مخفی در سقف ، طراحی معماری سقف و هماهنگ سازی طرح آن با دکوراسیون داخلی سایر بخش های فضا ، ایجاد جای پرده پنجره ها ، کنترل ارتفاع سقف تا کف می توان از سقف کشسان بهره برد.
امروزه کلیه تکونولوژی های ساخت در ساختمان روز به روز به سمت سبک سازی اجزای ساختمان مانند سازه، دیوار ها و سقف ها ، مصالح سفت کاری و نازک کاری پیش می روند که نتیجه ی این تکنولوژی ، عملکرد بهتر ساختمان و سازه در زمان زلزله خواهد بود. سقف های کاذب جزو اولین عنصر های تخریبی هنگام زلزله می باشند. می توان گفت که سقف کشسان با وزنی حدود 240 گرم در هر متر مربع ، از هر نوع سقف کاذبی سبک تر است و در هنگام زلزله نه تنها باعث تخریب و صدمه جانی نمی شود بلکه با مقاومت خوبی که دارد می تواند از ریزش تاسیسات و زیر ساخت های آن جلوگیری نماید.
سقف کشسان چاپی را می توان با پارچه میکرو فایبر و مواد شوینده ی مخصوص ، بدون هیچگونه تخریب و یا رنگ رفتگی تمیز نمود. سقف کشسان لاکر که دارای سطح صیقلی است ، نیازی به تمیز کردن برای مدت طولانی نخواهد داشت.
دامنه ی کاربرد سقف پارچه ای کشسان
سقف پارچه ای کشسان در منازل مسکونی برای محیط های بزرگ مانند پذیرایی به منظور ایجاد فضایی جذاب و دلنشین استفاده می شود. همچنین سقف کشسان لاکر به دلیل داشتن خاصیت صیقلی و انعکاس نور در فضاهایی که سقف کوتاهی دارند بسیار کاربردی است.
با توجه به امکان چاپ تصاویر متنوع و مطابق با دکوراسیون داخلی فضا بر روی پارچه سقف کشسان، می توان از این نوع سقف در فضاهای آموزشی مانند کلاس درس ، محیط های جمعی و کتابخانه و فضاهای نمایشگاهی برای طراحی غرفه ، استفاده نمود.
خاصیت ضد آب و ضد رطوبت بودن پارچه ی پی وی سی باعث شده است که سقف کاذب کشسان در محیط های مرطوب مانند استخر و سونا ، سرویس های بهداشتی نیز قابل استفاده باشد.
سقف کشسان متحرک
سقف کشسانی متحرک با استفاده از تکنولوزی تصویرسازی در پنل ال ای دی ، تصویرهای متحرک و زنده ای را روی سقف آسمان مجازی نمایش می دهد . این تصاویر می تواند شامل حرکت ابر و پرندگان در آسمان ، حرکت برگ های درخت و موج های دریا باشد و باعث آرامش خیال افراد شود. با توجه به اینکه سقف کشسان متحرک ، دارای قابلیت نمایش تصاویر انتخابی بر روی سقف است می تواند به عنوان یکی از متنوع ترین و جذاب ترین سقف های کاذب محسوب شود . این سقف کاذب متحرک بدون هیچگونه محدودیتی از جمله ابعاد ، شکل و یا تصویر متحرک به طراحی دکوراسیون داخلی فضاها با کاربری های مختلف کمک شایانی می کند.
در ادامه فیلم نصب و میزان تاثیر در فضای داخلی نمایش داده شده است.
popcornceilingsolution , phoenixstretchceilings , برداشت و ترجمه از
تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس
“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”
نظرات کاربران
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183