انواع سقف کاذب


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

در این نوشته به معرفی سقف کاذب ، سیستم ها، مواد و مصالحی که عموما در سقف های کاذب مورد استفاده قرار می گیرد و طرح های متنوع و مدرن آن معرفی می گردد. سپس در رابطه با انواع سقف کاذب از نظر اجرا و سیستم سقف کشسان ، سقف آسمان مجازی و سقف کاذب کناف توضیحاتی آورده شده است.

معرفی سقف کاذب

سیستم های سقف کاذب یک جز غیرسازه ای هستند که به عنوان یک سقف ثانویه در داخل ساختمان زیر سقف اصلی نصب می شوند، تا علاوه بر افزودن زیبایی به فضای داخل ، به پوشاندن تاسیسات مکانیکی و الکتریکی موجود در زیر سقف کمک نماید. سقف کاذب با توجه به نوع آن دارای دو جز اصلی سازه یا استراکچر و لایه ی پوشاننده است. سقف های کاذب در فاصله ای بین 3 تا 30 سانتی متر از سقف اصلی اجرا می شوند .

سقف کاذب رنگی کناف

از سقف کاذب برای پنهان کردن لوله ها و سیم ها و کانال های تهویه هوا و همچنین قسمت های نمایان سازه استفاده می شود. سقف های کاذب گزینه انتخابی بیشتری برای استفاده از سیستم های روشنایی خاص مانند روشنایی مخفی، وال واشرها و … را فراهم می آورند. با سقف کناف که یکی از انواع سقف کاذب است ، می توان محلی برای قرار دادن عایق حرارتی یک فضا نیز در نظر گرفت. علاوه بر این سقف کاذب آکوستیک می تواند یک سیستم صوتی موثر مخصوصا در سالن های کنفرانس ، سینما و استودیو های ضبط ایجاد کند.

تاریخچه سقف کاذب

سقف کاذب و یا پانل های سقفی ابتدا در ژاپن برای دلایل زیبایی شناسانه مورد استفاده قرار می گرفتند. بعدها نمونه ای از این سقف ها در شهر لندن برای کمک به اکوستیک یک سالن تیاتر به کار گرفته شد. در نهایت نمونه های معاصر این نوع سقف در معماری مدرن دهه های 1920-1910 برای دسترسی ساده به تاسیسات مورد استفاده قرار گرفت. برداشتن پانل ها و تعمیر و سپس باز گرداندن پانل ها موجب صرفه جویی در هزینه و زمان می شود. پیشرفت این سقف ها در دوره های بعد ادامه پیدا کرد و امروزه جایگاهی ویژه به خصوص در ساختمان های مسکونی و اداری پیدا کرده است.

تصوير شماتيک از اجزای سقف کاذب

اجزای سقف کاذب

اجزای سقف کاذب شبکه ای

سیستم سقف کاذب شبکه ای از پانل هایی(به عنوان مثال در ابعاد 600*600 میلی متر)  ساخته شده که توسط یک ساختار آویزان شامل (تیرهای اصلی، تیرهای عرضی T شکل و آویزها) پشتیبانی می شود.

نمايش مراحل نصب سقف کاذب

مراحل نصب سقف های کاذب

یکپارچگی کل سقف های کاذب به آویزها (کابل ها) بستگی دارد، این آویزها وظیفه نگهداری از تیرهای اصلی سقف کاذب را برعهده دارند. قسمتی از تیرهای اصلی به وسیله تیرهای عرضی (T شکل) بهم متصل می شود. انتهای تیرهای اصلی و تیرهای عرضی به سازه دیوار که در اطراف محیط ادامه دارد، تکیه می کنند.

نحوه قرار گرفتن صفحات در قاب

نمایش قرار گیری پنل های سقف های کاذب در قاب

طراحی و جنس پانل های سقف کاذب

پانل های سقف کاذب دارای بافت ها و طرح های نا محدودی می باشند. بیشتر پانل سقف های کاذب از الیاف و مواد معدنی ساخته میشوند، اما مصالح  دیگر نیز در دسترس هستند، به طور مثال الیاف شیشه. پانل های الیاف معدنی دارای ضریب کاهش صدای بالایی هستند، این بدان معناست که این مواد به عنوان یه جاذب صدا عمل میکنند و از پخش اکو و صدای های بلند جلوگیری می کنند. دیگر مصالح مورد استفاده برای ساخت سقف کاذب، ورق گچ و پانل های پیش ساخته هستند. جدای از این، پانل های چوب نیز اغلب برای ایجاد چنین سقف مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر مصالح، یک دامنه وسیع از طراحی پانل ها وجود دارد. برخی از پانل ها دارای ظاهر صاف و برخی زبر می باشند. برخی پانل ها منقوش و برخی دارای فرم خاصی هستند.

سقف کاذب از نوع کناف

سقف کاذب کناف

انواع سیستم اجرای سقف کاذب

روش های متعددی برای طبقه بندی سقف کاذب وجود دارد، به طور مثال می توان این سقف ها را بر اساس مصالح مورد استفاده دسته بندی کرد. روش دیگر، طبقه بندی براساس روش نصب این پانل ها می باشد. دو راه اصلی برای نصب سقف های کاذب در یک فضا وجود دارد.

در روش اول، پانل های سقف کاذب به طور مستقیم بر روی شبکه بندی نصب می شوند. برای انجام این کار، ابتدا باید یک قاب چوبی و یا آلومینیومی از تیرهای موازی با فواصل منظم ساخت. از آنجا که تیرهای سقف ممکن است دارای ارتفاع های مختلف باشد، تیرهای قاب باید با این تغییرات مطابقت پیدا کند و در نهایت یک سطح پایه یکنواخت و هم ارتفاع را ایجاد کند. به محض انجام این کار، می توان به راحتی پانل های سقف کاذب را بر روی قاب پیچ کرد. در این مورد باید مراقب بود که هیچ شکافی بین پانل ها ایجاد نشود.

روش دیگر نصب سقف کاذب زمانی است که بخواهید فضایی بین سقف ساختمان و پانل سقف های کاذب ایجاد کنید. در این مورد در واقع یه سقف کاذب معلق ایجاد می شود. طیف گسترده ای از سقف کاذب معلق در دسترس هستند و با توجه به تغییرات مقررات، استاندارها و الزامات طراحی ساختمان در حال توسعه هستند.

نمونه ای از سقف کاذب دارای شبکه های نمايان

سقف های کاذب دارای شبکه های نمایان

سیستم شبکه نمایان سقف کاذب

سیستمی که در آن شبکه سقف کاذب نمایان است و پانل های سقف کاذب روی آن نصب می شوند. شبکه سقف کاذب ممکن است دارای رنگ هماهنگ یا متضاد با تایل سقف کاذب باشد. پانل ها می توانند از مصالح متنوعی از جمله مواد معدنی، الیاف سنگ یا شیشه، تخته های گچی، سیلیکات کلسیم، تایل کناف ،گچ تقویت شده با شیشه، پرلیت، چوب، فولاد و یا آلومینیوم باشند.

سیستم سقف کاذب با شبکه های نمایان به سرعت نصب می شود و می تواند درجه بالایی از دسترسی به زیر سقف (فضای بین سقف کاذب و سقف) را فراهم کند.

پانل ها با توجه به ویژگی های مدولار سیستم شبکه ای در سایز های متنوع  موجود هستند. رایج ترین  سایز پانل ها 1200* 600 ، 600*600 و 500*500 میلی متر می باشد.

سیستم شبکه ای، به طور کلی، به صورت T معکوس طراحی می گردد که سطح (نمای آشکار) آن 15 یا 24 میلی متر میباشد. جنس این شبکه از فولاد گالوانیزه است که روی آن با یک لایه  فولاد یا آلومینوم پوشیده شده است. این سیستم ها همچنین ممکن است دارای مقاطع آلومنیومی باشند.

سيستم شبکه های نمايان سقف کاذب

نصب پنل های شبکه نمایان سقف های کاذب

اجزای مختلف شبکه نمایان به هم متصل می شوند تا مدول های مستطیل و یا مربعی ایجاد کنند که توسط پانل ها پر می شوند.

پانل های سقف کاذب معمولا دارای گوشه های 90 درجه هستند ولی نوعی از پانل های سفارشی وجود دارد که دارای گوشه های با زوایای دیگر هستند. تعداد قابل توجهی الگوی فرم و رنگ برای پانل ها در دسترس هستند. پانل ها برای استفاده گسترده و متنوع طراحی شده اند و عملکرد مناسبی دارند. انواع پانل دارای ویژگی های پیشرفته همچون افزایش جذب صدا، میرایی صدا، عایق حرارت، مقاومت در برابر رطوبت و … نیز موجود هستند. همچنین شبکه در معرض دید سقف کاذب می تواند در حفاظت ساختمان در برابر آتش به صورت موثری مشارکت کند.

نمونه ای از شبکه های پنهان در سقف های کاذب

سقف کاذب دارای شبکه های پنهان

شبکه پنهان سقف های کاذب (برای پانل های غیر از فولاد / آلومینیوم)

در سیستم شبکه پنهان سقف کاذب بعد از نصب پانل ها،شبکه دیگر قابل رویت نیست. رایج ترین شبکه این نوع سیستم فولاد گالوانیزه با سطح مقطع Z می باشد. مشابه شبکه های در معرض دید سیستم T معکوس نیز در برخی موارد مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ممکن است پروفیل های سفارشی در مواردی خاص تولید شوند.

سيستم شبکه های پنهان سقف کاذب

نصب پنل های شبکه پنهان سقف های کاذب

پانل های این نوع از سقف کاذب از مصالح متنوعی از جمله مواد معدنی، الیاف سنگ، الیاف شیشه، پرلیت، گچ و چوب می باشد. گوشه پانل ها ممکن است برای جای دادن مقاطع Z شکل و یا T شکل دارای شیار یا زبانه (تورفتگی یا بیرون زدگی) باشد. همچنین گوشه ها ممکن است دارای زاویه باشند تا در نقطه اتصال به شکل V در آیند.

اندازه متداول پانل ها 300 * 300 و 600 * 600 میلی متر  می باشد. سیستم های دارای شبکه پنهان نیازمند استاندارد و کیفیت بالای ساخت هستند تا به طور مطلوب و رضایت بخش باشند.

سقف کاذب سفيد رنگ با سيستم شبکه نیمه پنهان

سقف کاذب با شبکه نیمه پنهان

شبکه نیمه پنهان سقف کاذب

در سیستم شبکه نیمه پنهان سقف کاذب ، شبکه فقط در یک جهت قابل مشاهده است. بخش نمایان شبکه T شکل به طور معمول دارای عرض 24 میلی متر می باشد. که در بخش قبلی (شبکه های نمایان) به آن پرداخته شد و جز پنهان این شبکه می تواند دارای مقطع T و یا Z (عموما به عرض 32 میلی متر) می باشد.

این سیستم سقف کاذب برای الوارها و قطعاتی ساخته شده است که عموما 300 میلی متر عرض و 1200، 1500، 1800، 2500 میلی متر طول دارند. بخشی از شبکه که در معرض دید قرار دارد، تکیه گاه ضلع کوتاه تر پانل می باشد. پانل ها نیز از مصالح متنوعی از جمله مواد معدنی، پشم سنگ، الیاف شیشه، چوب، فولاد و آلومنیوم ساخته می شود. گوشه های اضلاع کوتاه تر پانل برش ساده (زاویه قائمه) دارند و لبه طولانی همچون سیستم های شبکه پنهان، دارای شیار یا زبانه باشند و یا با ایجاد زاویه به شکل V در آیند.

سقف کاذب با قطعه های مستطيلی با فاصله

نمونه ای از سقف کاذب با تقسیمات مستطیلی

انواع سقف کاذب از نظر متریال

سقف های کاذب به دو دسته بندی کلی از نظر سیستم اجرا شامل سقف کاذب شبکه بندی شده و تایل هایی با متریال مختلف و نوع دیگر سقف های یکپارچه و یا سقف کشسان با پارچه پی وی سی و پروفیل های دیواری ، تقسیم می شوند . سقف کاذب شبکه بندی شده دارای تایل هایی از جنس گچ ساده و طرح دار ، تایل کناف همراه با عایق ، تایل کامپوزیت و تایل آسمان مجازی می باشد.

استفاده از سقف کاذب طرح آسمان در کتابخانه

کاربرد سقف آسمان مجازی در کتابخانه

آسمان مجازی ، سقف کاذب نیمه شفافی است که دارای ساختاری انعطاف پذیر بوده و طرح ها و رنگ های متنوعی را شامل می شود.  این سقف کاذب طرح دار می تواند با سقف کاذب معمولی و یا تایل کناف ترکیب و طراحی شود. سقف آسمان مجازی می تواند با تصاویر و اشکال مختلف مطابق با سلیقه اشخاص طراحی و اجرا گردد. تایل طرح دار لایه اصلی و پوششی آسمان مصنوعی است که نمای سقف محسوب می شود. تایل های رنگی از جنس PVC بوده که نوعی پلاستیک بادوام ، سبک ، ارزان ، مقاوم در برابر آتش سوزی ، عایق صدا و رطوبت است که انعطاف پذیری بالایی دارد. با توجه به اینکه جنس پی وی سی در برابر نفوذ رطوبت مقاومت بالایی دارد  از سقف های آسمان مجازی می توان در  فضاهای مرطوب مانند حمام و سرویس های بهداشتی  و حتی سالن های استخر استفاده نمود.

استفاده از سقف کش سان در راهرو

سقف کشسان طرح دار چاپی

سقف کششی ، نوعی سقف کاذب معلق  با ساختاری انعطاف پذیر بوده و طرح ها و رنگ های متنوعی را شامل می شود.  این سقف کاذب پارچه ای می تواند با سقف کاذب معمولی و یا تایل کناف ترکیب و طراحی شود. سقف کشسان می تواند با تصاویر و اشکال مختلف مطابق با سلیقه اشخاص طراحی و اجرا گردد. سقف کشسان از دو جز اصلی تشکیل شده است که شامل پارچه ای سبک وزن از جنس پی وی سی و ریل های مخصوص می باشد. پارچه PVC این نوع از سقف کاذب تحت فرایند حرارتی خاصیت کشسانی پیدا می کند. ریل های سقف کشسان بر روی سقف یا روی دیواری نصب گردیده و پارچه پی وی سی در داخل آنها نصب می شود.

سقف کاذب کناف گچی با نور پردازی

استفاده از سقف کاذب کناف و پنل ال ای دی

سقف گچی کناف در واقع پانل های مربعی هستند که بر روی فریم فلزی نصب می شوند . سطح نهایی سقف کناف بسته به لایه ی پوشاننده پانل ها می تواند ظاهری مانند نقاشی ، لمینت ، کاغذ دیواری و یا سطوحی دارای برجستگی و بافت ، باشد. سقف کاذب کناف دارای وزن کمی است  و پانل گچی کناف عایق مناسبی برای تبادل صدا و حرارت است. این سقف کاذب در برابر آتش نیز مقاوم است و فرآیند آتش سوزی را به تاخیر می اندازد.

مزایای سقف کاذب

سقف کاذب به عنوان لایه ی پوشاننده سقف و سازه اصلی دارای ویژگی های متعددی است که باعث محبوبیت و الزام استفاده از آن شده است. از ویژگی های سقف کاذب می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • پنهان نمودن تاسیسات زیر ساخت
  • ایجاد دسترسی آسان به تاسیسات اجرا شده در زیر سقف
  • عایق صوتی
  • مقاومت در برابر حریق
  • مقاومت در برابر نفوذ و انتقال رطوبت
  • ایجاد تغییری شگرف در دکوراسیون داخلی
  • امکان اجرای چراغ های توکار
  • تقسیم بندی فضا بدون ایجاد دیواره

پوشش تاسیسات و دسترسی آسان

یکی از محبوب ترین دلایل برای داشتن سقف کاذب مخفی کردن اجزای ساختاری یا مکانیکی ناخوشایند در معرض دید، مانند لوله ها، کابل و کانال های تهویه میباشد.

انعطاف پذیری یک سقف کاذب به این معناست که برای تعمیرات لازم، دسترسی آسان به لوله ها و سیم های پنهان شده، را فراهم می کند.  با سقف گچ سنتی، کار تعمیر سقف و رسیدن به اجزای پنهان میتواند بسیار وقت گیر و گران قیمت باشد. در مورد سقف کاذب، این مشکل وجود ندارد، زیرا تعداد مورد نیاز از پانل را میتوان به راحتی حذف و پس از تعمیرات دوباره در جای خود قرار داد.

عایق صوتی

برخلاف تیغه ها یا سقف های گچی، سقف کاذب می تواند بهبود دهنده کیفیت صوتی باشد و آلودگی صوتی ناشی از طبقه بالاتر را بطور قابل توجهی کاهش دهد. برای این منظور، مشورت با یک فرد متخصص برای اطمینان از نصب صحیح پانل ها و استفاده از عایق صوتی مناسب ضروری میباشد.

سقف کاذب که از فلز ساخته شده است

سقف کاذب شبکه نمایان از جنس فلز

مقاومت در برابر حریق

در یک وضعیت اضطراری آتش سوزی، مقاومت سقف کاذب در برابر آتش می تواند تا 1 ساعت حفاظت ساختمان را افزایش دهد تا ساکنین به موقع ساختمان را تخلیه و سرویس های خدماتی چون آتش نشانی به محل برسند. حفاظت در برابر آتش توسط سقف کاذب همچنین میتواند به صورت جلوگیری از گسترش آتش به علت وجود فضای خالی بالای سقف های کاذب حاصل شود که موجب فراهم آوردن زمان اضافی حیاتی برای حفظ زندگی ساکنین میگردد.

سقف کاذب پی وی سی

مقاومت در برابر رطوبت سقف کاذب پی وی سی

مقاومت در برابر رطوبت

محبوبیت سقف های کاذب به خصوص در مناطق با رطوبت بالا به دلیل مقاومت آنها در برابر باکتری، رطوبت و کپک می باشد. این قابلیت سقف کاذب را برای محیط های مرطوب مانند آشپزخانه و حمام که در آن بهداشت اهمیت فوق العاده ای دارد، ایده آل میسازد. برخی از پانل های سقف کاذب به وسیله مصالحی که با مواد آنتی باکتریال برای این منظور طراحی شده اند، روکش می شوند تا با عفونت و رشد باکتری و کپک مقابله کنند.

نور پردازی مخفی در سقف کاذب

تاثیر سقف کاذب در دکوراسیون داخلی

موثر در طراحی دکوراسیون

شما میتوانید خانه بسیار قدیمی خود را با استفاده از سقف کاذب نوسازی کنید. نصب و اجرای سقف های کاذب با استفاده از تکنولوژی های مدرن بسیار ساده و در عین حال مقرون به صرفه می باشد.سقف های کاذب در مقابل سقف های سنتی بسیار ارزان در نصب، تخریب گسترده و تعمیر هستند، همین مورد موجب محبوبیت بسیار زیاد این سقف ها در خانه ها و ادارات شده است. همچنین سرعت طراحی مجدد و نوسازی و تغییر آن ها بسیار زیاد است.

طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه با سقف کششی

استفاده از سقف کشسانی همراه با نورپردازی

امکان نصب چراغ در سقف های کاذب

شما می توانید چراغ ها، فن و … را به راحتی بین پانل های یک سقف کاذب نصب کنید. برخی از چراغ ها که ابعاد آنها با پانل ها برابر است مانند چراع پنل LED در فواصل منظم به جای پانل ها نصب می شوند.

 

سقف کاذب از جنس چوبی

نمونه ای از سقف کاذب چوبی

معایب سقف کاذب

با وجود تعداد زیاد مزایا، می توان به تعداد معدودی از معایب سقف کاذب نیز اشاره کرد. بزرگترین عیب سقف های کاذب این است که آنها ارتفاع یک اتاق را چندین سانتی متر کاهش می دهند. سقف های کاذب نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر دارند و و عمر طولانی ندارد. احتمال تضعیف و تاب برداشتن (شکم دادن) در مورد سقف کاذب وجود دارد و ممکن است بعد از مدتی سقف رنگ پریده شود و نیاز به رنگ آمیزی مجدد داشته باشد. سقف کاذب به خصوص در مورد بلایای طبیعی مانند زلزله ممکن است بی ثبات شود و خطر سقوط اجرای نصب شده زیر سقف وجود دارد.

سقف کاذب در فضای اداری

استفاده از سقف های کاذب در فضاهای اداری

موارد کاربرد سقف کاذب

گرچه سقف های کاذب برای فضاهای مسکونی و اداری کاربرد بیشتری دارد ولی تنوع و طراحی های خلاقانه و ایجاد امکاناتی همچون ایجاد سیستم های صوتی این سقف ها موجب شده است، که در سایر فضاها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

سقف کاذب در فضای تجاری و عمومی

نمونه استفاده از سقف های کاذب در فضای تجاری و عمومی

سقف کاذب در سالن های همایش

نمونه بگارگیری سقف های کاذب در سالن های بزرگ

در ادامه فیلمی از طرح های متنوع سقف کاذب آورده شده است.

برداشت و ترجمه از cps interiors , ghar360 , armstrong

تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس

“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”

تاریخ : 1396 / 02 / 06
دسته :
برچسب ها : پنل سقف کاذب

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

نظرات کاربران


Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
کارشناس بیلدینگ پلاس

سلام کارشناس بیلدینگ پلاس هستم به شما کمک میکنم متناسب با کار و نیاز خود محصول مناسب را انتخاب نمایید از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

02188579839