رسوب زدای الکترونیکی
Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
در این مقاله رسوب زدای الکترونیکی را معرفی و بررسی می کنیم و به این موضوع میپردازیم که سختی گیر موتورخانه الکترونیکی چگونه میتواند به گسترش زندگی هر چیزی که در خانه در تماس با آب است، کمک کند. این رسوب زدای آب ها منیزیم و کلسیم را از طریق فرآیندی به نام تبادل یونی از آب رسوب دار خارج می کند تا از ایجاد سنگ آهک در لوازم خانگی ، دیگهای بخار یا لوله جلوگیری کند. پیش از صحبت در مورد این تجهیز، این را باید بگوییم که این وسیله در واقع یک نرمکنندهی آب نیست، بلکه یک رسوب گیر آب است. طرز کار رسوب زدای الکترونیکی در فیلم زیر آمده است.
رسوب زدای الکترونیکی چیست
این دستگاه از تجهیزاتی برای تصفیه آب است که به قسمت خارجی لولهی حامل آب و یا تجهیزاتی که نیاز به محافظت در برابر رسوب دارند، نصب میگردد. یک سیم به سادگی دور لوله مانند یک سیمپیچ پیچیده میشود. طیف وسیعی از واحدهای موجود برای پوشش اندازه لوله از 8 تا 1250 میلیمتر می باشد. نیازی به برش لوله و یا لولهکشی اضافی نیست. وقتی آن را نصب کردید، شما دو سیمپیچ سیمی دارید که دور لولهی آب ورودی شما نشستهاند. باید این نکته را درنظر داشته باشید رسوب زدای الکترونیکی ، سختی شیمیایی آب شما را تغییر نخواهد داد بلکه از ایجاد رسوب در سیستم تاسیسات جلوگیری می کند.
رسوب زدای الکترونیکی چگونه کار میکند
در این تکنولوژی از امواج الکترومغناطیسی به عنوان مانعی جهت جلوگیری از تشکیل رسوب بر دیوارهی سطوح حامل آب های سخت استفاده میشود. برای انتقال امواج الکترومغناطیسی به داخل لولههای حاوی آب های سخت از یک سیمپیچ در سختی گیر الکترونیکی که به دور لوله پیچیده میشود، استفاده میگردد. امواج مغناطیسی تولیدشده ترکیبات را تا مقیاس مناسب میشکنند. این بدان معنی است که رسوب دیگر به داخل لولهها نخواهد چسبید و مقدار رسوبات سفید بسیار کاهش خواهد یافت
در رسوب زدای الکترونیکی با استفاده از ریزپردازنده مدرن و تکنیکهای پردازش سیگنال، دستگاه یک فرکانس موجشکل پیچیدهی منظم تولید میکند؛ وقتی این فرکانسها اعمال میشوند، یک میدان الکتریکی نوسانی به آب وارد میشود که موجب تحریک ک افی مولکولهای آب برای آزادسازی کربن دیاکسید (CO2) شده و موجب بارش بیکربنات کلسیم میشود؛ از آنجا که بارش در بخش عمدهای از آب رخ میدهد، دانههای بلور بهطور طبیعی بهسوی یونها ی موجود در آب مانند روی پخش میشوند؛ اندازه و شکل آنها هیچ شباهت فیزیکی به آنهایی که در آب تصفیه نشده تشکیل میشود ندارد.
این فرآیند بهطور طبیعی موجب افزایش اندک انحلالپذیری میشود که به آب اشباعنشده اجازه میدهد رسوبهای خارجشده را حل و آنها را از سیستم آب حذف کند. حتی در خارج از سیستم آب، برای مثال در اتصالات حمام، موجب تماس منظم اتصالات با آب تصفیه شده می شود و درنتیجه موجب تمیز کردن آسانتر بدون استفاده از مواد شیمیایی خواهد شد. این روش مقابله با رسوب در مصارفی مانند حرارت و برودت و صنایع شستوشو و مبدلهای حرارتی بسیار سودمند است و در کاربردهای دیگر مانند صنایع غذایی میتوان بلورهای معلق را با روشهای غیر شیمیایی و بهسهولت از آب خارج نمود.
موارد مصرف رسوب زدای الکترونیکی بر اساس سیستمها
سیستمهای تهویه مطبوع شامل چیلرهای تراکمی، جذبی، برجهای خنککننده، ایرواشر ها و کولرهای آبی، سیستمهای حرارت مرکزی شامل بویلرهای فولادی، دیگهای بخار، سیستم گرمایش از کف ، دیگهای چدنی و پکیج حرارتی صنعتی و پکیچ حرارتی خانگی، پکیج چگالشی ، مبدل های حرارتی آب گرم مصرفی شامل مبدل حرارتی صفحه ای ، مبدلهای ذخیرهی آب گرم و آبگرمکنهای خانگی، مبدلهای تأمین آب گرم استخر و جکوزی خصوصی و عمومی (مبدلهای پوسته و کویل)، سیستمهای تأمین بخار فشار پایین (خشکشوییها و سونای بخار)، سیستمهای آبیاری قطرهای مزارع کشاورزی و سایر سیستمهایی که از آب گرم استفاده میکنند می توانند برای جلوگیری از ایجاد رسوب از این دستگاه استفاده نمایند.
کاربرد رسوب زدای الکترونیکی در صنایع مختلف
رسوب زدای الکترونیکی را در صنایع مختلفی کاربرد دارند از جمله این صنایع می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و همچنین فرآوری مواد نفتی،
- صنایع غذایی، آشامیدنی و فرآوردههای مواد لبنی،
- کارخانجات داروسازی و مواد شیمیایی،
- نیروگاههای تولید برق،
- کارخانجات تولید سیمان،
- کارخانجات تولید شیشه و بلور و تزریق پلاستیک،
- کارخانجات ذوب فلزات و کورههای القایی،
- کارخانجات ریسندگی و بافندگی،
- کلیهی سیستمهای قوس و جوش الکتریکی با فرآیند خنکسازی سیال واسطه آب،
- وزارتخانهها، سازمانها، برجها، ساختمانهای تجاری، ادرای و مسکونی،
- مراکز پرورش دام و طیور اعم از مرغداریها و دامداریها،
- استخرهای پرورش آبزیان
- و سایر موارد
مزایای رسوب زدای الکترونیکی
رسوب زدا های الکترونیکی دارای مزایای فراوانی هستند که به شرح ذیل است :
- سختی گیر الکترونیکی سایز بسیار کوچکی دارد
دستگاه رسوب زدای الکترونیکی وقتی با دیگر سیستمهای نرمکنندهی آب مقایسه میشود، بسیار کوچک و سبک است. ترکیب این قابلیت با این واقعیت که شما بهآسانی میتوانید آن را خودتان نصب نمایید ما را به این نتیجه میرساند که این رسوب زدا یک سیستم سختی گیری سریع و آسان است.
- رسوب زدای الکترونیکی هزینه بهره برداری بسیار پایینی دارد
از آنجاییکه رسوب زدای الکترونیکی با حدود 5 وات کار میکند (معادل مصرف یک چراغ خواب) و نیازی به اضافه نمودن هیچ چیز همچون نمک و فیلتر و نیز تعمیر و نگهداری نمیباشد هزینه بهره بردای آن بسیار کم است. فقط آن را بخرید، نصب کنید و استفاده کنید. این همچنین به معنای یک انتخاب سازگار با محیط زیست بدون اتلاف یا بدمزه کردن آب است.
- با استفاده از رسوب زدای الکترونیکی مواد مفید آب در آن باقی خواهد ماند
از آنجایی که طرز عملکرد سختی گیر الکترونیکی طوری است که مواد معدنی آب سخت را از بین نمیبرد، بلکه آنها را به حالت تعلیق در میآورد، شما کماکان مواد غذایی مفید آب خود مانند کلسیم را دریافت میکنید و همانطور که همهی ما میدانیم وجود این ترکیبات برای سلامتی ما مهم وضروری است.
معایب رسوب زدای الکترونیکی
رسوب زدا های الکترونیکی داری معایبی هستند که به شرح ذیل است :
- آب رسوب زدا شده دائما نرم باقی نمی ماند
اشکال اصلی استفاده از رسوب لکترونیکی این است که یک راه حل دائمی نیست، آب شما ظرف 48 ساعت به حالت آب سخت برخواهد گشت و تمام اثرات منفی شروع خواهد کرد به افزایش یافتن؛ به همین دلیل، در استفاده از این نوع سیستمها رسوب درستشدن در لولههای شما کاهش نخواهد یافت و فقط به تعویق خواهد افتاد.
- بیاثر بودن در نرمشدن آب بسیار سخت
سختی گیر الکترونیکی در آب بسیار سخت بی تاثیر است. مصرف کنندگان در آب بسیار سخت نتیجه مطلوب نگرفته اند.
- عمل نکردن سختی گیر الکترونیکی در لولههای سربی یا آهنی
اگر لولههای آب شما سربی یا آهنی هستند رسوب زدای الکترونیکی بی تأثیر است.
در جدول ذیل خلاصهای از مزایا و معایب رسوب زدای الکترونیکی آورده شدهاست:
نمونه ای از یک رسوب زدای الکترونیکی قوی
انواع دیگر پیشرفتهتر و قویتری نیز از رسوب زدای الکترونیکی همانند آنچه در شکل زیر مشاهده میکنید وجود دارند که قابلیت زدایش رسوبات و زنگزدگی را دارند. یک جزء آن که هیتر (افزایش دما میزان نرخ رسوب را افزایش میدهد) نیز میباشد، در داخل مخازن آب مانند مبدل حرارتی، دیگ بخار، چیلرها یا لولههای بزرگ انداخته میشود و رسوبات و زنگزدگیهای مخزن را جذب خود کرده و از بین میبرد و نتیجتاً موجب افزایش عملکرد و راندمان مخزن و مجموعه خواهد شد.
مقایسه رسوب زدای الکترونیکی و مغناطیسی
اگر روش رسوب زدایی الکترونیکی را با روشهای دیگر معمول در سختی گیری آب مقایسه کنیم، برتریهای فراوانی را مشاهده خواهیم کرد. یکی از مهمترین وجوه تمایز سختیگیری الکترونیکی، خاصیت رسوب زدایی بر اساس الکتریسیته است که این ویژگی تقریباً منحصر بهفرد بوده و در هیچ یک از روشهای معمول چنین پدیدهای مشاهده نمیشود. با توجه به این ویژگی در صورت استفاده از سختیگیر الکترونیکی با گذشت زمان نه تنها رسوب تشکیل نمیشود بلکه رسوبهای قبلی نیز به مرور زمان از بین میروند.
در مقایسه این رسوب زدا با رسوب زدای مغناطیسی مواردی بیان کردهاند که در زیر آورده میشود:
- رسوب زدای الکترونیکی یرخلاف رسوب زدای مغناطیسی نسبت به قطر لوله تقریباً محدودیتی ندارد
- عملکرد رسوب زدای الکترونیکی مستقل از سرعت آب عمل میکند اما عملکرد رسوب زدای مغناطیسی متناسب با سرعت آب است.
- توانایی افزایش قدرت حلالیت آب در نوع الکترونیکی نسبت به نوع مغناطیسی بیشتر است.
- رسوب زدای الکترونیکی اغلب نسبت به رسوب زدای مغناطیسی گرانتر است.
نکات نصب و راهاندازی رسوب زدای الکترونیکی
رسوب زدای الکترونیکی را کجا نصب کنیم
این دستگاه را میتوان هرجایی روی سیستم آبرسانی نصب نمود اما اکثر مردم آن را روی لولهی آب سرد ورودی اصلی یا قبل یا بعد از شیر آب نصب می کنند، چراکه این محلها معمولاً همهی آب مصرفی خانه را پوشش میدهند. اگر این ممکن نباشد، میتوان سختی گیر الکترونیکی را روی جریان آب ورودی یا خروجی مخزن آب سرد تعبیه نمود، یا روی تغذیهی سرد سیستم گرمکن که در این صورت همهی آبگرم خانه را پوشش خواهد داد که نسبت به محلهای قبلی ذکرشده در بالا، آب کمتری (فقط آب گرم) را پوشش میدهد.
حداقل به 10 سانتیمتر از طول لوله برای نصب رسوب زدای الکترونیکی احتیاج است که میتواند روی لولههای مسی، پلاستیکی و فولادی (برای لولههای فولادی باید اندازهی بزرگتری گذاشت) نصب شود. نهایتاً کلید پنل را روشن نمایید. چراغ قرمز نشان میدهد که دستگاه روشن است و چراغ سبز نمایانگر این است که دستگاه بهدرستی کار میکند.
مراحل نصب رسوب زدای الکترونیکی
در ذیل مراحل نصب رسوب زدای الکترونیکی بهصورت شماتیک بهطور خلاصه آورده شدهاست:
گام اول نصب سختی گیر الکترونیکی
دو سر سیم را مانند شکل به دور لولهی ورودی تأمین آب سرد خود یا جای دیگری که صلاح میدانید سیمپیچی کنید. مهم نیست که لوله افقی یا عمودی یا مورب باشد یا جهت جریان آب به کدام طرف باشد.
بستن سیمپیچهای دستگاه سختی گیر
بهسادگی سیم دستگاه را دورتادور محل مورد نظر لوله سیمپیچی کنید، سیم را حدود 10 دور کامل اطراف لوله بپیچید. لولهای که سیم دور آن سیمپیچی میشود، میتواند عمودی، افقی یا مورب باشد. اگر قادر به سیمپیچی دو سیم در یک لوله نیستید، میتوانید هر سیم را روی یک لوله سیمپیچی کنید. سپس سر سیمها را به محل تعبیهشده در پَنِل رسوب زدای الکترونیکی وصل نمایید.
گام دوم نصب سختی گیر الکترونیکی
پَنِل اصلی را به دیوار نزدیک لوله نصب کنید، پنل میتواند افقی، عمودی یا هرطور دیگری قرار داده شود. کابلها را به محل مشخصشده در پنل مانند تصویر وصل کنید.
گام سوم نصب سختی گیر الکترونیکی
پنل سختی گیر الکترونیکی را به پریز برق وصل کنید. پنل را روشن کنید و چک کنید که چراغها روشن هستند.
اگر شما دنبال سیستمی هستید که مقدار زمان و انرژی که صرف از بین بردن رسوبات خانهی خود میکنید را کاهش و عمر تجهیزاتی که با آب در ارتباط هستند را افزایش دهد، رسوب زدای الکترونیکی ، انتخابی درست و مطمئن خواهد بود.
درست است که در خرید آن مبلغی میپردازید اما اگر شما هزینههای صرفشده برای تمیزکردن محصولات یا عوض کردن لولههای آب را مقایسه کنید، دستگاه ، مبلغ پرداختی خود را برمیگرداند. بهعلاوه، رسوب زدای الکترونیکی هنوز یک راه ارزان نسبت به یک نرمکنندهی آب میباشد خصوصاً وقتی هزینههای نصب و اضافهکردن املاح معدنی را هم درنظر بگیرید.
اگر شما سطح متوسطی از سختی آب را در منزل خود دارید، قطعاً میتوانید این گزینه را بهسبب کمخرج بودن، راحتی نصب و نگهداری مورد نظر داشته باشید.
همچنین می توانید دستگاه تصفیه آب خانگی مورد نیاز خود را به عنوان آب شیرین کن در صفحه مورد نظر بیابید.
برداشت و ترجمه از harveywatersofteners , watersoftenercritic , eddy , electronicdescaler
تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس
“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”
نظرات کاربران
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183