درب داخلی ساختمان و انواع آن


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

انواع درب داخلی ساختمان بسته به نوع نیاز و هدف طراحی ، محل کاربرد و همچنین جنس مناسب برای تامین این نیاز ها انتخاب می شوند. بنابراین برای انتخاب انواع در و انواع پنجره داخلی ، انواع پنجره یو پی وی سی ، انواع پنجره ترمال بریک مناسب باید از انواع آن شناخت مناسبی داشت.

در این نوشته به معرفی انواع درب داخلی ساختمان از نظر سبک و از نظر متریال تشکیل دهنده آن ها پرداخته شده است.

انواع درب داخلی از نظر سبک

انواع مختلفی از درب داخلی ساختمان وجود دارد که هرکدام برای هدف منحصر به فردی ساخته شده اند و دارای سبک خاصی هستند. رایج ترین انواع درب ساختمان و نحوه کار آن ها به شرح زیر است:

  • در کشویی
  • در پاکتی
  • در لولایی
  • درب هم تراز
  • درب فرانسوی
  • درب لوور
  • درب مسطح
  • درب پنلی
  • در دوتایی
  • در محوری
  • در هلندی
درب داخلی کشویی شیشه ای رو به منظره بیرون و باز شدن درب تنها از یک جهت

عدم نیاز به فضا برای باز شدن درب داخلی کشویی شیشه ای

درب کشویی

درب های کشویی ، شامل درب کشویی سنتی ، درب ریلی توکار و درب کشویی شیشه ای ، به طور معمول رو به حیاط خلوت باز می شوند. این درب ها به دلیل عدم نیاز به فضا برای باز شدن درها و دسترسی آسان به فضای پشت دارای عملکرد بسیار خوبی هستند. تنها محدودیت درب ریلی کشویی سنتی در عدم استفاده همزمان از دو سمت در داخلی است ، زیرا در یک زمان واحد تنها یک طرف درب کشویی در دسترس است.

درب کشویی داخلی روی دیوار داخلی دارای ریل حرکت از بالا

در کشویی نصب شده روی دیوار داخلی با قابلیت ریل به طور کامل از بازشوی درب

یک راه برای رفع نواقص و محدودیت دسترسی درب های کشویی سنتی این است که به جای کاربرد روی دیوار حیاط ، بر روی دیوار داخلی نصب شوند. در کشویی داخلی می تواند به طور کامل از فضای بازشوی درب ،  جابجا شود و قسمت ورودی درب به طور کامل باز شود. اگرچه این نوع درها نیز نوعی در کشویی است ، اما به طور معمول بر روی یک دیوار اسلاید می شود و از یک جهت کشویی است ، در حالی که یک درب کشویی سنتی دارای ریل حرکت از بالا و پایین است.

حرکت درب پاکتی به داخل دیوار از دو طرف و باز و بسته شدن آن

باز شدن درب داخل منزل با حرکت در داخل دیوار در درب توکار پاکتی

درب پاکتی

نوع دیگری از درب ریلی یا کشویی ، درب پاکتی یا درب کشویی توکار است. با این تفاوت که درب پاکتی ، بر خلاف درب کشویی سنتی که در آن بخشی از درب باز و قسمتی از آن مسدود می شود ، با ایجاد یک پاکت فضای خالی در داخل دیوار ، که به عنوان فضایی برای حرکت درب به داخل دیوار به کار می رود ، مشکل درب های کشویی سنتی را حل می کند. درب پاکتی از بالا و پایین دارای مسیر حرکت به داخل و یا خارج از دیوار است.

باز و بسته شدن درب لولایی با استفاده از نوسان در داخلی حول لولا

باز شدن در لولایی با استفاده از نوسان در داخلی حول لولا

درب لولایی

درب های لولایی ، به طور معمول دارای دو تا سه لولا هستند تا با استفاده از آن ها باز و بسته شدن و نوسان درب انجام گیرد. در فضا های کوچک و به خصوص درب حیاط  ، این نوع درب داخلی نوسانی بسیار مناسب می باشد.

درب همتراز داخلی با توانایی عملکرد درب های چندگانه و قابل کاربرد در متریال های مختلف

حرکت درب های داخلی هم تراز به صورت موازی با هم

درب هم تراز

درب های هم تراز بسیار شبیه به درب های کشویی سنتی هستند و تنها تفاوت آن ها در توانایی حرکت آن ها تنها از بالای درب است. این درب ها می توانند دیوارکوب نیز باشند و در سبک ها و متریال های مختلف به کار روند. درب هم تراز برای فضا های تنگ و مخفی یا دیوار هایی که درب های چند گانه دارند مناسب است.

ترکیب ویژگی های در داخلی کشویی و در لولایی در در تاشو

تا شدن و جمع شدن درب داخلی به دو طرف در درب تاشو

درب تاشو

درب تاشو یا درب دو طرفه نوعی درب داخلی ساختمان است که برای استفاده در فضا های کوچک تر همانند درب داخلی اتاق ، که درب لولایی سنتی فضای بیشتری اشغال می کند ، مناسب است. درب تاشو ترکیبی از ویژگی های درب کشویی و درب لولایی است و در ها از دو طرف می توانند تا شده و در یک گوشه جمع شوند. در تاشو برای کاربرد جداکننده اتاق نشیمن و یا درب کمد بسیار مناسب است.

درب کلاسیک فرانسوی متشکل از پنل های شیشه ای قرار گرفته در داخل چارچوب

درب فرانسوی متشکل از پنل های شیشه ای و چارچوب

درب فرانسوی

درب داخلی فرانسوی برای محکم کردن بالا و پایین درب و جلوگیری از حرکت یکی از درب ها طراحی شده اند. درب های داخلی فرانسوی ، ساخته شده از پنل های شیشه ای مستطیلی قرار گرفته در داخل پنل های چارچوب درب ، سبک کلاسیکی به خانه می دهند. درب فرانسوی با ساختار خاص خود در حین تقسیم فضای موجود ، نور را نیز فیلتر می کند.

درب داخلی لوور متشکل از پنل های چوبی زاویه دار برای بهبود تهویه

درب داخلی لوور

درب لوور

درب لوور می تواند در هماهنگی با انواع دیگر درب به کار رود. این درب ها به طور معمول از قاب های چوبی و زاویه دار در پنل درب برای بهبود تهویه استفاده می کنند و به عنوان درب پستوی خانه و گاهی نیز حمام ، در صورت نیاز به تهویه مناسب ، به کار می روند.

درب مسطح بدون برجستگی و پنل و ساخته شده از چوب ، از انواع درب داخلی ساختمان

درب مسطح داخلی ، ساخته شده از چوب و بدون برجستگی در سطح

درب مسطح

این نوع درب ، نوعی درب لوکس می باشد که دارای یک سطح صاف در دو طرف ، بدون برجستگی و بدون تقسیم به پنل و از جنس لوور یا شیشه ای و به طور معمول ساخته شده از چوب هستند که با تخته سه لا ، لمینت و یا ام دی اف روکش شده اند. این نوع از درب داخلی ، فقط به یک سمت باز می شود و به علت اقتصادی بودن ، زیبایی و دوام و مدرن کردن فضا کاربرد زیادی به عنوان درب داخلی دارد ، اما با کمی تغییر برای در های بیرونی نیز قابل استفاده می باشد. چهارچوب این درب می تواند از هر متریالی باشد فقط باید توانایی تحمل وزن را داشته باشد. در صورت استفاده از درب داخلی مسطح در مکان های در معرض رطوبت ، مانند سرویس و آشپزخانه ، قسمتی از آن که در تماس با رطوبت قرار دارد را می توان با ورق آلومینیومی پوشاند.

درب پنل دار با پنل های شیشه ای در درب داخلی و فریم دور از جنس متریال دیگر

درب داخلی پنل دار تشکیل شده از پنل های شیشه ای

درب پنلی

بر خلاف درب های کشویی ، درب های پنل دار دارای پنل های عمودی و افقی هستند که به درب ، عمق و جذابیت می دهند. درب های پنلی در فضای داخلی خانه ها بسیار رایج هستند و در انواع دو پنلی ، سه پنلی ، چهار پنلی ، پنج پنلی و نوع سنتی شش پنلی به کار می روند. درب پنلی ، به طور معمول از چوب یا انواع دیگر متریال درب داخل ساختمان مانند کامپوزیت یا درب هسته توخالی ساخته می شود. روی فریم های چوبی پنل ها می توان طرح های متنوعی اجرا کرد و یا از پنل شیشه ای به جای چوب استفاده کرد. فریم دور در می تواند از متریال های دیگر مانند آهن ، آلومینیوم و غیره باشد.

در داخلی دوتایی از نوع پنلی با پنل های شیشه ای در وروردی حمام

درب داخلی دوتایی با قابلیت باز شدن همزمان هر دو درب

درب دوتایی

درب های دوتایی می توانند از نوع درب پنلی ، مسطح ، لوور ، درب داخلی فرانسوی و یا هر سبک دلخواهی باشند که دارای چار چوب جذاب می باشند ، اما در نهایت با هر طراحی دلخواه ، نتیجه مجموعه ای زیبا خواهد بود. درب های دوتایی برای کاربرد در ورودی اتاق نشیمن ، کتابخانه ، فضای اتاق ناهارخوری و هرجا که نیاز به اضافه کردن کمی پیچیدگی در طراحی است ، مناسب است.

در داخلی محوری شیشه ای با قابلیت باز شدن از وسط و نوسان حول پاشنه وسط

نوسان درب محوری حول مرکز و باز شدن درب از وسط

درب محوری

برای داشتن یک نوع منحصر به فرد از درب مدرن داخلی و ذخیره سازی فضای داخلی ، درب محوری یک گزینه عالی است. درب محوری به جای باز شدن به کناره ها ، با چرخیدن حول پاشنه محور هایی که در نیمه بالایی و نیمه پایینی قرار گرفته اند باز می شوند.

درب هلندی با قابلیت باز شدن نیمه بالایی به طور جداگانه قابل کاربرد در آشپزخانه و جداسازی محل حیوان خانگی

باز شدن نیمه بالایی و پایینی درب هلندی به صورت مجزا

درب هلندی

درب های ساده و شیک هلندی ، به سبک تقسیم بندی خاص خود ، که اجازه باز شدن نیمه بالایی و نیمه پایینی در را به طور جداگانه می دهد ، شناخته می شوند. درب هلندی ، سبکی مناسب برای درب داخلی آشپزخانه و یا مناطق سرویس دهی مانند غذا خوری ها است. همچنین می تواند به عنوان نوعی جدا کننده برای کودکان یا حیوانات خانگی عمل کند.

درب مدرن لولایی از انواع درب داخلی ساختمان

انواع در داخلی ساختمان از نظر جنس

انواع در داخلی ساختمان از نظر جنس

انواع درب داخلی ساختمان از نظر جنس مواد تشکیل دهنده آن ها به شرح زیر است:

  • در فولادی
  • در فایبرگلاس
  • درب چوبی
  • درب ام دی اف
  • درب لمینت
  • درب هسته توخالی
  • درب شیشه ای
  • در پی وی سی
  • در آلومینیومی
  • در پلی وود
ظاهر صنعتی درب فولادی و مقاومت در برابر زنگ آن دلیل کاربرد در فولادی برای فضای داخلی و خارجی

درب مدرن فولادی قابل کاربرد به عنوان درب داخلی و خارجی

درب فولادی

درب فولادی یا درب استیل ، برای فضای داخلی و خارجی مناسب است و می تواند مانند یک جسم صلب با هسته توپر و یا تو خالی باشد ، جایگزین مناسبی برای درب چوبی است و متریال فولادی آن باعث صنعتی به نظر رسیدن درب و خاصیت ضد زنگ و افزایش مقاومت آن می شود. تمیز کردن درب داخلی فولادی آسان است و توسط ضد عفونی کننده های معمولی صورت می گیرد. فریم درب می تواند دارای زاویه یا شکل تی یا ورق فشرده باشد. یراق آلات این درب نیز از جنس فولاد است. در فولادی می تواند با خم سرد نیز تولید شود که در این حالت دارای کیفیت ساخت بالا و عدم نیاز به نگهداری در مدت زمان طولانی است. درب فولادی در طرح ها و بافت های گوناگون موجود است و به دلیل ایمنی بالا برای فضا هایی که بحث امنیت مهم است گزینه مناسبی است.

درب داخلی فایبرگلاس با انعطاف و استقامت بالا و قابلیت رنگ زدن قابل کاربرد به عنوان درب داخلی و خارجی

انعطاف و استقامت بالای درب فایبرگلاس با پوشش رزین

درب فایبرگلاس

فایبرگلاس متریالی محکم است که با رزین پوشش داده می شود و می تواند موارد کاربرد متعددی مانند وان حمام ، در ، پنجره و غیره داشته باشد. فایبرگلاس با خاصیت انعطاف پذیری خود و هزینه نگهداری پایین نسبت به چوب و فولاد ، می تواند جایگزین مناسبی برای استفاده در درب های داخلی بجای درب چوبی باشد. درب های فایبرگلاس محکم هستند و داخل آن ها با فوم پر شده است و دارای عملکرد عایق حرارتی نیز می باشند. درب فایبرگلاس می تواند با پنل های چوبی نیز ترکیب شود و از زیبایی بیشتری برخوردار شود. این درب ها قابل رنگ زدن هستند و هم برای درب داخلی و هم درب خارجی کاربرد دارند. تمیز کردن درب های فایبرگلاس بسیار راحت است و ضد عفونی کننده های ملایم ، آسیبی به پوشش نهایی درب فایبرگلاس وارد نمی کند.

تنوع زیاد چوب در کاربرد در درب داخلی ساختمان

انواع درب داخلی چوبی در دکوراسیون

درب چوبی

اولین پروفیل های درب و پنجره از جنس چوب بودند. ساخت درب های چوبی با توجه به در دسترس بودن متریال آن ها راحت است و می توان در کارگاه به راحتی آن ها را تولید کرد. درب های چوبی دارای انواع متعدد طرح ، صرفه اقتصادی و نیز دارای خاصیت عایق می باشد. رطوبت بالا و تغییرات دمایی می تواند در طول زمان باعث تغییر شکل چوب شود. کیفیت و تنوع زیاد چوب در ساخت این درب ها باعث کاربرد گسترده آن ها برای درب های داخلی و خروجی شده است.

درب ام دی اف

یکی از انواع درب داخل ساختمان چوبی ، درب MDF (فیبر چوب با ضخامت متوسط) است که دارای رویه صاف ، دوام بالا ، نیاز به مراقبت کم و نیز مقاوم در برابر تغییرات دمایی است.

درب داخلی دارای رویه ام دی اف و روکش لمینت با طرح چوب

درب داخل ساختمان دارای رویه ام دی اف و روکش لمینت با طرح چوب

درب لمینیت

درب لمینت می تواند یکی از مرغوب ترین انواع در داخلی باشد و دارای قابلیت تمیز شدن آسان ، دوام بالا و صرفه اقتصادی است. این درب داخلی دارای رویه ام دی اف و روکش لمینت با طرح های متنوع مانند طرح چوب است. در درب داخلی لمینت آنچه دارای اهمیت است تولید با کیفیت آن است ، زیرا در صورت ضعف در تولید و پوسته پوسته شدن درب تقریبا بازگرداندن آن به حالت اولیه غیر ممکن است.

درب داخلی ساختمان بسیار زیبا که با طراحی داخلی منزل متناسب است

درب هسته توخالی

 

درب هسته توخالی

این درب ها نباید با درب فلزی هسته تو خالی اشتباه گرفته شوند. مواد تشکیل دهنده این درب ترکیب فیبر چوب است و با کامپوزیت پلی وود روکش می شود. این درب ها مانند چوب سنتی مقاوم نیستند و در برابر صوت نیز عملکرد عایقی ضعیفی دارند.

درب شیشه ای با فریم برای جدا کنندگی فضای داخلی و کاربرد در ورودی حیاط

درب شیشه ای با فریم در مرز فضای داخلی و خارجی

درب شیشه ای

از انواع درب های داخلی شیشه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درب شیشه ای به صورت فریم لس
  • درب شیشه ای با فریم

از انواع در شیشه ای فریم دار می توان به درب ترمال بریک و یو پی وی سی اشاره نمود.

دستگیره درب سفیدی که با وجود آن ، درب به راحتی باز و بسته می شود

دستگیره درب داخلی

درب شیشه ای فریم لس برای جداکنندگی فضاهای داخلی استفاده می شود و درب شیشه ای فریم دار رو به منظره حیاط پشتی و برای مرز بین فضای داخلی و خارجی کاربرد دارد. پنل های شیشه درب های شیشه ای در طرح ها و سبک های مختلف به کارمی روند و باعث روشن تر شدن فضای اتاق می شوند و دید بیشتری را نیز برای ساکنین فراهم می کنند. در استفاده از درب های شیشه ای باید حریم شخصی را نیز در نظر گرفت. این درب ها وزن بیشتری دارند و از نظر هزینه نیز نسبت به سایر انواع در داخلی ساختمان گران تر هستند.

درب ام دی اف با روکش پی وی سی با خاصیت ضد آب

درب داخلی ام دی اف با روکش پی وی سی

درب پی وی سی

پی وی سی ، یک پلاستیک پرکاربرد است که استفاده از آن در درب های داخلی بسیار رایج شده است. درب سرویس بهداشتی و درب حمام باید از جنس پی وی سی و یا چوب ضد آب باشد تا از نفوذ آب به لایه های داخلی درب و پوسیده شدن آن جلوگیری نماید. درب های روکش پی وی سی ، همان درب چوبی ام دی اف با به کارگیری روکش پی وی سی هستند که خاصیت ضد آب پیدا می کنندو می توانند در رنگ ها و طرح های مختلفی تولید شود و ساخت و نصب آسانی دارند. از مزایای درب پی وی سی می توان مقاومت در برابر آب ، مقاومت در برابر خوردگی ، دوام بالا و وزن سبک آن را نام برد. درب های پی وی سی برای درب ورودی ساختمان مناسب نیستند اما به علت وزن کم و اقتصادی بودن نسبت به درب چوبی کاربرد دارند.

درب داخلی اتاق که به راحتی باز و بسته می شود و متناسب با فضا می باشد

درب آلومینیومی

درب آلومینیومی

از فلز آلومینیوم به دلیل کاربرد زیاد و وزن بسیار کم نسبت به آهن در ساخت درب و پنجره ، پارتیشن و کرتین وال استفاده می شود. از مزایای درب آلومینیومی می توان به دوام آن در شرایط سخت آب و هوایی ، مقاومت در برابر موریانه ها ، طول عمر زیاد ، صرفه اقتصادی و قابلیت کاربرد در در داخل یا بیرونی اشاره کرد.

درب داخلی اتاق یک منزل با نمای زیبا

درب plywood

درب plywood

درب پلی وود ، تشکیل شده از کامپوزیت پلی وود ، که از ترکیب پلاستیک و چوب به وجود می آید ، و یا با روکش پلی وود است. پلی وود را می توان به عنوان روکش نهایی درب به کار برد یا در ساخت درب از آن استفاده و روی آن را پی وی سی اجرا کرد. متریال پلی وود بیشتر برای چهار چوب ضد آب درب کاربرد دارد.

انواع درب داخلی برای فضاهای متنوع و با متریال مختلف در فیلمی به صورت آلبوم آورده شده است .

منبع : artisanhardware

تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس

“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”

تاریخ : 1397 / 09 / 15
دسته :

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

نظرات کاربران


Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

درب شیشه ای خیلی خوب بود. عالی

    سلام. ممنون از توجه شما به مقاله درب داخلی ساختمان.

در مورد درب ضد سرقت و جنسشون هم توضیح میدین؟

    تفاوت درب ضد سرقت با سایر درب ها در جنس و ساختار کلی ، قفل ضد سرقت و لولای تشکیل دهنده آن هاست. درب ضد سرقت ، از فریم فولادی ، بدنه ای از جنس ورق آهن ، فولاد و یا آلومینیوم و رویه فلز ، چوب یا کامپوزیت تشکیل شده است و در برابر ضربه ، برش و شکستن مقاوم است. به دلیل استفاده از عایق صوتی و حرارتی داخل لایه های تشکیل دهنده ، درب ضد سرقت در برابر حرارت و صوت مقاوم است . همچنین ساختار خاص قفل درب ضد سرقت موجب تامین امنیت توسط آن می شود.

درب آلومینیومی به عنوان درب داخلی کاربرد داره؟ تو چه شرایطی بکار میره این نوع درب؟

    درب آلومینیومی با بدنه آلومینیوم و یا چارچوب آلومینیومی یکی از انواع درب داخلی است که به دلیل وزن بسیار کم و دوام بالا در برابر شرایط جوی و باران و طول عمر مفید بالای آن بکار می رود. با توجه به مقاومت بالا و محکم بودن آلومینیوم می توان پروفیل های باریک تری نسبت به پروفیل های چوبی و یو پی وی سی طراحی و تولید نمود. در شرایطی که نیاز به نورگیری بیشتر در فضا و نیاز به دید وسیع تری به محیط بیرون باشد، با بدنه شیشه ای و چارچوب آلومینیومی این امر بسیار کاربردی خواهد بود.

با تشکر از مقاله پر مفهوم و پر محتوای شما در مورد درب داخلی ساختمان

    با سلام
    با تشکر از توجه شما

کارشناس بیلدینگ پلاس

سلام کارشناس بیلدینگ پلاس هستم به شما کمک میکنم متناسب با کار و نیاز خود محصول مناسب را انتخاب نمایید از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

02188579839