جعبه آتش نشانی ( فایرباکس )


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

جعبه آتش نشانی یا فایرباکس از کلیدی ترین تجهیزات اطفا حریق ساختمان می باشد. جعبه های آتش نشانی در طبقات ساختمان نصب می شود تا در مواقع حریق ساکنین ساختمان بتوانند اقدامات اولیه برای کنترل حریق را انجام دهند و همچنین نیروهای اعزامی آتش نشانی بتوانند عملکرد بهتر و سریع تری جهت اطفا حریق ساختمان داشته باشند.

در این مقاله به بررسی تجهیز اطفا حریق پرداخته خواهد شد.

جعبه آتش نشانی چیست

به تجهیزی گفته می شود که در داخل ساختمان های اداری ، تجاری ، مسکونی و صنعتی است که برای جلوگیری از حریق در داخل طبقات ساختمان و در دسترس عموم قرار دارد و به این صورت است که فرد استفاده کننده بتواند از انتشار حریق در ساختمان جلوگیری کند.

درب فایرباکس

نمای روبرو فایرباکس

جعبه های آتش نشانی محفظه ای است که جهت نگهداری تجهیزات سیستم اطفا حریق استفاده می شود که معمولا متشکل از قرقره آتش نشانی یا هوزریل آتش نشانی و کپسول آتش نشانی اطفا حریق و دیگر ابزارهای اطفا حریق می باشد.

جعبه های آتش نشانی پس از کپسول آتش نشانی از اولین تجهزات آتش نشانی قابل دسترس در شروع حریق هستند و به کمک تجهیزات فایرباکس می توان از انتشار بیشتر شعله و حریق و دود در ساختمان جلوگیری کرد و کاربرد مهم آن علاوه بر از بین بردن حریق ، این است که می تواند با جلوگیری از انتشار حریق ، زمان مناسبی را برای افراد گرفتار در حادثه ایجاد کند تا فرصتی برای فرار کردن آن ها ایجاد کند. این تجهیز به دلیل این که به سیستم خشک آتش نشانی و سیستم تر آتش نشانی متصل است مهمترین منبع برای تامین آب برای ساکنین و تیم های عملیاتی است.

فایرباکس قرمز با کلید فلزی

نوعی جعبه آتش نشانی

انواع جعبه آتش نشانی

انواه جعبه های آتش نشانی به صورت کلی شامل موارد زیر می باشند:

  • جعبه آتش نشانی توکار
  • جعبه آتش نشانی روکار
  • جعبه آتش نشانی محوطه ای
  • جعبه آتش نشانی جاکپسولی
  • جعبه آتش نشانی کلکتور
  • جعبه آتش نشانی درب و فریم استیل توکار
  • جعبه آتش نشانی تمام استیل
  • جعبه آتش نشانی توکار دوقلو با دو درب شیشه نما
  • جعبه آتش نشانی کمک های اولیه
جعبه های آتش نشانی آتش نشانی شیشه ای

جعبه آتش نشانی شیشه ای

انتخاب بهترین فایرباکس متناسب با اماکن

اولین نکته برای انتخاب جعبه های آتش نشانی ضخامت ورق آن است. در بازار جعبه های آتش نشانی با ضخامت های 7 یا 8 میلی متر است می باشد اما حداقل ضخامت جعبه های آتش نشانی باید 1 میلی متر باشد تا در ورق آن هیچ گونه پیچیدگی به وجود نیاید.

جعبه آتش نشانی روکار

زیبایی و سادگی جعبه آتش نشانی

عوامل تاثیرگذار بر زیبایی فایرباکس

هر چقدر میزان جوشکاری آن ظریف تر باشد در زیبایی فایرباکس تاثیر مثبت تری دارد. همچنین بررسی اینکه ورق ها به طور دقیق و منظم بریده شده باشد ، نشان دهنده ظرافت کار سازنده و کیفیت محصول می باشد.مرحله بعدی نیاز به چک کردن قفل و لولای مناسب فایرباکس است. نوع یراق آلات و قفل و لولای جعبه های آتش نشانی در زیبایی و کیفیت آن تاثیر دارد. برخی از سازنده های فایرباکس از لولا و یراق آلات مخصوص چوب استفاده می کنند که علاوه بر این که کالا را بی کیفیت می کند ، بر خلاف استاندارد نیز می باشد. قفل فایرباکس نیز باید با دست باز شود و فاقد هر گونه کلید برای باز کردن باشد؛ چرا که در هنگام حریق هر شخصی توانایی استفاده از فایرباکس را باید داشته باشد. بنابراین بررسی لولا و قفل جعبه آتش نشانی بسیار ضروری است.در مرحله بعد برای بررسی جعبه فایرباکس ، بررسی کیفیت رنگ آمیزی فایرباکس می باشد. جعبه های آتش نشانی به علت اینکه دائما در معرض رطوبت هوا و شاید نور آفتاب باشند ، احتمال تغییر شکل و تغییر رنگ در آن وجود دارد ، پوشش های الکترواستاتیک به دلیل کیفیت بالا و مقاومتی که در برابر شرایط جوی مختلف دارند گزینه مناسبی می باشند. بسیار از شرکت ها از رنگ های نامرغوب روغنی استفاده می کنند که می بایست مورد توجه خریداران قرار بگیرد.
نوعی فایرباکس

آسانی استفاده از فایرباکس

راحتی استفاده از جعبه آتش نشانی

نوع کارکرد قرقره آتش نشانی در مواقع حریق بسیار تاثیر گذار می باشد ، برای بررسی قرقره می توان کیفیت لوله قرقره و نوع ساختار آن و همچنین بلبرینگ قرقره آتش نشانی را بررسی کرد.

جعبه آتش نشانی در راهرو

فایرباکس در راهرو

انواع سیستم های آتش نشانی

سیستم لوله های ورودی به فایرباکس و اطفا حریق طبقات به شکل های مختلفی می باشد. در ادامه به این سیستم های آتش نشانی اشاره شده است و شامل موارد زیر است.

  • سیستم آتش نشانی خشک
  • سیستم آتش نشانی تر
  • سیستم آتش نشانی ترکیبی
نوعی فایرباکس

تجهیزات اولیه خاموش کردن آتش

سیستم آتش نشانی خشک

سیستم آتش نشانی خشک در درب ورودی ساختمان شروع می شود. این سیستم جهت زمانی است که تیم آتش نشانی وارد بخش عملیات می شود. یک عدد شیر به نام شیر سیامی در ورودی درب ساختمان نصب می شود و به صورت مستقیم وارد طبقات می شود و در هر طبقه انشعابی برای جعبه های آتش نشانی دارد.

لوله های این سیستم در حالت معمولی خشک هستند و آبی در آن وجود ندارد و در مواقع حریق ماموران آتش نشانی با اتصال شلنگ های مربوط به ماشین های آتش نشانی به شیر ورودی درب ، آب سیستم تر آتش نشانی را تامین می کند.

کپسول آتش نشانی و فایرباکس

فایرباکس و کپسول آتش نشانی

سیستم آتش نشانی تر

در سیستم آتش نشانی تر لوله از طبقه پایین ساختمان ، معمولا طبقه موتورخانه یا طبقه بالای ساختمان معمولا پشت بام ، آب توسط لوله به طبقات اصلی ساختمان می رسد و وارد فایرباکس می شود. در این لوله ها به صورت دائمی آب وجود دارد و علت نام گذاری آن به سیستم تر به خاطر وجود آب در این لوله ها است. این سیستم ها به صورت دائم در مدار می باشند و حتی از طریق ژنراتور ها به سیستم برق اصلی متصل می شود تا در صورت قطعی برق در مواقع بروز حوداث از مدار خارج نگردد.

در سیستم آتش نشانی تر آب به صورت دائمی در لوله ها وجود دارد و هر شخصی اقدام به باز کردن شیر آن بکند ، از خروجی لوله آب خارج می شود. معمولا خروجی پایین فایرباکس را به عنوان لوله سیستم تر استفاده می کنند. البته در دو طرف بالا و پایین فایرباکس 4 عدد سوراخ وجود دارد برای خروجی های تر و خشک وجود دارد.

جعبه آتش نشانی آتشران

جعبه آتش نشانی زیبا

سیستم آتش نشانی ترکیبی

در این سیستم با توجه به کابری ساختمان و مشخصات فنی ساختمان از سیستمی استفاده می کنند که ترکیبی از سیستم خشک و تر می باشد. سیستم تر برای ساکنین برای اطفا حریق های کوچک مورد استفاده است و سیستم خشک برای افراد تیم اطفا حریق آنش نشانی تعبیه شده است. در ساختمان ها از بوستر پمپ برای ایجاد فشار برای سیستم آتش نشانی استفاده می شود.

قرقره جعبه آتش نشانی

قرقره آتش نشانی

استاندارد نصب جعبه آتش نشانی

نکاتی در مورد محل نصب جعبه آتش نشانی به شرح زیر می باشد:

  • جعبه های آتش نشانی روکار باید بالای 130 سانتی متر از کف نصب بشود.
  • جعبه های آتش نشانی توکار باید بالاتر از 70 سانتی متر از کف نصب بشود.
  • معمولا جعبه های آتش نشانی ، در راهروها ، دالان ها ، پاگرد ها و در راه پله های فرار نصب می شود.
  • فاصله بین جعبه آتش نشانی حداکثر سی متر باشد تا در صورت خرابی هر کدام ، بتوان از دیگر قرقره های آتش نشانی استفاده کرد.
  • هر جعبه آتش نشانی در حدود 20 متر شعاع پوشش دارد.
  • میزان فشار در کمترین قرقره آتش نشانی باید حداقل 2 بار باشد.
  • حداقل برد هوزریل باید 6 متر برای پرتاب آب باشد.
  • میزان دبی آب خروجی از هر هوزریل حداقل 30 لیتر بر دقیقه باشد.
  • جعبه آتش نشانی باید در محلی نصب شود که در دید همگان قرار داشته باشد و نباید در پشت دیواره ها و شکاف ها نصب شود تا استفاده از لوازم آن دچار مشکل نشود.
  • فایرباکس باید در جایی نصب شود که مانع عبور و مرور و رفت آمد ساکنین در هنگام حادثه نشود.
فایرباکس سفید

طریقه نصب جعبه آتش نشانی

نحوه نصب جعبه آتش نشانی

نحوه نصب جعبه های آتش نشانی به صورت زیر می باشد:

  • در صورتی که فایرباکس به صورت توکار باشد. باید با ساخت یک کلاف فلزی در دیوار مهار شود و پس نصب باید به وسیله پیچ و رول پلاک به دیوار پشتی پیچ شود.
  • در صورتی که جعبه آتش نشانی به صورت روکار باشد ، ابتدا بایستی کاملا تراز شود و سپس به وسیله 4 عدد رول بولت HSA سایز M6 به دیوار متصل گردد.
  • هنگام نصب جعبه آتش نشانی دقت بفرمایید که محل ورود جعبه های آتش نشانی کاملا هم تراز با انشعابات رایز اصلی باشد تا در زمان اتصال خطوط به جعبه لوله کشی به سادگی صورت پذیرد.
  • در هنگام نصب جعبه تجهیزات را از داخل جعبه خارج نمایید.
  • برای جلوگیری از آسیب دیدگی جعبه های آتش نشانی ، پس از نصب می توانید فایرباکس را با سلفون و یا هر نوع پوشش دیگر پوشانده تا در طبقات کارگاه ساختمانی دچار آسیب دیدگی نشود.
نصب جعبه آتش نشانی در راهرو

محل نصب فایرباکس در راهرو بیمارستان

جزئیات نصب جعبه آتش نشانی

در ادامه به بررسی الزامات نصب جعبه آتش نشانی پرداخته شده است:

  • اندازه و ابعاد جعبه های آتش نشانی باید به صورتی باشد که تمامی تجهیزات لازم به صورت مناسبی داخل آن قرار داده شوند و بین تمامی قطعات داخلی آن حداقل 2.5 سانتی متر فاصله وجود داشته باشد. تمامی محتویات داخلی آن باید بدون مزاحمت برای یکدیگر قابل استفاده باشد.
  • بدنه جعبه آتش نشانی با توجه با اقلام داخل آن باید علامت گذاری شده باشد. علامت های زیر به صورت شبرنگ و با اندازه قابل دید و مناسب بر روی جعبه آتش نشانی نصب می شود.
  • ارتفاع مرکز قرقره آتش نشانی تا کف تمام شده باید 140 تا 160 لحاظ شود تا برای استفاده کننده مناسب ترین ارتفاع باشد.
  • بدنه جعبه های آتش نشانی باید دارای حداقل ضخامت 1 میلی متر باشد و در صورتی که این میزان از 1 میلی متر کمتر باشد باید برای تایید تست مقاومت بدنه بر اساس استانداد مورد تایید قرار بگیرد.
  • درب جعبه آتش نشانی باید به سادگی قابل باز شدن باشد و برای باز شدن نیاز به کلید نداشته باشد.
  • اتصال انعطاف پذیر به شیر انشعاب مربوطه باید در مقابل نشتی تست شده باشد و سایز آن باید هم اندازه با سایز شلنگ انتخاب بشود.
  • تمامی اتصالات و متعلقات قرقره آتش نشانی باید مقاومت کامل در برابر هر گونه نشتی داشته باشد.
  • رنگ جعبه آتش نشانی حتی المقدور باید به رنگ قرمز باشد و در صورتی که از رنگ دیگر استفاده شود ، باید این رنگ به صورتی انتخاب شود تا با محیط آن کاملا متفاوت باشد و به نحوی که با راحتی قابل تشخیص باشد.

برداشت و ترجمه از fireproductsdirect ، parrs

تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس

“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”

تاریخ : 1397 / 03 / 23
دسته :

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

نظرات کاربران


Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181

Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183


Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
کارشناس بیلدینگ پلاس

سلام کارشناس بیلدینگ پلاس هستم به شما کمک میکنم متناسب با کار و نیاز خود محصول مناسب را انتخاب نمایید از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.

02188579839