ترموستات هوشمند ساختمان
Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
در این مقاله به معرفی یکی از انواع ترموستات اتاقی یعنی ترموستات هوشمند ساختمان می پردازیم و فناوری استفاده شده در این تجهیزات کنترل دمای هوشمند رامورد بررسی قرار می دهیم.همینطور مزایای ترموستات اتاقی هوشمند را نسبت به ترموستات اتاقی آنالوگ و ترموستات اتاقی دیجیتال که پیش از این نوع از تجهیزات هوشمند ساختمان روانه بازار شده بودند را برمی شماریم.
ترموستات هوشمند چیست
ترموستات اتاقی هوشمند یک وسیله ی مناسب برای ایجاد هوای مطلوب در ساختمان مقدار قابل توجه ای از هزینه های انرژی شما را نیز کاهش دهد.
در سال های اخیر ترموستات های اتاقی تحت قالب ترموستات های هوشمند ساختمان وارد بازار شده اند که از تکنولوژی های پیشرفته و استاندارد های بین المللی صرفه جویی در انرژی استفاده می کنند که این ترموستات ها را از سایر ترموستات های اتاقی متمایز کرده است. این تجهیزات هوشمند ساختمانی بوسیله نرم افزارهای بی نظیر برنامه های تخصصی برای انواع کاربری های خاص ساختمانی ارائه می دهند.
این تجهیزات کنترل دمای هوشمند ، دمای محیط خود را بر اساس برنامه های روزانه، شرایط آب و هوایی و نیاز به سرما و گرما برنامه ریزی کرده و به صورت خودکار آن ها را تغییر می دهد.
انواع ترموستات اتاقی هوشمند
تجهیزات اندازه گیری دیجیتال هوشمند دما بر اساس نوع عملکرد و قابلیت های آن ها دسته بندی می شوند. برخی از آن ها صرفا برای کنترل سیستم های گرمایشی و سرمایشی ساختمان طراحی شده اند. برخی دیگر علاوه بر کنترل سیستم های گرمایشی و سرمایشی ساختمان قابلیت تنظیم سیستم تهویه مطبوع و کنترل کیفیت هوای اتاق از نظر میزان رطوبت و گردغبار را نیز دارند.
علاوه بر موارد فوق در برخی از انواع این دستگاه های هوشمند امکان کنترل روشنایی فضا نیز وجود دارد.
عملکرد ترموستات اتاقی هوشمند
ترموستات هوشمند اتاقی مجهز به شش سنسور قدرتمند و دقیق می باشد که همیشه با محیط اطراف و سایر تجهیزات هوشمند ارتباط دارد:
- سنسور دما
- سنسور رطوبت
- سنسور نور
- سنسور حضور
- سنسور تشخیص ذرات ارگانیک
- قابلیت هماهنگی با کاربر ساختمان
عملکرد سنسور دما در ترموستات های هوشمند
سنسور دما در این تجهیزات هوشمند کنترل دمای ساختمان ، دمای هوای اطراف را اندازه گیری نموده و بر اساس دمای تنظیم شده توسط کاربر و ساکنین سیستم های تهویه مطبوع و سرمایش و گرمایش را کنترل می نماید.
عملکرد سنسور رطوبت در تجهیزات هوشمند کنترل دمای ساختمان
برای کنترل رطوبت فضا در استفاده از سیستم های تهویه مطبوع از سنسور رطوبت در ترموستات قابل برنامه ریزی استفاده می شود. سنسور رطوبت با توجه به رطوبت مورد نیاز فضا سیستم تهویه مطبوع را به گونه ای تنظیم می نماید که میزان رطوبت مطلوب هر فضا تامین گردد.
عملکرد سنسور نور
سنسور نور یا روشنایی با اندازه گیری میزان لوکس روشنایی طبیعی موجود در فضا ، روشنایی اتاق را براساس کاربری و عدد تنظیمی ، کنترل می کند.
عملکرد سنسور تشخیص حضور
سنسور تشخیص حضور در این تجهیزات هوشمند ساختمان به کار می رود برای آن است که تشخیص بدهد افراد در فضای مورد نظر حضور دارند یا نه و بر این اساس سیستم های تهویه مطبوع و سرمایش و گرمایش همچنین سیستم روشنایی اتاق را روشن و خاموش می کند.
عملکرد سنسور تشخیص ذرات ارگانیک
سنسور تشخیص ذرات ارگانیک جهت تشخیص وجود ذرات ارگانیک در هوای اتاق در نظر گرفته شده است و با توجه به کاربری فضا و درجه حساسیت آن به وجود این ذرات ، سیستم تهویه مطبوع را کنترل می نماید.
قابلیت هماهنگی با کاربر ساختمان
قابلیت هماهنگی با کاربر ساختمان در تجهیزات دماسنج هوشمند این امکان را فراهم می کند که دماسنج با گوشی هوشمند فرد ارتباط برقرار نموده و در صورت نزدیک شدن فرد به فضا ، کلیه سیستم های رفاهی فضا شروع به فعالیت می نماید. این عملیات می تواند به صورت گام به گام صورت گیرد.
برای اضافه نمودن هر یک از این سنسورها به ترموستات اتاقی هوشمند نیازی به سیم کشی یا برنامه ریزی اضافی ندارد. عملکرد هر یک از این سنسورها کاملا مستقل بوده و توانایی کنترل از راه دور (بیسیم) کلیه آیتم هایی مانند میزان رطوبت و دما ، روشنایی فضا وکیفیت هوای داخل خانه را ایجاد می کنند.
عملکرد ترموستات وای فای هوشمند در خانه های هوشمند
ترموستات اتاقی هوشمند یکی از اجزای بسیار مهم در تجهیزات خانه های هوشمند می باشد که در سیستم BMS ساختمان این امکان را فراهم می کند تا سیستم بتواند تجهیزات تهویه مطبوع و سرمایش و گرمایش و آبگرم همچنین سیستم روشنایی را به طور هوشمند کنترل نماید.
این تجهیزات هوشمند ساختمان ویژگی های گوناگونی را ارائه می دهند که نه تنها کمک می کند که ساکنین ساختمان بتوانند زندگی راحتی را تجربه کنند، بلکه هزینه های گرمایش و سرمایش و تهویه مطبوع را نیز کاهش می دهد.
حتی ارزانترین مدل های ترموستات هوشمند نیز به مدارهای Wi-Fi مجهز هستند که امکان اتصال ترموستات اتاقی را به شبکه خانگی و اینترنت فراهم می نماید.
این کلید های هوشمند ترموستاتی می توانند از یک دستگاه تلفن همراه مانند یک گوشی هوشمند یا تبلت با استفاده از یک برنامه تلفن همراه رایگان کنترل شوند و برخی از مدل ها امکان کنترل از یک مرورگر وب را نیز ایجاد می کنند.
مزایای ترموستات هوشمند ساختمان
انواع ترموستات اتاقی هوشمند با توجه به ویژگی ها و تجهیزات به کار رفته در آنها دارای مزایای ویژه ای نسبت به سایر این تجهیزات هوشمند ساختمان می باشند در ادامه به برخی از مزایای ترموستات برنامه ریزی می پردازیم.
- قابلیت هماهنگی با سایر دستگاه های خانگی هوشمند
- کارکرد تجهیز با برنامه گوشی هوشمند و بدون آن
- الگوریتم خودآموز دستگاه
- بهینه سازی هوشمند انرژی همراه با ایجاد آسایش حرارتی
- امکان به روز رسانی نرم افزار
- ایجاد تصویر ترموگرافی
- قابلیت راه اندازی بدون نیاز به اینترنت
قابلیت هماهنگی با سایر دستگاه های خانگی هوشمند
در یک خانه هوشمند که تجهیزات هوشمند در آن مورد استفاده قرار می گیرد با نصب دماسنج قابل برنامه ریزی ، امکان برقراری ارتباط بین این تجهیزات هوشمند ساختمان با سایر دستگاه های هوشمند وجود دارد.
ترموستات های هوشمند می توانند با دستگاه های دیگری مانند سنسور تشخیص دود ، دوربین های داخلی و خارجی و همچنین سوئیچ های هوشمند ، فن ها و تجهیزات سیستم روشنایی هماهنگ شود.
اپل سیری و گوگل دستیار و …. امکان ایجاد فرمان های صوتی را دارند که توسط بسیاری از این تجهیزات هوشمند ساختمان پشتیبانی می شوند که این امکان را برای کاربر فراهم می کنند که با فرمان های صوتی شرایط محیطی خود را کنترل نماید.
کارکرد ترموستات اتاقی هوشمند با برنامه گوشی هوشمند و بدون آن
ترموستات هوشمند را می توان به طور مستقیم بر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند و یا بر روی صفحه لمسی ترموستات کنترل نمود. برنامه موجود در گوشی این امکان را ایجاد می کند تا کنترل کامل و نظارت بر این تجهیزات هوشمند ساختمان از هر کجا و در هر زمان انجام گیرد.
الگوریتم خودآموز ترموستات هوشمند
ترموستات هوشمند از یک سیستم کنترل هوشمند بهینه استفاده می کند که زمان مناسب برای گرم و سرد کردن یک اتاق را یاد می گیرد. این الگوریتم به کاهش مصرف انرژی و افزایش آسایش کمک می کند. بوسیله این قابلیت انطباق سریع و هوشمند ، این تجهیزات هوشمند کنترل دمای ساختمان ویژگی های یک اتاق را در کمتر از یک روز یاد می گیرد و پس از آن به سرعت خود را بدون هیچ مشارکت انسانی سازگار می کند.
بهینه سازی هوشمند انرژی همراه با ایجاد آسایش حرارتی
ترموستات اتاقی هوشمند یک بسته از امکانات و مزایای قوی را ارائه می دهد. این تجهیزات هوشمند ساختمان ، هوایی مطبوع را برای ساکنین به ارمغان می آورد همچنین مصرف انرژی بهینه در خانه را تضمین می نماید. علاوه بر رسیدن به این اهداف، دماسنج اتاقی هوشمند امکانات و مزایای دیگری برای آسایش و راحتی ساکنین ارائه می دهد.
امکان به روز رسانی نرم افزار ترموستات اتاقی هوشمند
این تجهیزات اندازه گیری قابلیت بروز رسانی نرم افزار را دارد تا بتوان از ویژگی های جدید در آن بهره برد. همچنین می تواند در هنگام تعمیر و نگهداری به کابران کمک کند.
ایجاد تصویر ترموگرافی
این تجهیزات اندازه گیری دمای هوشمند علاوه بر ایجاد شرایط آسایش برای ساکنین ، اطلاعات دمایی اتاق را بوسیله تصویر ترموگراف رنگی برای کاربران به نمایش می گذارد.
قابلیت راه اندازی بدون نیاز به اینترنت در ترموستات اتاقی هوشمند
برای راه اندازی ترموستات های هوشمند ، لزوما دسترسی به اینترنت نیاز نیست. به همین دلیل، این تجهیزات کنترلی هوشمند از یک مفهوم نقطه به نقطه منحصر به فرد استفاده می کند که نیازی به اتصال به اینترنت ندارد. علاوه بر این، ترموستات اتاقی را می توانید مستقیما از طریق منوی سخت افزار آن نصب کنید. این عامل وجه تمایزی متفاوت را ایجاد می کند.
نصب ترموستات های هوشمند ساختمان
مراحل اولیه نصب ترموستات هوشمند در طی ساخت وساز ساختمان انجام می شود در صورتی که نصب نهایی بعدا انجام می گیرد. نصب این تجهیزات هوشمند کنترل دمای ساختمان معمولا آسان است، اما قبل از اینکه شما شروع به کار کنید باید بدانید که سیستم شما چگونه است. قبل از اینکه تجهیزات اندازهگیری و کنترل دمای قدیمی خود را از کار بیاندازید، بهتر است همیشه سیم کشی خود را شناسایی کنید و در صورت ممکن از آن عکس بگیرید.
اکثرا تجهیزات دماسنجی اتاقی دارای برچسب های چاپی هستند که می توانند به سیم ها متصل شوند تا شناسایی آنها را در طول روند نصب انجام گیرد.همچنین کاربر باید با تنظیمات سیستم آشنا باشد که در طی روند نصب سیستم ازآن ها استفاده کند.
موارد نصب ترموستات هوشمند
بسیاری از این تجهیزات هوشمند کنترل دمای ساختمان را می توانند همراه سیستم های مختلف گرمایش و سرمایش مورد استفاده قرار گیرند مانند:
- فن کویل
- کولر گازی
- پکیج
- کولر آبی
- رادیاتور
- خانه هوشمند
- داکت اسپیلیت
اما پیش از انتخاب ترموستات مورد نظر باید از پشتیبانی نمودن تجهیز اطمینان حاصل نمود.
یکی دیگر از عواملی که باید در نظر گرفت این است که آیا سیستم دارای سیم C (مشترک) است که برای تامین قدرت ثابت به ترموستات استفاده می شود. تقریبا تمام ترموستات های هوشمند نیاز به سیم C برای کار دارند، اما خانه های قدیمی تر با سیستم های گرمایشی قدیمی معمولا سیم C را ندارند، زیرا تجهیزات اندازه گیری و کنترل دمای قدیمی نیاز به آن ندارند.
برخی از این تجهیزات هوشمند کنترل دمای ساختمان دارای یک کیت تقویت کننده قدرت هستند سایر دستگاه ها می توانند بدون سیم C نصب شوند.
برای کنترل دمای محیط در سیستم هایی با پایانه های حرارتی رادیاتور شوفاژ از شیر ترموستاتیک استفاده می شود.
باید دقت شود در سیستم های حرارت مرکزی که با سیستم کنترل هوشمند موتورخانه کنترل می شوند تنظیمات ترموستات های اتاقی باید با تنظیمات دمایی کنترل هوشمند موتورخانه هماهنگ باشد.
برداشت و ترجمه از: siemens ، tado
تحریریه کلینیک ساختمانی بیلدینگ پلاس
“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”
نظرات کاربران
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 151
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 160
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 162
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 171
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 177
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 179
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 181
Warning: Use of undefined constant websima - assumed 'websima' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/buildi/domains/buildingplus.ir/public_html/wp-content/themes/websima/functions/comments-html.php on line 183