فیلم آموزشی نحوه تعمیر لامپ ال ای دی در خانه
لامپ ال ای دی یا Light-Emitting Diode که به طور مخفف لامپ LED نیز خوانده می شود یک لامپ روشنایی است که نور را با کمک دیودهای نوری تولید می کند. طول عمر بالا، روشنایی ثابت طی زمان و مصرف بهینه انرژی از محاسن استفاده از لامپ ال ای دی می باشد. در فیلم نحوه تعمیر یک نمونه لامپ ال ای دی را مشاهده می کنید.
در ادامه این مراحل بصورت گام به گام همراه با تصاویر نمایش داده شده و یک فیلم درباره نحوه ساخت لامپ ال ای دی در خانه در انتهای مطلب نمایش داده می شود.
مراحل تعمیر لامپ ال ای دی
تعمیر لامپ LED کار سختی نیست و می توان آن را در منزل هم انجام داد. برای این کار تنها به آشنایی مختصری با عملکرد لامپ و لحیم کاری نیاز دارید. درون این لامپ ها چند ال ای دی روی یک بورد نصب شده و بصورت سری یا موازی در مدار قرار گرفته اند. در یک مدار سری عضو ها مانند حلقه های یک زنجیرند و اگر یکی از ال ای دی ها خراب شود لامپ دیگر روشن نخواهد شد.
![چراغ SMD لوستر حباب](https://buildingplus.ir/wp-content/uploads/2019/02/مدار-لامپ.jpg)
چیپست های ال ای دی درون لامپ
در مدار سری جریان از همه ال ای دی ها می گذرد و افت ولتاژ در هرکدام شان باعث ایجاد روشنایی می گردد. یک عدد یکسو کننده یا درایور ، یک مقاومت و چند خازن جریان مناسب DC را برای ال ای دی ها تامین می کنند. ابتدا این اجزا بررسی شده و سپس خود ال ای دی ها را وارسی کرده تا بفهمیم کدام عضو خراب شده و باید تعویض شود.
![ابزار تعمیر هویه مولتی متر سیم لحیم انبرک چیپست ال ای دی](https://buildingplus.ir/wp-content/uploads/2019/02/ابزار-تعمیر-لامپ-ال-ای-دی.jpg)
تجهیزات لازم برای تعمیر لامپ ال ای دی
گام اول برای تعمیر لامپ ال ای دی : ابزار لازم
ابزار لازم برای تعمیر لامپ ال ای دی همانطور که در شکل می بینید عبارتند از :
- هویه و سیم لحیم
- مولتی متر با قابلیت دیودچک
- انبرک برای نگه داشتن ال ای دی
- نوار چیپ های سالم ال ای دی
![چراغ LED روشن](https://buildingplus.ir/wp-content/uploads/2019/02/لامپ-ال-ای-دی-روشن.jpg)
هرگز در حین روشن بودن لامپ آن را تعمیر نکنید
گام دوم در تعمیر لامپ LED : باز کردن و بررسی اجزا
هرگز لامپ را روی سرپیچ تعمیر نکنید. لامپ باید باز شده تا تعمیر شود و تا زمانی که بصورت کامل سرهم نشده به هیچ وجه آن را روی سرپیچ نبندید. عدم توجه به این نکته خطر برق گرفتگی و مرگ را در پی خواهد داشت.
![یکسو کننده خازن ها و چیپ ال ای دی چراغ روشنایی](https://buildingplus.ir/wp-content/uploads/2019/02/اجزای-لامپ-ال-ای-دی.jpg)
بورد لامپ ال ای دی
حباب لامپ را پیچانده و باز کنید. سپس بورد را بررسی کنید تا اثر خرابی یا آسیب فیزیکی را در صورت وجود ببینید. با کمک مولتی متر خازن ها و یکسوکننده را بررسی کنید. اغلب اوقات همه این اجزا سالم هستند اما بهرحال چک کرده تا مطمئن شوید.
![چیپ خراب سوخته LED](https://buildingplus.ir/wp-content/uploads/2019/02/چیپ-سوخته-ال-ای-دی.jpg)
لکه سیاه درون ال ای دی می تواند نشانه سوختگی آن باشد
حالا باید ال ای دی خراب را پیدا کنید. چون ال ای دی یک دیود است با کمک دیودسنج مولتی متر می توان ال ای دی ها را بررسی کرد. البته ال ای دی سوخته ممکن است از ظاهرش مشخص باشد و روی بورد لکه سیاهی بجا گذاشته باشد. دیود تنها جریان را از یک طرف عبور می دهد. پس اگر ال ای دی با دیودسنج مولتی متر روشن شد و با جابجا کردن دو سر آن خاموش ماند سالم است، وگرنه خراب بوده و باید تعویض گردد.
![تعویض چیپست LED خراب](https://buildingplus.ir/wp-content/uploads/2019/02/تعویض-ال-ای-دی.jpg)
تعویض ال ای دی خراب
گام سوم در تعمیر ال ای دی : تعویض ال ای دی خراب
با هویه دو طرف ال ای دی خراب را کمی حرارت داده و با انبرک آن را جدا کنید. نگران سالم درآوردن آن نباشید چون قابل تعمیر نیست اما مراقب باشید به بورد آسیبی نرسد. با کمک انبرک ال ای دی جدید را در محل ال ای دی قبلی قرار دهید. سپس دو طرف آن را به بورد لحیم کنید. دقت نمایید که جهت مثبت و منفی آن درست باشد وگرنه کار نمی کند.
![چراغ روشنایی LED توکار سقفی](https://buildingplus.ir/wp-content/uploads/2019/02/لامپ-تعمیر-شده.jpg)
تست نهایی لامپ تعمیر شده
گام چهارم تعمیر لامپ ال ای دی : بستن لامپ و تست نهایی
با دقت بورد و حباب لامپ را بسته و محکم نمایید. توجه کنید حباب را بیش از اندازه فشار ندهید تا آسیب نبیند. سپس آن را برای تست به سرپیچ بسته و روشن نمایید. در صورتی که بخواهید می توانید لامپ ال ای دی را درون خانه بسازید. در زیر فیلم آموزشی آن را مشاهده می کنید.
امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید واقع شوند. اگر تجاربی در این زمینه دارید در بخش دیدگاه ها آن را با ما و دیگر خوانندگان این مطلب در میان بگذارید.
منبع : instructables
تحریریه کلینیک ساختمان بیلدینگ پلاس
“برداشت از مطالب با ذکر منبع و لینک سایت بیلدینگ پلاس کاری حرفه ای و اخلاقی است”
نظرات کاربران